Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Βενιζέλου στους Βουλευτές του Κινήματος

«Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τρεις περίπου μήνες μετά την έναρξη της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου και τον ορισμό των εισηγητών της κοινοβουλευτικής μας ομάδας ανά υπουργείο, είναι η ώρα για έναν πρώτο απολογισμό και για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε για:
- την καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.
- την ενεργοποίηση των ομάδων πολιτικού συντονισμού, ανά υπουργείο.
- την ουσιαστική συμβολή της ΚΟ στην περαιτέρω εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που παρουσιάσαμε προεκλογικά και επαναφέραμε με διάφορες ευκαιρίες μετεκλογικά.

Η κινητοποίηση όλων των βουλευτών μας στα πεδία αυτά είναι απολύτως αναγκαία, αν θέλουμε η χώρα να περάσει από την δυσάρεστη και αμήχανη συζήτηση για τη δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων των 11.5 δις - που μπορεί να είναι και θα φροντίσουμε να είναι η τελευταία - στη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και την προοπτική της αυτοδύναμης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας ασφαλούς και ουσιαστικά ισότιμης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ.
Οι ευθύνες, αλλά και οι ευκαιρίες ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών, που έχει κάθε βουλευτής μας είναι πολύ μεγάλες και σας παρακαλώ να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο. Στο ερώτημα τι νέο, συγκεκριμένο και υπεύθυνο έχει να πει το ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την εθνική ανασυγκρότηση, η απάντηση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις δικές σας πρωτοβουλίες.
Είμαι βέβαιος ότι είστε πλήρως ενήμεροι για όλες τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις και ότι παρακολουθείτε καθημερινά τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων, με κορυφαίο αυτό του προγράμματος προσαρμογής και των σχέσεων της χώρας με τους θεσμικούς της εταίρους και την τρόικα.
Θυμίζω ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης παρουσιάστηκε στις 28.4.12 στο Μέγαρο Καρατζά. Στην εκδήλωση της 3.9.12 και στην κοινή συνεδρίαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ στις 18.9.12, είχαμε την ευκαιρία να συνοψίσουμε τις θέσεις μας γύρω από τα μείζονα θέματα της χώρας και της φυσιογνωμίας της παράταξης.
Παρακαλώ θερμά σε μια εβδομάδα από σήμερα (έως την Τρίτη 2.10) να έχω από τον κάθε εισηγητή:
- ένα σημείωμα με τις έως τώρα ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις σε σχέση με το υπουργείο που παρακολουθεί καθώς και τις προτάσεις του για ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον: επισκέψεις σε Υπουργεία, υπηρεσίες και φορείς, πρωτοβουλίες για κατάθεση έτοιμων από την προηγούμενη βουλευτική περίοδο σχεδίων νομών, νέες προτάσεις νόμων, αιτήματα ακροάσεων στην αντίστοιχη κοινοβουλευτική Επιτροπή, συναντήσεις με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ημερίδες, διάφορες μορφές συνεργασίας με τους ευρωβουλευτές μας, συνεννοήσεις με την κυβέρνηση και τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους για μείζονες πολιτικές επιλογές κ.ο.κ.
- πρόταση για την στελέχωση και την ενεργοποίηση της αντίστοιχης ομάδας πολιτικού συντονισμού και για τρόπους συνεργασίας με τους οργανωτικούς τομείς του κινήματος, σε όσες περιπτώσεις υπάρχει κοινό πεδίο.
- προτάσεις, ή έστω απλές ιδέες, σχετικές με την εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης στο τομέα ευθύνης του καθώς και προτάσεις για πρόσωπα με επιστημονικό, πολιτικό ή διοικητικό υπόβαθρο που μπορούν να συμβάλλουν στις επεξεργασίες αυτές μέσω της αντίστοιχης ομάδας πολιτικού συντονισμού ή του ΙΣΤΑΜΕ.
Είναι προφανές ότι ο κάθε συνάδελφος μπορεί να στείλει σημειώματα, προτάσεις και ιδέες και για θέματα πέραν του τομέα που παρακολουθεί ως εισηγητής, ενημερώνοντας παράλληλα τον αντίστοιχο εισηγητή. Υπάρχουν άλλωστε και συνάδελφοι που είναι επιφορτισμένοι με άλλα καθήκοντα, χωρίς να είναι εισηγητές υπουργείου, που τους παρακαλώ να συμβάλλουν με προτάσεις για όποιο θέμα θέλουν ενημερώνοντας και πάλι παράλληλα τον αντίστοιχο εισηγητή.
Έχω παρακαλέσει το Προεδρείο της Κ.Ο. να συντονίσει την διαδικασία αυτή.
Στην σύσκεψη που έχει συγκληθεί από τον Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη την Τρίτη 25.9 το απόγευμα είμαι βέβαιος ότι θα διατυπωθούν πολύ χρήσιμες απόψεις για τη συνεργασία της Κ.Ο. με τη γραμματεία παρακολούθησης κυβερνητικού έργου και τους οργανωτικούς τομείς του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς και όλα τα στελέχη και μέλη του. Από την συλλογική μας δουλειά και σκέψη θα προκύψει η νέα αξιόπιστη πολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία της παράταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας