Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με το δημοσίευμα για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σχετικά με το δημοσίευμα για τα μέτρα αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης που έλαβε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης και με στόχο να διευκρινιστούν τα ισχύοντα, ακόμα και με κίνδυνο να επαναλαμβάνονται τα αυτονόητα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, επισημαίνονται τα εξής προς ενημέρωση των πολιτών:
Η διαδικασία της λήψης βραχυχρόνιων μέτρων  για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10) είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Μέσα στα μέτρα που προβλέπονται και λαμβάνει κάθε φορά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εντάσσεται και η μηδενική χρέωση  ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και η μείωση στους υπολοίπους για το διπλάσιο αριθμό ημερών, σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.
Η απόφαση του Περιφερειάρχη αποστέλλεται στη ΔΕΗ, στο ΔΕΔΔΗΕ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είναι στη συνέχεια θέμα του ΔΕΔΔΗΕ η εφαρμογή της  νομοθεσίας για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Τις διαδικασίες αυτές τηρεί παγίως και ανεξαιρέτως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει κατ’ επανάληψη προχωρήσει στην κήρυξη βραχυπρόθεσμων μέτρων, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της περιοχής.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα και προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ζητά τα ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, γιατί  συχνά ο υπερβάλλων ζήλος οδηγεί σε αβάσιμα συμπεράσματα.

1 σχόλιο:

 1. Βιογραφικό Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

  2 (1)Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ενώ από το 2011 έως και το 2014 υπήρξε ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Καρπενησίου.

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Το 1996 τελείωσε µε άριστα το Σχολείο Μίλφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μπράουν (ΗΠΑ), όπου σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και των Πολιτικών Επιστημών, στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (ΗΠΑ), µε εξειδίκευση στα μακροοικονομικά. Σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο) στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων.

  Έχει εργαστεί µε επιτυχία σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Παγκόσμια Τράπεζα. Έχει επίσης εργαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών.

  Στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτική εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα.
  Για να δειτε ποιοί μας κυβερνούν. Τώρα στο θέμα μας. Πως είναι δυνατόν να καίνε κάρβουνο οι οικογένειες ... και οι υπόλοιποι δήθεν ΕΛΙΤ και να υπάρξουν ευθήνες. Τώρα μπορεί κάποια να μου πει ότι το ευθήνες γράφετε με ύψιλον. Έχει δίκιο αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Καταλαβαίνετε τώρα ότι για να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα πρέπει αυτές οι οικογένειες να μην καίνε κάρβουνο και μην μου πουν ότι κάνω ορθογραφικά λάθει και σεις τους ακούσετε γιατί θα έχετε φύγει από το θέμα. Συχνά ο υπερβάλλων ζήλος οδηγεί σε αβάσιμα συμπεράσματα. Γι αυτό μην τους πιστεύετε σε τίποτε. Γιατί μπορεί να σου πουν ότι κάνει και καλό να αναπνέεις αιθαλομίχλη. Και για τα μνημόνια είπαν ότι θα μας κάνουν καλό μας κάνανε;;;; Καλές θερμοκρασίες να έχουμε και πιστεύω (δεν γνωρίζω) ότι το σχόλιο θα το βγάλετε φυσικά με ευθύνη δική μου μέσα από σας. Την καλησπέρα μου σε όλους τους Σερβιώτες αιθαλομιχλητές. Για να σας παρηγορήσω στο Βελβενδό άλλο μεγάλο χωριό κι αυτό τα πράγματα είναι χειρότερα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου