Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη Περιφερειακή σύσκεψη των επιτροπών ειρήνης Δυτικής Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε στις 29/3/2015 στην Κοζάνη Περιφερειακή και των αποφάσεων του 17ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ.
σύσκεψη των επιτροπών ειρήνης Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ αλλά

Εισηγητικά η Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ  ανέλυσε τις αποφάσεις του 17ου συνεδρίου, και τις ειδικότερες θέσεις τις ΕΕΔΥΕ για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανέπτυξε ο Λαμπαδάς Αριστείδης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Κοζάνης.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις από το σωματείο Γουνεργατών Σιάτιστας, την Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης, το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την επιτροπή ειρήνης Πτολεμαΐδας και άλλους φορείς. Η γόνιμη συζήτηση κατά την σύσκεψη κατέληξε για το επόμενο διάστημα σε κατά τόπους εκδηλώσεις και παρεμβάσεις με αφορμή την συμπλήρωση των 60 χρόνων της ΕΕΔΥΕ.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα δράσης, συμμετοχής και κινητοποίησης προς τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα προς τη νεολαία. Οι εξελίξεις υπογραμμίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα έντασης της δράσης και ανάπτυξης αγώνων από το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα με τα εξής ζητήματα αιχμής :

  • Καμία συμμετοχή – εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , στις επεμβάσεις και στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ανεξάρτητα από προσχήματα και την επίκληση των «συμβατικών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της χώρας».
  • Να ξηλωθούν όλες οι βάσεις και οι υποδομές που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια (επεμβάσεις και πολέμους).
  • Να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, όλες οι αποστολές ενίσχυσης ή στήριξης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και πολέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας