Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση-Κάλεσμα από τον σύλλογο ΑμεΑ Σερβίων

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ προχωράει σε σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές μας. Έχουν αποφασίσει την μείωση 33% των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων και σχεδιάζουν την επιβολή εισοδηματικών (περιουσιακών και άλλων) κριτηρίων. Κατακρεουργούν τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την πρόνοια,
Το ίδιο διάστημα οι χρόνιοι πάσχοντες, οι ανάπηροι και οι οικογένειές μας έχουμε περιέλθει σε τραγική κατάσταση καθώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τα φάρμακα,  και τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, ακόμα και γι’ αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον κανονισμό γκιλοτίνα του ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑΜΕΑ είναι συνένοχες στο έγκλημα. Χρόνια τώρα καλλιεργούσαν αυταπάτες. Συνειδητά εξαπατούσαν. Για αυτό στήριξαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την απογραφή και τον κανονισμό καρμανιόλα τον ΚΕΒΑ. Ήξεραν για το σχέδιο κατακρεούργησης των επιδομάτων και όμως σφύριζαν αδιάφορα αρνούμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουν κινητοποιήσεις.
     Και τώρα υποκριτικά διαμαρτύρονται για να εκτονώσουν και να επανεγκλωβίσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου. Η πανελλαδική κινητοποίηση που έχει ανακοινωθεί για τις 27/09,  δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια τους, αλλά να αξιοποιηθεί με την μαχητική και μαζική παρουσία στα συλλαλητήρια  των ταξικών αγωνιστικών σωματείων.

Μπορούμε  και πρέπει με τον αγώνα μας να ακυρώσουμε στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.

        Η  μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας σε αγωνιστική συμπαράταξη με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Καλούμε τα μέλη μας, μέσα στα πλαίσια των  πανελλαδικών κινητοποιήσεων του αναπηρικού κινήματος, να λάβουν μέρος στις κατά τόπους κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που θα λάβουν μέρος στις 26 Σεπτέμβρη στην Κοζάνη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10,30 π.μ.

Για τα δικά μας αιτήματα
Αγώνας τώρα:
1. Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή.
2. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
3. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς. Να μη μείνει κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Να σφραγιστούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑΜΕΑ.
4. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Όλοι στις 26/09/2012 στο συλλαλητήριο!

Για το ΔΣ
   Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΛΕΣΣΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                             ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ   ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας