Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Το σοκαριστικό βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας στη Λέσβο, κάνει τον γύρο του κόσμου [βίντεο]

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους την είσοδο στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, το βίντεο πρόσφυγα που μιλάει γαλλικά και καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις σκηνές -που είναι στην κυριολεξία θαμμένες κάτω από το χιόνι- κάνει τον γύρο του κόσμου.
Ο πρόσφυγας, ο οποίος πιθανότατα -λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί- είναι από την Αλγερία ή το Μαρόκο, ξεκινά το βίντεο που τράβηξε με το κινητό στις 7 Ιανουαρίου, λέγοντας: «Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι».

Kαι συνεχίζει: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;».
Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει πως ποτέ δεν απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να μπουν στον καταυλισμό και ως απόδειξη δίνει τη ζωντανή σύνδεση που έκανε η ΕΡΤ το βράδυ τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ωστόσο, ο Γιάννης Σινάνης από το lesvosnews.gr σε ζωντανή σύνδεση με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιχείρησε το πρωί της Τρίτης να μπει στη Μόρια, αλλά οι αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο.

Πηγή:  iefimerida.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρε Γερμανοτσολιάδες. Πέρασαν τόσα χρόνια αλλά το DNA DNA.

ai-vreS είπε...

Εσύ πρέπει να ψήφισες Κοσματόπουλο...

Ανώνυμος είπε...

aivreS ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και που είναι τομπροβλημαντων πασοκων; αυτοι στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο δεν ηταν με τον Άδωνι και τον Βορίδη που έλεγαν να τους κάνουμε την ζωή Αξιώτη για να μην έρχονται; ουστ υποκριτες

Το Προφίλ μας