Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Διολισθαίνοντας... απο τον Βορίδη στον Κατρούγκαλο....

του Σπυρου Κουταβα από το vetonews.gr
Το ηθικό πλεονέκτημα φαίνεται να αδυνατίζει στην γειτονιά και την πλατεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η περίπτωση του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλου είναι χαρακτηριστική της χαλαρότητας των ηθών της πλατείας για το τι εστί πολιτικά ορθό και δεοντολογικό σε οτι αφορά το νεοφερμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Ο πολυπράγμων καθηγητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν αρκούνταν στα καθηγητικά του και ερευνητικά του καθήκοντα που απορρέουν από το αντικείμενο της επιστήμης του.
Ήταν μέλος γνωστής δικηγορικής εταιρίας που είχε συστήσει με άλλους δικηγόρους και είχε καταφέρει να έχει πελατεία απ΄' ολη την γκάμα του δημοσίου. Έως και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επί διοίκησης του Γ. Δακη ζήτησε τις νομικές συμβουλές του.
Αλήθεια, πότε προλάβαινε να είναι συνεπής στην δημόσια θέση και την έρευνα που απορρέει εξ αυτής και στην αυξημένη ευθύνη της ιδιωτικής επιχείρησης εταιρίας;
Ακόμη και τα χαρτιά του δημοσιογράφου του Βήματος Β. Χιώτη που έκανε την αποκάλυψη να μην επαρκούν για την στοιχειοθέτηση ποινικού παραπτώματος, ο αναπληρωτής υπουργός είναι πολιτικά έκθετος για τρείς λόγους.
- Θα υπέγραφε ως υπουργός την πρόσληψη και την οικονομική αποζημίωση των πολιτών που απευθύνθηκαν στο γραφείο του ως πελάτες ζητώντας νομική υποστήριξη
- Ισχυρίστηκε ως υπουργός ότι δεν θα είχε καμία συμμετοχή στο αμοιβολόγιο που είχε συμφωνήσει γατί αρμόδιοι τώρα για την είσπραξη είναι οι συνάδελφοι του δικηγόροι με τους οποίους όμως είχε επί πολλά έτη την δικηγορική εταιρία. Δηλαδή οι πρώην συνέταιροι του.
- Οι πελάτες συνέχιζαν να καταφθάνουν στο γραφείο του Κατρούγκαλου και οι πρώην συνεταίροι του θα ασχολούντο με τις νομικές συμβουλές των πελατών του που λόγω κολλήματος δεν μπορούσε να ασχοληθεί ο ίδιος.
Μου είναι αδιάφορο το οικονομικό τίμημα του κυρίου Κατρούγκαλου με τους πελάτες του, όσο βλέπω τον ''Ριζοσπάστη'' αριστερό καθηγητή και υπουργό να διολισθαίνει στην επιχειρηματολογία του και να αναζητά σωσίβιο στο τι έπραττε ο δεξιός Προκόπης Παυλόπουλος όταν ήταν υπουργός, που δυστυχώς για αυτόν τον αποδοκίμασε άμεσα η προεδρία της δημοκρατίας.
Είναι απαξιωτικό για την αριστερά να υπάρχουν σήμερα μέλη της και στελέχη της που στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα ''του Κατρούγκαλου'' να τοποθετούν τον πήχη της διαφάνειας και της ορθότητας εκεί που τον άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σκληρός δεξιός Μάκης Βαρίδης, ως σύμβουλος των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της ENEGRA. Με θλίψη διαπίστωσα ότι τα παραπάνω υιοθετούν χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμη και μέλη της αξιοσέβαστης Αριστεράς του 4%.
Ο Ριζοσπάστης αριστερός Κατρούγκαλος που στο παρελθόν διατύπωσε την άποψη οτι "Οταν έχουμε άδικο καθεστώς, η αντίσταση πρέπει να παίρνει βίαιη μορφή''  δεν δίστασε να στολίσει δημόσια με προσωπικά κοσμητικά επίθετα τον δημοσιογράφο που έκανε την αποκάλυψη και να απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές την εφημερίδα επιβεβαιώνοντας οτι στα θέματα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ισχύει το σύνθημα: Ίδια είναι τ' αφεντικά, δεξιά κι αριστερά, Σας το λέγαμε παλιά, μας φωνάζατε φρικιά'' κλπ.
Τέλος, θυμίζω ότι ο υπουργός Γεωργίας Σάββας Τσιτουρίδης το πρώτο εξάμηνο στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή (εκλογές με 45,36%), παραιτήθηκε αμέσως όταν αποκαλύφθηκε ότι έγινε ''υπέρβαση' προκειμένου το παιδί του -που όντως χρειαζόταν ειδική στήριξη και παρακολούθηση – πήρε μεταγραφή στην Αθήνα για να είναι κοντά στην οικογένεια του. Ας ανατρέξουν ορισμένοι στο τι λεγόταν εκείνη την εποχή για το «και τα δικά σας - δικά μας» των τέκνων του πολιτικού συστήματος.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/24874-diolisthainontas-apo-ton-voridi-ston-katroygkalo

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"ΕΛΑΜΨΕ" Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ... ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ....................

Το Προφίλ μας