Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πού στήνουν νέα μπλόκα οι αγρότες -Σκληραίνουν τη στάση τους

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και στήνουν μπλόκα και σε άλλα σημεία του εθνικού δικτύου.
Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας φέρνουν συνεχώς περισσότερα τρακτέρ στο σημείο, ενώ προχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Μάλιστα αποφάσισαν και νέες μορφές κινητοποιήσεων και σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ
προγραμματίζουν για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα. Η κινητοποίηση αυτή των υγειονομικών θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Στις κινητοποιήσεις μπαίνουν και τα μέλη του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), όπως επισήμανε, ο αγρότης Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς.
Στους δρόμους βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης. Σήμερα αναμένονται στο σημείο συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου στήθηκε το αγροτικό μπλόκο και σήμερα ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους, όπου βρίσκονται οι συνάδελφοί τους.
Σε Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία
Οι αγρότες της Αιγιαλείας ήδη από χθες αποκλείουν την εθνική Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, για τρεις ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα.
Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες έστησαν δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.
Πού θα στηθούν μπλόκα στη δυτική Μακεδονία
Στην ανάπτυξη αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, ξεκινούν απο σήμερα έως και την Πέμπτη 2/2 οι αγρότες της περιοχής, σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης που λήφθηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης των εκπροσώπων των συντονιστικών τους επιτροπών.
Πάντως, οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβραδύνει τα σχέδια των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηθούν μπλόκα.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά τις 12 αναμένεται να στηθεί το αγροτικό μπλόκο στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.
Επίσης, εντός της ημέρας, αναμένεται οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.
Σήμερα, μετά τις 12 το μεσημέρι στήνεται και το μπλόκο στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, επισήμανε ότι υπάρχει πλάνο για τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα στην περιοχή, ωστόσο «δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο σήμερα».

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας