Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση στην επιστολή του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού προς τους δημοτικούς συμβούλους

Μια βαριά μορφή γρίπης δεν μου επέτρεψε να έχω την καθημερινή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην περιοχή και ιδιαίτερα στον δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
Χθες όμως είδα αναρτημένη στο διαδίκτυο την επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού προς τους δημοτικούς συμβούλους εν όψει της συζήτησης για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2017.
Συνημμένα και για πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα του δήμου μας, σας αποστέλλω την επιστολή του δημάρχου σε ηλεκτρονική μορφή και την απάντησή μου στην επιστολή του, στην συνεδρίαση της 8-1-2017.

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ Π-Υ ΤΟΥ 2017

Κύριε δήμαρχε,

Για μια ακόμη φορά και την τελευταία εργάσιμη μέρα απέστειλες επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να τους τρομοκρατήσεις και να εκβιάσεις την ψήφο τους.

Στην επιστολή που μας έστειλες εν όψει και της σημερινής συζήτησης, ισχυρίζεσαι «ότι ο προϋπολογισμός απαιτείται να είναι ισοσκελισμένος, να έχει καταρτισθεί στα πλαίσια της ΚΥΑ και με τη σύμφωνη γνώμη του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, προϋποθέσεις οι οποίες έχουν πληρωθεί στον ήδη υποβληθέντα προϋπολογισμό προς ψήφιση στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Όμως, κύριε δήμαρχε,  όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Παρατηρητηρίου (αριθ. Πρωτ. 1653/28-11-2016) αν κάνατε τον κόπο να το διαβάσετε, στην παράγραφο Δ, αναφέρεται:

« Συνεπώς το Παρατηρητήριο έχει την γνώμη ότι   το σχέδιο π/υ που αξιολόγησε
-Δεν έχει τηρήσει τις οδηγίες που δόθηκαν με την υπ’ αριθμ. 23796/26-07-2016 ΚΥΑ και με τις απαντήσεις του πεδίου ‘Συχνές Ερωτήσεις για Π/Υ ΟΤΑ 2017’, οι οποίες ταυτόχρονα αποτέλεσαν κριτήρια της διενεργούμενης αξιολόγησης.
-Δεν είναι ρεαλιστικό.
-Είναι ισοσκελισμένο.»

Το να εκτοξεύει ένας δήμαρχος τέτοια ξεδιάντροπα και ασύστολα ψεύδη, δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ, είναι πέρα από τον ορίζοντα της δικής μου απλής λογικής και σκέψης.
Πρέπει άμεσα κύριε δήμαρχε να ζητήσετε συγνώμη από τους συναδέλφους για την συμπεριφορά σας αυτή.
Το γεγονός ότι το Παρατηρητήριο έχει την γνώμη ότι ο π/υ του 2017 είναι ισοσκελισμένος, οφείλεται στην πλημμελή και πλασματική ενημέρωση που του κάνατε, αποκρύπτοντας πραγματικές δαπάνες και μη εγγράφοντας στα έξοδα οφειλές πραγματικές και τις οφειλές των παρελθόντων οικονομικών ετών.
Όμως,  κύριε δήμαρχε, αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το έγγραφο του Παρατηρητηρίου, θα διαπιστώνατε επίσης  ότι στην παράγραφο Α, αναφέρει:
« Επισημαίνεται ότι το σχέδιο π/υ αξιολογήθηκε με βάση στοιχεία που έχουν ενσωματωθεί στη βάση δεδομένων από το δήμο κα έχουν οριστικοποιηθεί με ευθύνη του ιδίου. Συνεπώς για τυχόν λάθη ή παραλείψεις εγγραφών που επιδρούν στην αξιολόγηση του σχεδίου του π/υ από το Παρατηρητήριο, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο δήμος.»
Άρα,  κ. δήμαρχε, το γεγονός ότι το Παρατηρητήριο έχει την γνώμη ότι ο π/υ του 2017 είναι ισοσκελισμένος, οφείλεται στο ότι εσείς του δώσατε πλασματικά στοιχεία και η ευθύνη γι αυτό, σύμφωνα  με τα παραπάνω, βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

Αναφέρετε στην επιστολή σας κύριε δήμαρχε ότι «Στην περίπτωση που επιμένετε στη διαφωνία σας όσον αφορά την ψήφισή του, μας επέστησαν την προσοχή, ότι είναι υποχρεωτικό το συντομότερο δυνατόν να καταθέσετε - όσοι διαφωνείτε- τη δική σας πρόταση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού προς ψήφιση, η οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τις εντολές του Παρατηρητηρίου και της ΚΥΑ. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν οι κυρώσεις της παρ. 8 του άρθρο 77 ν. 4172/2013 όπως περιγράφονται στο συνημμένο έγγραφο.  Κατόπιν των ανωτέρω επιταγών, καθίσταται άμεση ανάγκη να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε διαφορετική περίπτωση καλείσθε να υποβάλλετε τη δική σας πρόταση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Νόμου.»

Από ποια διάταξη ποιού νόμου κύριε δήμαρχε προκύπτει ότι πρέπει να καταθέσουμε εμείς οι διαφωνούντες με την πρότασή σας, πρόταση ισοσκελισμένου π/υ;
Ποιοι σας επέστησαν την προσοχή; Ονόματα,  κύριε δήμαρχε, ονόματα  στο δημοτικό συμβούλιο.
Εμείς γνωρίζουμε, γιατί το ψάξαμε, ότι από καμία διάταξη και κανένα νόμο δεν προκύπτει ότι η αντιπολίτευση πρέπει να καταθέσει πρόταση ισοσκελισμένου π/υ.
Είδατε εσείς καμιά κυβέρνηση να ζητάει από την αντιπολίτευση να της υποβάλλει πρόταση π/υ. Το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα μικρό κοινοβούλιο. Κανονικά ο νομοθέτης έπρεπε να προβλέψει όπως γίνεται και με τις κυβερνήσεις, ότι στην περίπτωση που δεν εγκριθεί ο π/υ να χάνεται η δεδηλωμένη και ο δήμος να πάει σε εκλογές.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη γι αυτό στους δήμους, δεν σημαίνει ότι στην πράξη δεν έχετε χάσει την δεδηλωμένη.
Αν υποβάλλουμε κύριε δήμαρχε πρόταση ισοσκελισμένου π/υ, είναι σαν να έχουμε καταργήσει το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα, είναι σαν να έχουμε ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών στον δήμο, είναι σαν να αλλάζουμε τους ρόλους μας στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τους οποίους η δημοτική αρχή διοικεί και η αντιπολίτευση ελέγχει.
Αν το κάνουμε αυτό  κύριε δήμαρχε πρέπει την ίδια στιγμή να καταθέσετε την παραίτησή σας στο σώμα και να πάτε σπίτι σας.
Τώρα όσον αφορά την επίκληση του ν. 4172/2013, άρθρο 77, παραγ. 8, είστε εντελώς αδιάβαστος, γιατί στην παράγραφο αυτή πουθενά  δεν αναφέρεται για πειθαρχικές ευθύνες όσων καταψηφίζουν τον π/υ.

Κύριε δήμαρχε
Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμα φορά χρησιμοποιείτε ασύστολα ψέματα προκειμένου να επιτύχετε τους σκοπούς σας. Προσπαθείτε με τις επιστολές σας να τρομοκρατήσετε του συναδέλφους αποτινάσσοντας από πάνω σας τις δικές σας προσωπικές ευθύνες για το σχέδιο π/υ που μας υποβάλλατε για έγκριση.
Δυστυχώς για σας,  η αξιοπιστία των λόγων και των έργων σας έχει χαθεί προ πολλού.
Και ευτυχώς για την λειτουργία της δημοκρατίας και του δήμου μας, που υπάρχουν ακόμα πολιτικοί άνδρες που δεν εκβιάζονται και δεν υποκύπτουν στις πιέσεις σας.       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       

             ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

   ΔΗΜΟΣ   ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ                           Αριθ. Πρωτ.: 151
                                                                                              Σέρβια :05-01-2017                                                                                       
Ταχ. Δ/νση    :
Πλ. Ελευθερίας, 50500 Σέρβια
Τηλ.              :
2464350104
Fax                :         
2464024655
Πληροφορίες       
Email            
Αθανάσιος Τσιουκαρδάνης

                                                               Προς: Τα Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                  Δήμου Σερβίων Βελβεντού


Θέμα:  Σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017
Συν.: το υπ΄αρ. πρωτ. 1123/04-01-2017 έγγραφο του Τμήματος Διοικητικού Οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο,  το οποίο επισυνάπτεται με το παρόν μου προκειμένου να λάβετε γνώση, γίνεται γνωστό ότι πρέπει να ψηφίσουμε προϋπολογισμό για το έτος 2017 προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος. Περαιτέρω και κατόπιν επικοινωνίας του αρμόδιου Διευθυντή με την Διεύθυνση Οικονομικών των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών (κ. Ντονά), μας έγινε γνωστό ότι ο προϋπολογισμός επιβάλλεται να ψηφισθεί και να αποσταλεί προς έγκριση το συντομότερο δυνατόν. Επίσης ότι ο προϋπολογισμός απαιτείται να είναι ισοσκελισμένος, να έχει καταρτισθεί στα πλαίσια της ΚΥΑ και με τη σύμφωνη γνώμη του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, προϋποθέσεις οι οποίες έχουν πληρωθεί στον ήδη υποβληθέντα προϋπολογισμό προς ψήφιση στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.  Στην περίπτωση που επιμένετε στη διαφωνία σας όσον αφορά την ψήφισή του, μας επέστησαν την προσοχή, ότι είναι υποχρεωτικό το συντομότερο δυνατόν να καταθέσετε - όσοι διαφωνείτε- τη δική σας πρόταση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού προς ψήφιση, η οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τις εντολές του Παρατηρητηρίου και της ΚΥΑ. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν οι κυρώσεις της παρ. 8 του άρθρο 77 ν. 4172/2013 όπως περιγράφονται στο συνημμένο έγγραφο.  Κατόπιν των ανωτέρω επιταγών, καθίσταται άμεση ανάγκη να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε διαφορετική περίπτωση καλείσθε να υποβάλλετε τη δική σας πρόταση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Νόμου.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση.


                                                            Ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού

                                                             Αθανάσιος Κοσματόπουλος

7 σχόλια:

 1. Άρα αιβρες/ τα σκίζεις όλα/ είσαστε απο τα καλύτερα seit όπου διαβάζω καθημερινώς- δεν πρόλαβε να κάνει δήλωση ο πρώην δήμαρχος ,(οπου νομίζει οτι ειναι ακόμα στην εξουσία) κατευθείαν να την ανεβάζεται!!! Καλα κάνατε κ την ανεβάσετε δε λεω... Απλα αποδεικνύεις οτι ακόμη σας πονά η ήττα κωνσταντοπουλου......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ήττα Κωνσταντοπουλου πονάει ολη την περιοχή που έχει γίνει ο περίγελος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάλλον και στους παρακάτω πονάει:
  kozan.gr http://kozan.gr/archives/8237
  kozanilife.gr http://www.kozanilife.gr/2017/01/apantisi-konstantopoulou-se-dimarxo-servion/
  kozani.tv http://kozani.tv/index.php/37774-%CE%B2-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82.html

  ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ http://www.prlogos.gr/%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5/

  Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα βρεις κι άλλα site και εφημερίδες και blogs. Δελτίο Τύπου είναι, δημοσιεύεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΦΤΑΝΕΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο Κων/λε να αγιάσει το στόμα σου αρκετά με τον ακατανόμαστο φτανειιιιι δεν τον αντέχουμε άλλο με ενέσεις θέλει να παραμείνει στην καρέκλα του ,μεταφορικά γιατι κυριολεκτικά δεν κάθεται καθόλου!Τις συμβουλές τις παίρνει απο τον σύμβουλό του Τσιτσο και τους φίλους του,με αυτούς συμπορεύεται και απο αυτούς συμβουλεύεται τις βλακείες όλες.Οκόσμος σιχάθηκε και δεν θέλει ολυτε να τον ακούσει ούτε να τον δει μονο πλάκα σπάζει μαζί του και η περιφέρεια καλά έκανε και ενδιαφέρθηκε αλλά αδικος κόπος .ΤΕΛΟΣΣΣΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο κύριος Κωνσταντοπουλος μια χαρά τα λέει, ο άλλος αυτά που λέει δεν σε κούρασαν που έκανε όλο τον δήμο να ντρέπεται για αυτά που κάνει και λέει δημοσίως κομπλεξικε 1.16

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 2.01 και οι δυο με κουρασαν.ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ αυτο το καταλαβαινεις;Αν οχι τοτε εσυ εισαι ο κομπλεξικος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου