Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ναυάγιο η ανταλλαγή οικοπέδου μεταξύ του δήμου Σερβίων - Βελβεντού και του ΚΤΕΛ Κοζάνης ;

Άσχημη τροπή πήρε η συζήτηση για την ανταλλαγή οικοπέδου μεταξύ του δήμου Σερβίων - Βελβεντού και του ΚΤΕΛ Κοζάνης στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2012, με αντεγκλήσεις εκατέρωθεν που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και να αποχωρήσει από την αίθουσα εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λευτέρης Πάλλας!  Και όλα αυτά, καθόσον η συζήτηση, με τις όποιες διαφορές και διαφωνίες  που προέκυπταν, φαινόταν ότι θα είχε θετική κατάληξη.

Οι βασικοί όροι της αρχικής συμφωνίας για την ανταλλαγή του οικοπέδου Ο.Τ. 33Α του ΚΤΕΛ με το οικόπεδο Ο.Τ. 102 του δήμου στα Σέρβια ήταν, να αναλάβει ο δήμος τα έξοδα για κάποιες προκαταρκτικές εργασίες που έχουν γίνει στο οικόπεδο του ΚΤΕΛ  και τη διαφορά που θα προκύψει με βάση τις αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων.
Αξίζει ακόμη εδώ να σημειωθεί και η έντονη διαφωνία που είχαν ο δήμαρχος και σύμβουλοι της συμπολίτευσης με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το συνολικό ύψος της επιβάρυνσης που θα έχει η ανταλλαγή του οικοπέδου για το δήμο, που για μεν την πλειοψηφία υπολογίζεται στο ποσό των 78.500 €, για δε την αντιπολίτευση στο ποσό περίπου των 100.000 € (112.000 €, μείον 12.000 € τη διαφορά της δαπάνης της έκδοσης της άδειας).   
Τα σημεία τριβής με το ΚΤΕΛ που διαπιστώθηκαν κατά τη συζήτηση ήταν:
-  το κόστος των εκτιμώμενων προκαταρκτικών εργασιών που έχουν γίνει στο οικόπεδο του ΚΤΕΛ
- το κόστος που θα προέκυπτε με βάση τις αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων
- ο τρόπος πληρωμής
Για το κόστος των προκαταρκτικών εργασιών που για το ΚΤΕΛ ανέρχονταν στις 42.000 €, υπήρξε αρχικά από την πλευρά του Δήμου η αμφισβήτηση ποσού 6.500 €  για την κατεδάφιση παλιού κτίσματος που τελικά έγινε αποδεκτό, και του ποσού των 15.000 € που είναι η δαπάνη, σύμφωνα με το ΚΤΕΛ, της νέας άδειας ανέγερσης κτιρίου που θα εκδοθεί, ενώ ο Δήμος προϋπολόγισε δαπάνη 3.000 € για απλή τροποποίηση της υπάρχουσας άδειας, που θα αναλάβουν οι υπηρεσίες του δήμου.
Για το κόστος της διαφοράς της αξίας των οικοπέδων προτάθηκε και από τις δυο πλευρές η επανεξέταση των αντικειμενικών αξιών στην αρμόδια υπηρεσία.
Τελικά τη συζήτηση "άναψε" η θέση του προέδρου του ΚΤΕΛ που, επικαλούμενος απόφαση του Δ.Σ. των μετόχων, τόνισε ότι "μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2012 θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την υπογραφή των συμφωνητικών και την πληρωμή όλου του ποσού που θα προκύψει από τη συμφωνία, άλλως δεν θα προχωρήσει το θέμα". Ιδιαίτερα το τελευταίο -πληρωμή του ποσού εφάπαξ- θεωρήθηκε εκβιαστικό από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου -Ελευθερίου, Δισερής, Παπαδόπουλος-, που αντιπρότειναν  μέσω του δημάρχου προκαταβολή ποσού περί τις 25-30.000 € και το υπόλοιπο σε δυο δόσεις, με αποτέλεσμα, όπως προαναφέρθηκε, να ανέβουν οι τόνοι και να αποχωρήσει εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ!
Μετά την εξέλιξη αυτή η συζήτηση του θέματος διακόπηκε και συμφωνήθηκε να τεθεί εκ νέου σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.
Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ΄ ότι κατάλαβα ο Δήμος θα πληρώσει το οικόπεδο πολύ περισσότερο απ ότι αν θα το αγόραζε και επιπλέον θα δώσει και ένα ακόμη οικόπεδο.
Κατάλαβα καλά;

Ανώνυμος είπε...

To οικόπεδο ανήκε στο Δήμο πριν γίνει ΣΟΑ και έπρεπε να επιστρέψει στο Δήμο χωρίς ένα ευρώ.Στον χώρο των παλιών ΣΟΑ υπήρχε σχολείο και δόθηκε από την τότε κοινότητα Σερβίων στον Στρατό.Επρεπε να επιστρέψει δωρεάν και πάλι στο Δήμο.Δεν επέστρεψε φυσικά γιατί κάποιοι δεν ήθελαν.Αν το διεκδικούσε τότε ο Δήμος τώρα όλα θα είχαν τελειώσει.Μπράβο στην Δημοτική αρχή που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην γίνει ΚΤΕΛ στο χειρότερο σημείο των Σερβίων.Βέβαια πληρώνουν τις αμαρτίες άλλων όπως τον δρόμο στην Αγροτική τις κατεδαφίσεις του σεισμού και τόσα άλλα.Υπομονή στους άρχοντες της δημοτικής αρχής τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.

Το Προφίλ μας