Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μέτρα και σταθμά

Του Ι.Κ.Πρετεντέρη
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των ελλήνων εφοπλιστών.
Προφανώς έπραξε άριστα. Ο αρχηγός ενός κόμματος υποχρεούται να συνομιλεί με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, ακόμη και αν δεν του αρέσουν.
Τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Προφανώς και αυτός έπραξε άριστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τον κατήγγειλε με σχετική ανακοίνωση!
Πράγμα που σημαίνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δικαίωμα να συναντιέται με όποιον θέλει.
Αντιθέτως ο Πρωθυπουργός πρέπει πρώτα να παίρνει την άδεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Την Κυριακή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης δέχτηκε επίθεση από αγνώστους. Ο ίδιος τους προσδιόρισε ως μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση να καταδικάσει την «άγρια δολοφονική επίθεση» κατά του βουλευτή του - το ίδιο άλλωστε έκαναν και όλα τα κόμματα!..
Αντιθέτως ακόμη περιμένουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοινώσεις για να καταδικάσει:
Τις «άγριες δολοφονικές επιθέσεις» εναντίον των Κ. Χατζηδάκη και Αλ. Αθανασιάδη που έγιναν σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.
Τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις εναντίον του Θ. Πάγκαλου, του Γ. Πεταλωτή, του Αν. Λοβέρδου, της Αννας Διαμαντοπούλου, της Αννας Νταλάρα, του Γ. Νταλάρα και πολλών άλλων τους οποίους λυπάμαι αν λησμονώ.
Τους προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς και χειροδικίες εναντίον καθηγητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίοι προσέρχονταν να ψηφίσουν για τα Συμβούλια Διοίκησης των Πανεπιστημίων ή απλώς δεν είναι αρεστοί στους «νεολαίους» της αντιστασιακής Αριστεράς.
Τις βίαιες λεκτικές επιθέσεις, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες εναντίον όσων ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «πολιτικούς εχθρούς» του - συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Φώτη Κουβέλη...
Ασφαλώς κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιληφθεί ότι τώρα θερίζει απλώς τις θύελλες που ο ίδιος χάιδευε όταν φυσούσαν σαν απλό αεράκι.
Κι ενδεχομένως θα κάνει την αυτοκριτική του - άλλωστε όλη η ιστορία της Αριστεράς στον τόπο μας είναι μια ατελείωτη αυτοκριτική για επαναλαμβανόμενα λάθη...
Αλλά έως τότε η υποστήριξη στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία οφείλει να είναι πάνδημη δεν επαφίεται παρά στη μεγαλοθυμία, στο πολιτικό ήθος, στη δημοκρατική συνείδηση και στο περίσσευμα καρδίας των άλλων κομμάτων και των απλών πολιτών που έως τώρα στοχοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Διότι η σιωπή δεν θεμελιώνει ηθική βάση - ακόμη λιγότερο το κλείσιμο του ματιού...
Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε. Και για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι μπορούν να πολιτεύονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας