Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλευτές χρήσιμοι η αρεστοί;

Toυ Σπύρου Κουταβά-www.vetonews.gr
Η Ελλάδα βουλιάζει και ορισμένοι πολιτικοί και βουλευτές αρέσκονται να πολιτεύονται με λογικές και νοοτροπίες παλιάς κοπής. Η κ Ευγενία Ουζουνίδου νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Κοζάνη δεν ξέρω εάν επιθυμεί να είναι χρήσιμη αλλά με τις ενέργειες της είναι σίγουρο ότι προσπαθεί να είναι αρεστή. Θα μου πείτε το βρίσκεις  κακό; Για τους βουλευτές της Αριστεράς είναι κακό ..
έως απαράδεκτο. Ως ηθικό πλεονέκτημα κατά το παρελθόν είχε καταγραφεί στην συνείδηση του κόσμου ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Αριστεράς δεν υπολόγιζαν ακόμη κα την ίδια τους την ζωή προκειμένου να είναι χρήσιμοι στους άλλους και στο κοινωνικό σύνολο.
- Η κ. Ουζουνίδου με μία βιομηχανία ερωτήσεων, αναφορών στην Βουλή αλλά και δηλώσεων προς ΜΜΕ προσπαθεί να ανταγωνισθεί στην ποσότητα αλλά φαίνεται ότι τα καταφέρνει και στην προχειρότητα μια άλλη συνάδελφο της την βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Για την τελευταία αναφερθήκαμε με λεπτομέρειες στο παρελθόν. Δύο φορές με δελτίο τύπου μήπως και δεν το καταλάβαμε καλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει ότι κατέθεσε ερώτηση για την περίπτωση αδικίας! 1000 επενδυτών αγροτών στα φωτοβολταϊκά που ισχυρίζονται ότι ξόδεψαν μέχρι στιγμής 50.000 € !! για τον φάκελο που έχουν έχουν υποβάλλει στην ΑΤΕ LEASING. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν πάρει προέγκριση από το υπουργείο και την ΔΕΗ, και μετά την πώληση της ΑΤΕ ναυαγούν τα σχέδια εκτός από επιχειρηματίες αγρότες, να γίνουν και επιχειρηματίες στις Ανανεώσιμες. Η κ. Ουζουνίδου ζητά αποκατάσταση της αδικίας ώστε οι αγρότες που ξόδεψαν 50000 € να γίνουν επιχειρηματίες στις ανανεώσιμες. Φυσικά δεν ασχολείται η ίδια ούτε το κόμμα της για την πρόκληση που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου εύφορες ποτιστικές εκτάσεις γης σε όλη την χώρα να μετατρέπονται εν μία νυκτί και με τους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ στα Περιφερειακά συμβούλια σε φωτοβολταϊκά πάρκα.
- Στην Π.Ε Κοζάνης διαθέτουμε μεγαλύτερο τεχνητό λιμναίο οικοσύστημα της Ευρώπης που είναι τα τέσσερα φράγματα του Αλιάκμονα ποταμού με τις αντίστοιχες λίμνες. Η τελευταία λίμνη του Ιλαρίωνα αρχίζει να δημιουργείται μετά την έμφραξη του φράγματος. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρόκληση μετά την ΔΕΗ που έχει να αντιμετωπίσει η περιοχή. Δυστυχώς το τοπικό πολιτικό προσωπικό στην αυτοδιοίκηση δεν έχει αντιληφθεί δεόντως όλες τις πτυχές του θέματος. Και όμως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντί να στρατοπεδεύσει στο γραφείο του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΟΙΚ ζητώντας με την διαδικασία του κατεπείγοντος σχέδια, πλάνα και χρήματα για την δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος που θα μπορεί να φέρει πλούτο στην περιοχή, αντί να επιστρατεύσει τα καλύτερα αναπτυξιακά μοντέρνα μυαλά που μπορεί να διαθέτει το κόμμα της για την δημιουργία μιας άμεσης πρότασης προς υλοποίηση προτίμησε το εύκολο την ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό γιατί κάποιοι στο Κηπουργειό πήραν κάτι λιγότερα € ως αποζημίωση για τις εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν από τα διπλανά χωριά.
- Λίγο μετά την είσοδο της Πολωνίας στην ΕΕ ο πολωνικός ΕΟΤ δημιούργησε αφίσες με την φιγούρα του Πολωνού υδραυλικού, που γέμισαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγαλουπόλεων. Για την κ. Ουζουνίδου του ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έχει καμία σημασία. Οι δύο κυρίες με διαφορά ολίγων ωρών συνωστίστηκαν στα γραφεία των υδραυλικών της Κοζάνης ώστε σε συνεργασία με το τοπικό επαγγελματικό σύνδεσμο να αποτρέψουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος που αναμένεται άμεσα.
- Οι δύο κυρίες δείχνουν ανάλογη μαχητικότητα στην υπεράσπιση επαγγελματιών που υπηρετούν στους μηχανισμούς του Κράτους. «Ερωτήσεις δηλώσεις και επισκέψεις και φωτογραφήσεις με τους αστυνομικούς» η κ. Ραχήλ Μακρή, δηλώσεις για «τα εργαζόμενα νιάτα που είναι κομμάτι του λαού και που η κυβέρνηση τους σφαγιάζει τους μισθούς» ανταπαντά η κ. Ευγενία Ουζουνίδου.
Η κορύφωση του δράματος για το επίπεδο της τοπικής κοινοβουλευτικής δραστηριότητας είναι η χθεσινή δήλωση της κ. Ουζουνίδου ότι «ο ήχος του πρώτου κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς θύμισε περασμένες δεκαετίες».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, δυστυχώς. Διαβάζεις τις ερωτήσεις και αναρωτιέσαι πως ένα δημόσιο πρόσωπο μπορεί να επιδεικνύει δημοσίως τέτοια προχειρότητα...

Το Προφίλ μας