Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κωμικοτραγικά

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Ως φαινόμενο είναι μάλλον κωμικοτραγικό. Και οπωσδήποτε απροσδόκητο. Διότι για πολλά τους θεωρούσαν ικανούς οι οπαδοί τους όταν τους υπερψήφιζαν στις τελευταίες εκλογές και τους εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να συγκυβερνήσουν και επίσης πολλά ήταν τα δεινά που οι πολιτικά διαφωνούντες μαζί τους πιθανολογούσαν ότι θα προκαλούσαν στον τόπο, αλλά δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος που να ανέμενε ότι μέσα σε δύο μήνες θα φτάναμε στο σημείο να αποτελούν απειλή για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Κι όμως φαίνεται ότι μια χαρά τα καταφέρνουν. Κάποια δείγματα των «ικανοτήτων» τους είχαν δώσει ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες στις σχέσεις τους με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Δεν ήταν, άλλωστε, μικρό ή ασήμαντο το ότι βρεθήκαμε να έχουμε απέναντί μας και τα 18 άλλα μέλη της και μεταξύ αυτών και την Κύπρο.
Είχε, όμως, και συνέχεια το φαινόμενο. Ο ελέω Τσίπρα πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων Π. Καμμένος κατάφερε με εκείνη την ασύλληπτων διαστάσεων πολιτική βλακεία του για τους τζιχαντιστές, που αν
μας παραζορίσουν οι εταίροι θα περνάνε ελεύθερα και νόμιμα στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί θα αρχίσουμε να δίνουμε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα στους οικονομικούς πρόσφυγες, να κάνει το αμερικανικό Κογκρέσο να αρνηθεί την έκδοση του ετήσιου ψηφίσματός του για την Επανάσταση του '21.
Και παράλληλα ο Αλ. Φλαμπουράρης, ο «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα, όπως τον εμφανίζουν να είναι, αποφάνθηκε ότι οι Πολωνοί υπήρξαν σύμμαχοι των ναζί. Πώς του ήρθε, ποιος του το είπε ή πού το διάβασε, ο Θεός και η ψυχή του, αλλά αυτό του κατέβηκε, αυτό αμόλησε. Αλλωστε, αποδεδειγμένα οι δηλώσεις του δεν διακρίνονται από ιδιαίτερη σοβαρότητα. Ξεσηκώθηκαν βέβαια και του την έπεσαν πολλοί Πολωνοί που ζουν στη χώρα μας, αλλά επίσημο διάβημα από την πολωνική κυβέρνηση δεν εισπράξαμε. Για ποιο λόγο δεν το ξέρω. Ισως έκριναν ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν.
Οπωσδήποτε γελοίες και οι δύο περιπτώσεις, αφού αποδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας (η μία) και άγνοια πρόσφατων ιστορικών γεγονότων (η άλλη). Αλλά οι υπεύθυνοι δεν είναι όποιοι όποιοι. Είναι άτομα από τα οποία εξαρτώνται καλώς ή κακώς η ζωή μας και το μέλλον του τόπου. Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να τραβήξει επιτέλους μερικά λουριά. Αν μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας