Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στάθηκε όρθιος

Ο Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή 1 χρόνο με τριετή αναστολή και αθώος για την κατηγορία της απιστίας [reportaz]. Αν και η απόφαση είναι θετική και εκ διαμέτρου αντίθετη του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αυτή δυστυχώς πάρθηκε χωρίς να αποδεικνύεται εκ των πραγματικών στοιχείων ότι αυτός έχει αφαιρέσει τα ονόματα των συγγενών του...
Σε ένα κράτος δικαίου ο κατηγορούμενος θα απαλασσόταν λόγω αμφιβολιών. Δεν μπορεί να καταδικάσεις κάποιον αν δεν έχεις έστω και 1 αποδεικτικό στοιχείο και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει, σύμφωνα και με την κατάθεση του πραγματογνώμονα που επεξεργάστηκε το ηλεκτρονικό αρχείο. Τα ονόματα μπορεί να τα έχει αφαιρέσει ο οποιοσδήποτε. Αυτό που συνδέει τον Γ.Π. με τη νόθευση είναι η συγγένεια με τα πρόσωπα που αφαιρέθηκαν. Τίποτε άλλο!


Έτσι, η πολιτική πίεση έγινε το αποδεικτικό στοιχείο για τον στιγματισμό και μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαιρόμαστε που ο Παπακωνσταντίνου δεν μπαίνει φυλακή, παρά το βαρύ κατηγορώ της εισαγγελέως. Ο κατηγορούμενος έπεισε  με επιχειρήματα την πλειοψηφία του σώματος ότι δεν είναι ο ένοχος που είχαν κατασκευάσει για πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να λυπόμαστε που ποινικοποιήθηκε το κλίμα και δεν λήφθηκαν στον απόλυτο βαθμό τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης, βάσει των οποίων ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι πανηγυρικά αθώος.

Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε μία μεγάλη, δύσκολη και ψυχοφθόρα μάχη τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς τη στήριξη κανενός μηχανισμού. Kοντά του έμειναν λίγοι φίλοι και ένα τσούρμο απλών πολιτών που στάθηκαν στο πλευρό του, είτε γράφοντας στα social media, είτε αρθρογραφώντας σε sites ή blogs, είτε συζητώντας στα στέκια τους, τη δουλειά τους, στο δρόμο. Σε αυτούς τους ανώνυμους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι στάθηκαν κόντρα στο ρεύμα και υπερασπίστηκαν το δίκιο ενός ανθρώπου. Δύσκολα κάποιος μπορεί να τα καταφέρει χωρίς το παραμικρό στήριγμα. Και ο Παπακωνσταντίνου δεν χρειαζόταν πολλά, είναι τόσο ικανός που του έφτανε το ελάχιστο, ένα απλό στήριγμα.

Σχολιάζοντας την τελική απόφαση με μία φράση, θα λέγαμε ότι κάποια μέλη του δικαστικού σώματος ντράπηκαν να αθωώσουν τον κατηγορούμενο λόγω της πολιτικής πορείας της υπόθεσης. Έτσι, θα εξέθεταν όλους αυτούς που έφτασαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στάθηκε όρθιος στα δύσκολα. Είναι ο μεγάλος νικητής μίας υπόθεσης που θα λεκιάζει για πάντα την ελληνική δικαιοσύνη.
http://epikairo.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει θρασος...

Ανώνυμος είπε...

Τα ξαναπάμε. Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει δημοκρατία. Δυο ειδικοί ορκίστηκαν οτι το σιντι άνοιξε δις απο τον φορητό του παπ. Και ο ίδιος δεν θυμόταν που έδωσε το σίντι! Εντωμεταξυ οι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, όπως η συμπολίτισσα μας στον δήμο είναι σε αργία....βαθύ κράτος...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τον ξαναθυμηθήκατε

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ο Βενιζέλος που θα πρέπει να τρέξει για να κρυφτεί;

Το Προφίλ μας