Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το νέο διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
            Νέο κοινωνικό τιμολόγιο ισχύει πλέον για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να ενταχθούν σ΄ αυτό. 
            Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., θέλοντας να συμβάλλει, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις της, στην ελάφρυνση  των δαπανών ύδρευσης και αποχέτευσης των συμπολιτών μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (223/2016),  την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στη συνεδρίαση του της 30-1-2017, διευρύνει τα ανώτατα οικονομικά όρια  που απ΄ εδώ και στο εξής θα ισχύουν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους   καταναλωτές να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο
            Με την παραπάνω απόφαση δικαιούνται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο οι παρακάτω :
            1) Άνεργοι άνω των έξι (6) μηνών και άτομα με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο πραγματικό οικογενειακό εισόδημα κάτω των 8.000,00 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000,00 ευρώ για κάθε παιδί.
            2) Άτομα με 80% και άνω μόνιμης αναπηρίας (99%), με ετήσιο πραγματικό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 9.000,00 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000,00 ευρώ για κάθε παιδί.
            3) Άτομα με 100% μόνιμης αναπηρίας, με ετήσιο πραγματικό οικογενειακό εισόδημα κάτω των 10.000,00 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000,00 ευρώ για κάθε παιδί.
            4) Οι δικαιούχοι της κάρτας αλληλεγγύης του τμήματος Προνοίας του Δήμου Κοζάνης, χωρίς κανένα εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο.






Τα παραπάνω κριτήρια θα τεκμηριώνονται με:
1)    Στοιχεία που να αποδεικνύουν το εισόδημα τους (εκκαθαριστικό εφορίας)
2)    Στοιχεία που να αποδεικνύεται μόνιμη αναπηρία (βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας)
3)    Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ για την τεκμηρίωση του χρόνου ανεργίας
4)    Αντίγραφο (σε ισχύ) της Κάρτας Αλληλεγγύης του Δήμου Κοζάνης
5)    Την προϋπόθεση  ότι τα τέκνα είναι κάτω των 18 ετών ή ενήλικα άγαμα τέκνα κάτω των 25 ετών τα οποία σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή σχολεία του εσωτερικού ή εξωτερικού, καθώς και εκείνα τα οποία παρακολουθούν δημόσια ή ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης στο εσωτερικό.
   Στις παραπάνω κατηγορίες για την εφαρμογή του Κοινωνικού Τιμολογίου ισχύουν τα εξής :
·        για τα πρώτα 40 Μ3 κατανάλωσης ανά 4μηνο για την πόλη της Κοζάνης και για τα πρώτα 180 Μ3 ανά έτος για τα Δημοτικά Διαμερίσματα θα καταβάλλουν το 50% της εκάστοτε τιμής νερού, πάνω στην οποία θα υπολογίζονται τα λοιπά τέλη.
·        για την άνω των 40 Μ3 κατανάλωση ανά 4μηνο για την πόλη της Κοζάνης και για  άνω των 180 Μ3 ανά έτος για τα Δημοτικά Διαμερίσματα θα καταβάλλεται η τιμή που ισχύει για το σύνολο των δημοτών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 2461051513 και 2461051517, ενώ οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται στο πρωτόκολλο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στα νέα της γραφεία που βρίσκονται στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.  

Σταθερή παραμένει η τιμή ύδρευσης και αποχέτευσης.
            Με την ίδια παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., που εγκρίθηκε απ΄ το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, τα τιμολόγια της επιχείρησης παραμένουν αμετάβλητα και για το 2017, όπως διαμορφώθηκαν από  το 2008, τόσο για την ύδρευση και αποχέτευση στην πόλη της Κοζάνης όσο και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες της Δημοτικής ενότητας Κοζάνης.
            Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση 69/2013 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.(που είχε εγκριθεί με την υπ΄ αριθ. 225/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης), που προέβλεπε τη σταδιακή αναπροσαρμογή μέχρι το 2017 των  τιμολογίων των Δημοτικών Ενοτήτων της Αιανής, της Ελίμειας, του Ελλησπόντου  και του Δημητρίου Υψηλάντη, έτσι ώστε να εξομοιωθούν με τα ισχύοντα τιμολόγια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας