Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 14η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (Α΄ 87), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του Ν. 5056/2023 (Α΄ 163),  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, επί της οδού Α. Παπανδρέου, την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και  ώρα 20:00,
για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Περί εγκρίσεως ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης Δημοτικής Έκτασης, εμβαδού 442,40τ.μ., ευρισκόμενης στο Ο.Τ. 33α, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου της πόλης των Σερβίων, με ΚΑΕΚ  271190226001, στην Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης.

Εισηγητής :  Δήμαρχος Σερβίων, κ. Ελευθερίου Χ.

2.    Διαπίστωση αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος Σερβίων, κ. Ελευθερίου Χ.

3.    Έγκριση 2ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος Σερβίων, κ. Ελευθερίου Χ.

4.    Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης,          κ. Χολέβας Κ.

5.    Έγκριση έκθεσης καταγραφής και απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων της λυθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος Σερβίων, κ. Ελευθερίου Χ.

6.    Έγκριση διοργάνωσης Εμποροπανήγυρης Σερβίων έτους 2024, εκμίσθωσης έκτασης δημοτικού χώρου εντός της Εμποροπανήγυρης για την εγκατάσταση και λειτουργία Λούνα Παρκ, καθορισμό τελών χρήσης χώρου και συγκρότηση Επιτροπής Διεξαγωγής Εμποροπανήγυρης.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρ/τητας & Αναπτ., κ. Παπαδόπουλος Στ.

7.    Έγκριση ίδρυσης  και λειτουργίας νέων τμημάτων βρεφικής και παιδικής αγωγής / φροντίδας.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ. 

8.    Έγκριση συμμετοχής στο νέο ενοποιημένο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής  ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2024-2025.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

 

 

                                                                                 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

 

 

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΑΡΑΜΗΣ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το περιβόητο οικόπεδο όπου βρισκόταν η Στρατιωτική Λέσχη Αξιωματικών το οποίο η δημαρχεία Κοκολιού αμέλησε παντελώς για να αγοραστεί 37.000 ευρώ από το ΚΤΕΛ Κοζάνης το οποίο με την σειρά του έβγαλε οικοδομική άδεια ανέγερσης σταθμού στάθμευσης λεωφορείων όπου στη συνέχεια η δημαρχεία Κωσταντόπουλου (με τον Ελευθερίου πρωταγωνιστή) το αγόρασε προς 120.000 ευρώ και στη συνέχεια επέτρεψε δωρεάν στην ΔΕΗ να εγκαταστήσει σε ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου υπόγειο μετασχηματιστή. Σήμερα η δημαρχεία Ελευθερίου το χαρίζει στην Μητρόπολη η οποία φαντάζεται ανέγερση νέου ιερού ναού της Αγίας Θεοδώρας και από τα λεγόμενα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου στο παρελθόν εκφράστηκε η επιθυμία της ολικής κατεδάφιση του κτηρίου του Επισκοποίου προκειμένου να ανεγερθεί ο νέος ναός. Αλλάζουν μορφή τα Σέρβια, κανένας τελικά δεν νοιάζεται για την διατήρηση της φυσιογνωσίας και της ιστορικότητας του τόπου, πολύ περισσότερο όταν το ιστορικό κτήριο του Επισκοποίου στην είσοδο της πόλης θυμίζει την έδρα της Βυζαντινής Μητροπόλεως των Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Επί δημαρχίας Κωνσταντόπουλου παραχωρήθηκε για χρήση από το οικόπεδο που αναφέρεται πιο πάνω, έκταση όση είναι το εμβαδόν του μετασχηματιστή, δηλαδή 3*2= 6 τ.μ., λόγω της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ, στα πλαίσια της ανάπλασης της πόλης των Σερβίων.
Παραχωρήθηκε δηλαδή έκταση για χρήση για τις ανάγκες της πόλης και όχι της ΔΕΗ.
Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται είναι ανακριβές.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος δεν ήταν αυτός που, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, επί δημαρχίας Κωνσταντόπουλου, αντιδρούσε για την δωρεά παραχώρηση του οικοπέδου προς την Μητρόπολη, για την ανέγερση του ναού της Αγίας Θεοδώρας;
Τι άλλαξε τώρα;
Και πως θα δικαιολογήσει την δωρεά παραχώρηση, όταν ο δήμος ξόδεψε για την αγορά του οικοπέδου 150.000 €;
Είναι σαν να κάνει δωρεά 150.000 € στην Μητρόπολη.
Έχει ο δήμος την οικονομική δυνατότητα να κάνει τόσο μεγάλη δωρεά προς την Μητρόπολη, όταν αφήνει απλήρωτο το χρέος προς την ΔΕΗ;

Αλήθεια, που έχει φθάσει το χρέος προς την ΔΕΗ; Φαντάζομαι θα ξεπέρασε τα 2,0 εκ. ευρώ.
Στην υγειά μας ρε παιδιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Ελευθερίου από τη μια αγοράζει οικόπεδο των προσκόπων και από την άλλη χαρίζει δημοτική έκταση στην πλούσια εκκλησία; Ρε του μπαμπά σας είναι τα οικόπεδα και τα λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

Θα μας κάνετε στη συνεδρίαση και μια ενημέρωση τι είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σερβίων; Ποιος τον σύστησε με ποια μέλη; Από που απόχτησε νόμιμο κατάστημα στη λίμνη στον ΤΟΕΒ από κάτω; Έχει άδεια αυτό το κατάστημα και σερβίρει αυτα που σερβίρει μια νόμιμη καφετερία; Έχει άδεια από τη ΔΕΗ για εξέδρα με σκάφη στη λίμνη; Τι έιναι όλα αυτά που βλέπουμε; Έχει εμπλοκή ο Δήμος; Τα νόμιμα καταστήματα που τώρα πληρώνουν το χαράτσι για τα πλασματικά έσοδα του 2023 και ο εμπορικός σύλλογος Σερβίων έχουν κάποιο λόγο σε όλο αυτό; Η ΑΑΔΕ τι λεει για όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε πολύ καλά όταν εγκρίνεται ένα ευρωπαϊκό κονδύλι πως αυτό διαχειρίζεται από τον εκάστοτε δήμαρχο. Εάν υπήρχε η λέσχη Αξιωματικών που θα έμπαινε ο μετασχηματιστής ? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι προκειμένου να απορροφηθεί το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό κονδύλι υπογειοποίησης, δώσατε στην ΔΕΗ με το πρώτο ότι οικόπεδο σας βόλευε προκειμένου να γίνει η δουλειά σας φανερά και από κάτω … το ίδιο έγινε και με το κτήριο του πνευματικού μόλις επί Καλλικράτη περάσανε τα οικόπεδα των σχολικών μονάδων στην δικαιοδοσία του Δήμου αμέσως επιτρέψατε να κτιστεί ένα τεράστιο κτήριο σε μία τελείως λάθος τοποθεσία μόνο και μόνο για να απορροφηθεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα το ευρωπαϊκό κονδύλι φανερά και από κάτω … αυτά πείτε τα αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς την αντιπολίτευση, ο Δήμος ανακοίνωσε την δημοπράτηση ασφαλτόστρωσης των οδών 117 και Κάρπου. Η οδός Μακεδονομάχων απ΄οτι φαίνεται είναι εκτός και η εργασίες αναφέρονται σε επιφανειακή ασφαλτόστρωση και όχι ολική. Θα πέσει μία φλούδα πίσσας επάνω από τις πέτρες και αυτό θα το παρουσιάσουν ως έργο. Ο εμπορικός σύλλογος θα ενδιαφερθεί για την επιφανειακή επίστρωση ασφάλτου της οδού Μακεδονομάχων? ή απουσιάζουν όλοι σε διακοπές?

Ανώνυμος είπε...

17:36 και φαντάσου ότι εκ δεξιών του δημάρχου υπάρχει υπάλληλος της ααδε ....πόσο δίκιο είχε ο κ. Βασίλης....

Ανώνυμος είπε...

Η περιουσία του Δήμου ανήκει στους Δημότες, Ελευθερίου δεν είναι ιδιοκτησία σου τα οικόπεδα για να τα χαρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Έως το 2018 τα ετήσια πάγια νερού και αποχετεύσεις στον Δήμο Σερβίων ήταν συνολικά 37,78 ευρώ. Το 2019 με το που αναλαμβάνει ο Ελευθερίου διπλασιάζονται σε 71,58 ευρώ και επιπλέον επιβάλλεται στους πολίτες ετήσιο τέλος βιολογικού καθαρισμού 62 ευρώ. Συνολικά ένα σπίτι ετήσια επί δημαρχεία Ελευθερίου πληρώνει 133,58 ευρώ μόνο σε πάγια από 37,78 ευρώ που ήταν το 2018 επί δημαρχίας Κοσμαδόπουλου. Να γιατί μπορούν και βάζουν χέρι τον τοπικό πόρο και σπαταλούν 250.000 ευρώ για προεκλογικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Να γιατί στη διαύγεια βλέπουμε στα ονόματα των τιμολογίων το γνωστό Παρεάκι να προσφέρει υπηρεσίες στο δήμο. να γιατί δεν είναι άξιοι ούτε μία εφεδρική αντλία νερού να αγοράσουν και αναγκάζονται να κόβουν το ρεύμα στα αντλιοστάσια τις νυχτερινές ώρες και να λένε στο φατσοβιβλίο (fb) για βυθίσεις και φροντιστηριακές ιστορίες με φαλακρές αρκούδες. Υπάρχει Σερβιώτης που έχει πραγματικά αντιληφτεί το τι συμβαίνει? Υπάρχει Σερβιώτης που να γνωρίζει ότι άσφαλτος δεν θα στρωθεί στην Οδό Μακεδονομάχων? και ο Δήμαρχος διαλαλεί ότι τα η πόλη αναβαθμίζεται λειτουργικά και διώχνει το άσχημο. Εάν συμφωνείτε με τα παραπάνω τότε είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας, εάν όχι τότε μπορούμε στα δημόσια δημοτικά συμβούλια να τους δώσουμε ένα μήνυμα μίας και η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη.

Ανώνυμος είπε...

Βάλε να γίνει λαϊκή συνέλευση Ελευθερίου όπως κάνουνε στο Βελβεντό για να δούμε συμφωνούνε οι Σερβιώτες να δωρίσεις το οικόπεδο στη Μητρόπολή? Δημοκρατικά και ξάστερα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε /η 13.01 ο Ελευθερίου την ξέχασε την Δημοκρατία, τώρα αυτό που έμαθε καλά είναι η Νέα Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

17:11
Έχουμε τον Παπαδόπουλο, την υφυπουργάρα των Τεμπών που ξαφνικά άρχισε να νοιάζεται για τα Σέρβια εκεί που δεν πατούσε ποτέ, και έτσι ο Ελευθερίου ενημερώνεται όπως ο ίδιος λέει στο δημοτικό συμβούλιο τηλεφωνικά από τον ίδιο για τον ερχομό του Μητσοτάκη στα Σέρβια. Ψάχνουμε για γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στα Σέρβια εδώ και χρόνια και δεν υπάρχουν και ο λόγος είναι ότι ενσωματώθηκαν στο Δημαρχείο. Εκεί βλέπεις από χρόνια τους ενώνει το ατομικό συμφέρον και οι κομματικές ιδεολογίες είναι για τους χωριάτες.

Ανώνυμος είπε...

Και τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο της πλειοψηφίας Ελευθερίου θα δωρίσει το οικόπεδο στην Μητρόπολη Κοζάνης, και μετά θα αρχίσουν τα κηρύγματα από τον Άμβωνα για δωρεές από τους λιγοστούς Σερβιώτες που απέμειναν. Ολόκληρο οικόπεδο αξίας 147.000 ευρώ θα δώσουν οι Σερβιώτες στην Μητρόπολή, από την πλευρά της η Μητρόπολή τι ακριβώς θα κάνει? Θα πάρει έτοιμα τα τεχνικά σχέδια από την Ναοδομία και θα συνεχίζει ο Μητροπολίτης να ζητά χρήματα στα κηρύγματα περί ανεγέρσεως του Ιερού Ναού της Αγίας των Σερβίων. Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ Σεβασμιότατε και τα Σέρβια είναι αυτά που σπατάλησαν 250.000 ευρώ από τον τοπικό πόρο για προεκλογικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις πλανεύοντας τους πιστούς στο αφήγημα που λέγεται ‘’γλυκιά ζωή’’. Αυτό θα το κατακρίνεται ποτέ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε. Εύλογες απορίες που τις απαντάμε καθημερινά σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει. Αν έχεις πραγματικό ενδιαφέρον σε περιμένουμε καθημερινά από 9 έως 12 το βράδυ . Δημουδιάς Μάνος

Ανώνυμος είπε...

Άμα τολμήσει κανένας και φέρνει αντιρηση είδαμε πως τον απαντάτε με φωνές και μηνύσεις

Το Προφίλ μας