Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας: Κοπή βασιλόπιτας 2017. Σάββατο 7 Ιανουαρίου 6μμ καφέ Splendor.

Το 2017 βρίσκει τον κόσμο ολόκληρο μέσα σε βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, όξυνση των στρατιωτικών ανταγωνισμών και πολεμικές συγκρούσεις, γέννηση πολιτικών τεράτων και άνοδο της ακροδεξιάς.  
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε μεταξύ 3ου  και 4ου μνημονίου, ενώ μας κυβερνά ένα αντι­δη­μο­κρα­τι­κό κα­θε­στώς «έκτα­κτης ανά­γκης» υπό ιμπε­ρια­λι­στι­κή επιτήρηση . Για τα φτωχά λαϊκά στρώ­μα­τα συσ­σω­ρεύ­ο­νται τώρα και άλλοι κίν­δυ­νοι: η εμπλο­κή σε πο­λε­μι­κά παι­χνί­δια στην πε­ριο­χή, η καλ­λιέρ­γεια πιο επι­θε­τι­κών μορ­φών ρα­τσι­σμού και ισλα­μο­φο­βί­ας, η ενί­σχυ­ση της ακρο­δε­ξιάς και του νεοναζισμού (η υπόθεση με τον δολοφόνο –πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ο μόνος ακροδεξιός χώρος που εκκολάπτει εγκληματικά στοιχεία με την ανοχή της κυβέρνησης και του κράτους).
Η κυ­βέρ­νη­ση Τσίπρα-ΑΝΕΛ και ο «εν ανα­μο­νή πρω­θυ­πουρ­γός» Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει την εύνοια των διεθνών αρπακτικών της αγοράς, για το ποιος θα υπογράψει πιο πρόθυμα τα μνημονιακά σκληρά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία, για να «βγεί το πρόγραμμα»: το πρόγραμμα που θα «σώσει» τους μεγάλους κεφαλαιοκράτες από την κρίση (που οι ίδιοι δημιουργησαν) , πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας.
Ο Τσί­πρας προσπαθεί από τη μια να μην καταρρεύσει τελείως πολιτικά (ήδη καταρρέει η εκλογική επιρροή του) αλλά από την άλλη να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των «δανειστών». Είναι μια πολιτική που αργά ή γρήγορα ανοίγει το δρόμο για τον Μητσοτάκη. Ο οποίος περιμένει να έρθει η σειρά του για να περάσει ακόμα περισσότερα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και κατά των φτωχών, και μάλιστα το δηλώνει –περίπου- ευθέως.
Σε τέ­τοιες συν­θή­κες, είναι και­ρός η ρι­ζο­σπα­στι­κή και αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή Αρι­στε­ρά να ανασυγκροτηθεί , να ενώσει τις δυνάμεις της και να αντεπιτεθεί. Η σύγκρουση με το ντόπιο κεφάλαιο, την ευρωζώνη και την ΕΕ είναι μονόδρομος, για να καταργήσουμε τα μνημόνια, για να ανατρέψουμε τη λιτότητα, για να ανοίξουμε θετικές προοπτικές για την κοινωνική πλειοψηφία. Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει όλο και περισσότεροι και περισσότερες να στρατευτούμε ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση.
Ως Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο,
 να συγκεντρωθούμε  πρώτη φορά για τη νέα χρονιά , να συζήτησουμε και να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας το Σάββατο στις 6 μμ στo cafe Splendor.  Σας περιμένουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Πίτα ευρώ θα έχει ή δραχμή;

Το Προφίλ μας