Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η Κοζάνη γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο

Από το kozanimedia.gr
Τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο τίμησε σήμερα η πόλη της Κοζάνης, με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, ενώ στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου, συμμετείχε ο κλήρος και ο λαός της Κοζάνης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Το πρωί στον Μητροπλιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ελασσώνος, Ιλίου και ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.
Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση  της ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της Κοζάνης παρουσία αρκετού κόσμου.


Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα προβλήματα πουαντιμετωπίζει η χώρα, σημειώνοντας πως θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και δεν πρέπει  να μας πιάνει πανικός. «Η ζωή του Αγίου Νικολάου, μας θυμίζει ότι είναι απαραίτητη η πίστη και η πραότητα», τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του.

Στο τέλος της λιτανείας ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «είναι κρίμα να όλοι να ισοπεδώσουν ότι υπάρχει ζωντανό στην Ελλάδα μας», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει τις δυσκολίες: «Όλη την ώρα μιλάμε για τα νούμερα και αριθμούς, τόσο εδώ, τόσο εκεί, αλλά παραμελούμε το εσωτερικό πύρωμα, το πύρωμα της καρδιάς, αυτό το μεγάλο όπλο της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας σύγκριση του σήμερα με το χθες και λέγοντας ότι τότε «δεν μετρούσαν τη δύναμη με αριθμούς, οι αριθμοί δεν είχαν την πρώτη θέση», τόνισε.
Τις θερμές ευχαριστίες του για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην Κοζάνη για τον εορτασμό τουΠολιούχου της πόλης, στα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, απηύθυνε ο Μητροπολίτης κ.κ. Παύλος.


Παρόντες στις θρησκευτικές εκδηλώσεις ήταν τόσο ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής, όσο και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θεοδωρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας