Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Είχαμε, λοιπόν, Εβραίους στην Κοζάνη

Του Β.Π. Καραγιάννη
Ωστε λοιπόν είχαμε Εβραίους στην Κοζάνη, όπως αποκάλυψε ο οθωμανολόγος, υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Δημήτρης Λαμπράκης, στο επιστημονικό συνέδριο για την ιστορία της Κοζάνης.
            Τώρα που μια από τις σημαντικότεε﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τεκού κιεδριοπαιδακι-ενρες σταθερές του κοινωνικού ιστού κι οικονομικού βίου της πόλεως κατέρρευσε, τι θα γίνουμε χωρίς αυτόν (το μύθο).
            - Ελα ντε!
Γράφουμε σ’ ένα υπό δημοσίευσιν “επιστημονικόν” μας κείμενο.

                        ……………………………………..


...Για να δεις, τον καιιων﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽υσεβων των Εί επιμελών ετλευστησε εκερό των κυνηγημένων πανταχόθεν Ειων﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽υσεβων των Εί επιμελών ετλευστησε εκεβραίων που στα...
﷽﷽﷽﷽﷽﷽δρασματων τους πως εδν ετλευστησε εκεύρωσαν το Χριστό, ...
﷽﷽﷽﷽﷽﷽δρασματων τους πως εδν ετλευστησε εκεπέρασαν από εδώ αλλά δεν στάθηκαν αν και κατέκλυσαν τους γύρωθεν τόπους και πόλεις με τες Συναγωγές των συμπερασμάτων τους πως: σ’ αυτόν τον τόπο είναι πιο επιδέξιοι αφού όταν περνούσαν από την τότε, ΄ηη -χωριό σ ειώψν εν έτει 1528 ε τους πεπαθβρ εδμε τα σποιαοας πούμε πόλι, κάμνοντες έρευνα αγοράς τόπου εγκατάστασης, συνάντησαν έναν τσαρουχοφόρον νέον και για να δουν που πατούν και τι γυρεύουν σ’ αυτόν τον τόπο, του έδωσαν μιαν άσκηση δηλ. πιτηι ροι﷽ση χ΄ηη -χωριό σ ειώψν εν έτει 1528 ε τους πεπαθβρ εδμε τα σποιαορήματα ν’ αγοράσει κάτι ΄ηη -χωριό σ ειώψν εν έτει 1528 ε τους πεπαθβρ εδμε τα σποιαοώστε να φάνε αυτοί, ο γάιδαρός τους και να ‘χουν και για το δ΄ηη -χωριό σ ειώψν εν έτει 1528 ε τους πεπαθβρ εδμε τα σποιαορόμο. Αυτός αγόρασε ένα καρπούζι ώστε ΄ηη -χωριό σ ειώψν εν έτει 1528 ε τους πεπαθβρ εδμε τα σποιαοοι άνθρωποι να φάνε το κόκκινο, το γομάρι το πράσινο και τα σπόρια για το δ΄ηη -χωριό σ ειώψν εν έτει 1528 ε τους πεπαθβρ εδμε τα σποιαορόμο, οπότε πήραν δρόμο, ότι εδώ δε μας παίρνει, ετούτοι είναι επιτηδιότεροι ημών, είπαν. Επί της πραγματικότητας έπεσαν πάνω σε εκτάτως ικανούς-ας το πούμε δεν βλάπτει- νοικοκυραίγους με υπερδραστήριες στο συναλλάσεσθαι, Συντεχνίες (16 στο σύνολο) ανθγο πριν την επανστασηρη πεερασμαρώπους ρρώπων και επαγγελμάτων που είχαν αλισβερίσι χρόνων με την ξένη, Ευρώπη δηλαδή, στην οποία ήταν στα πάνω του ο Διαφωτισμός. Πήγαν, τον σπούδασαν και τον έφεραν κι εδώ μέχρι κι ούτω πως «Χρυσούν αιώνα» των τοπικών γραμμάτων απέκτησε η πόλη (βιβλία, σχολεία, συγγραφείς) λίγο πριν την Επανάσταση, στην οποία και δεν μετείχε.γο πριν την επανστασηρη πεερασμα

Από τη ...μελέτη με τίτλο «Πόλη παλαιών βιβλίων
 και πόλη νέων χωρικών...»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Σεπτεμβρίου 30, 2012 στις 12:01 πμ
DEITE

Ο/Η Ανώνυμος είπε…
ΣΕΓΑΣ ασφαλιστικά μέτρα

28/09/2012
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η παράταξη “ΕΔΑΣ” από τις 25-9-2012 συζητήθηκε στις 28-9-2012. Η ΕΔΑΣ που αντιπολιτεύεται τη διοίκηση Σεβαστή, ζητάει την αναβολή της γενικής συνέλευσης και των εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (28 – 29 Σεπτεμβρίου) στην Ερέτρια, ώστε “να γίνει έλεγχος νομιμότητας από προσωρινή διοίκηση, που θα ορίσει η αθλητική ηγεσία και ο αρμόδιος υπουργός”. Η Πρόεδρος δέχτηκε να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών και επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφαση για την επόμενη εβδομάδα. Αντίθετα ο εκπόσωπος του Σεβαστή πίστευε ότι δεν θα συζητηθεί καθόλου η αίτηση ασφαλιστικών για προσωρινή διαταγή.! Ο χρόνος από σήμερα έως την Δευτέρα είναι “νεκρός” λέει η ΕΔΑΣ και δεν μπορούν να γίνουν νόμιμες εκλογές! Την Δυτέρα 1-10-2012 η ΕΔΑΣ θα καταθέσει νέα αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ και επειδή η τωρινή διοίκηση παύει από το καταστατικό να υπάρχει!
Ουσιαστικά η τέως διοίκηση Σεβαστή Βασίλη έπαθε κόλαφο και υπάρχει και συνέχεια γιατί έρχεται και το ΣΔΟΕ στον ΣΕΓΑΣ! Ευτυχώς υπάρχει ακόμα Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.
Β. Μ.
Δημοσιογράφος Στίβου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2012
Ο/Η Ανώνυμος είπε…
ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΨΑΡΑΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ!

ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ???

ΝΤΡΟΠΗ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2012

GIANNIS



30 Σεπ 2012 12:03:00 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

30 Σεπτεμβρίου 2012 12:05 π.μ.
Εβραίος είσαι;

Το Προφίλ μας