Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Aναρχικός έσπασε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Ο νεαρός δράστης έσπασε με πέτρα τη τζαμαρία και συνελήφθη

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη πραγματοποίησε χτες τα ξημερώματα, κατεβάζοντας τη τζαμαρία της πρόσοψης του κτιρίου, ένα κατ’ αρχήν άγνωστο άτομο, το οποίο ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια και συνελήφθη σε χρόνο ρεκόρ.
Δράστης της επίθεσης είναι νεαρό άτομο που κινείται στον Αναρχικό χώρο. Το κτύπημα στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έγινε κατά τις 5 τα ξημερώματα, καθώς γείτονες που κατέθεσαν στην αστυνομία, υποστηρίζουν ότι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο από το σπάσιμο της τζαμαρίας.
Η γυάλινη πρόσοψη έσπασε από πέτρα που πέταξε ο δράστης, η οποία βρέθηκε στο εσωτερικό των γραφείων. Ειδικότερα, βρέθηκε ένας κυβόλιθος που χρησιμοποιείται για το στρώσιμο των πεζόδρομων της Κοζάνης, τον οποίο παρέλαβε η αστυνομία. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για πορώδες υλικό, θεωρείται δύσκολο να βρεθούν αποτυπώματα στον κυβόλιθο. Πάντως, στο σημείο δεν υπάρχουν τέτοιοι κυβόλιθοι, γεγονός που παραπέμπει σε σκόπιμη ενέργεια του βάνδαλου, ο οποίος οπλισμένος με τον κυβόλιθο που πήρε από άλλο σημείο, έφτασε μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προφανώς ήταν ο στόχος του.
Επιτόπου έφτασαν άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, της Σήμανσης και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από γείτονες, αρκετοί από τους οποίους, όπως προαναφέρθηκε άκουσαν το θόρυβο από το σπάσιμο της τζαμαρίας. Κάποιες καταθέσεις αποδείχτηκαν άκρως διαφωτιστικές για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εντόπισαν το δράστη. Λίγο αργότερα με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του νεαρού άνδρα και τον συνέλαβαν.
Με διαφορά λίγης ώρας από την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ έγινε επίθεση στα γραφεία της ημερήσιας εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ», επίσης στο κέντρο της Κοζάνης. Ο δράστης έσπασε την προθήκη της πρόσοψης, στην οποία τοποθετείται καθημερινά το φύλλο της εφημερίδας. Όπως προκύπτει είναι το ίδιο άτομο που έσπασε και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του καταγγέλλουν την «ύποπτη», όπως τη χαρακτηρίζουν ενέργεια. Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, δήλωσε στον «Π»: «Πρόκειται για καταδικαστέα και ύποπτη ενέργεια. Η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε μια περίοδο, που η πολιτική της κυβερνητικής Τρόικας και της Τρόικας των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται και παλεύει αταλάντευτα για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής που υπηρετεί η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Εάν λοιπόν κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ας το κάνουν με πολιτικούς όρους και όχι με βανδαλισμούς και ύποπτες επιθέσεις».
Να σημειωθεί ότι επιθέσεις με υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σημειωθεί άλλες δύο φορές στα γραφεία της Κοζάνης και μία στα γραφεία της Πτολεμαΐδας. Η τελευταία επίθεση στα γραφεία της Κοζάνης είχε σημειωθεί προεκλογικά του 2009. Τότε οι ακροδεξιοί δράστες είχαν αφήσει τα πολιτικά τους ίχνη, φτιάχνοντας σβάστικες στις επιγραφές των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας