Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Παπαρήγα: Ο δήμαρχος Ικαρίας ( ΣΥΝ) εξυπηρετεί την συνδιαχείριση στο Αιγαίο !!!!!


(Από τον χαιρετισμό της Κας Παπαρήγα στο συνέδριο του ΑΚΕΛ στην Κύπρο)
Με την παρότρυνση προς το ΑΚΕΛ «να απορρίψει τους εκβιασμούς και τις απειλές που δημόσια διατυπώνονται και που δεν οδηγούν σε δίκαιη λύση αλλά στην εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας» απευθύνθηκε στο συνέδριο του ΑΚΕΛ η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Ανατρέχοντας στη συνέχεια στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - «που απλώνει τα πλοκάμια του σε όλο τον κόσμο», ενώ ενθαρρύνει «την αστική τάξη της Τουρκίας σε συνεχείς διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως «με το προκάλυμμα της ασφάλειας και της ειρήνης, οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας μπορεί να εμπλακούν σε σοβαρές περιπέτειες» μετά από το σχέδιο της αντιπυραυλικής ασπίδας και τις μυστικές διαπραγματεύσεις των δύο κυβερνήσεων.
Υπογραμμίζοντας εξάλλου ότι «ο αστικός κοσμοπολιτισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον εθνικισμό», η γ.γ. του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «γίνεται πλύση εγκεφάλου στους κατοίκους των ελληνικών νησιών υπέρ της λεγόμενης συνδιαχείρισης στο Αιγαίο», ενώ υποστήριξε ότι η διακομματική στήριξη στην Ικαρία του υποψηφίου του ΣΥΝ «υπηρετούσε τον σκοπό της ανοχής στη συνδιαχείριση»...
Προασπιζόμενη στη συνέχεια το ΠΑΜΕ, η Αλ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι επειδή πλέον το ΝΑΤΟ «θα μπορεί να επεμβαίνει στο εσωτερικό των χωρών με πρόσχημα την τρομοκρατία και την καταπολέμησή της, το μήνυμα του ΚΚΕ από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης «λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε» αποκτά μεγάλη σημασία».
Καταλήγοντας, η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε το μνημόνιο ανάλογο «των μέτρων Πινοσέτ στη Χιλή», σημείωσε πως «ο ταξικός αντίπαλος συνεχώς εκσυγχρονίζεται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά» μέσα από τους «αντικομμουνιστικούς φορείς (που είναι η Ε.Ε., το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο ΟΑΣΕ)» και τόνισε πως αυτό προδίδει «φόβο για τις νέες εξεγέρσεις και τις νέες κοινωνικές επαναστάσεις που θα συγκλονίσουν τον 21ο αιώνα».

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από εμάς οι πλούσιοι έχουν βάλει στόχο την Ιρλανδία,μετά την Πορτογαλία,την Ισπανία και συνεχίζουν.
Θα ξεζουμίσουν τον λαό και τους φυσικούς πόρους των χωρών σε συνεργασία με τους εδώ πλούσιους και όταν δεν θα έχουμε άλλα να δώσουμε θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε και θα φύγουν για άλλες πολιτείες.

Υπάρχει αμφιβολία για αυτό?

Αυτά μας τα έλεγαν οι κομμουνιστές (με τον ντεμοντέ τρόπο που μιλάνε)εδώ και χρόνια,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ήμουν από του μακάκες που τους κοροίδευα κι από πάνω,ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΥΠΝΗΣΑ και βλέπω κι άλλους να ξυπνάνε.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμα κάπιοι που ψηφίζουν αυτό το κόμμα; Ξεγελιούνται κάποιο από το όνομα και το μπερδεύουν με το πρωτοπόρο ΚΚΕ του 1950; Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Ανώνυμος είπε...

12:52 μ.μ.

Του κώλου τα εννιάημερα,κοίτα που φτάσαμε με τις πολιτικές των κομμάτων των πλουσίων και ανοίξτε τα μάτια σας.

Ανώνυμος είπε...

@ 12.52

δηλαδη φιλε μου ξεγελιουνται οσοι ψηφιζουν ΚΚΕ και οι αλλοι που ψηφιζουν πασοκ,νδ ειναι οι εξυπνοι και οι σωστοι?????
ρε θα τρελαθουμε τελειως εδω περα...
ε ρε δντ που σας χρειαζεται τελικα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι 1:33, 1:50
Όσοι ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που ψηφίζουν όμως ΚΚΕ ψηφίζουν ΚΚΕ;
Πέρα από την άρνηση και τα όχι έχει κάποιο όραμα που να μπορεί να εμπνεύσει την κοινωνία; Απλά περιμένει να κάνει κάτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟκ για να βγάλει κάποια καταγγελία. Ξέρετε κάποια θετική πρόταση που κατέθεσε πάλεψε για αυτή και έφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα; Πολύ θα ήθελα να ακούσω κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά στο είπε ο 1:50...ε ρε ΔΝΤ που σου χρειάζεται.

Λοιπόν αυτό που πρεσβεύει το ΚΚΕ είναι ότι οι φτωχοί παίρνουμε την περιουσία των πλουσίων και την δημεύουμε,που είναι η βασική έννοια του κομμουνισμού.

Άρα τι θετικό θες να παρουσιάσουν σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ?
Αποδείχτηκε πως όταν άρχισαν τα δύσκολα,στους πλούσιους επιχειρηματίες μείωσαν το ΦΠΑ των κερδών τους ενώ για τους φτωχούς το ανέβασαν στα βασικά είδη διατροφής.

Εγώ προσωπικά 30 χρονών με μόνο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά μου ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο,μια δουλειά 700 ευρώ και 9,5 ωρών,που φοβάμαι πως από μέρα σε μέρα θα μου πουν φύγε γιατί δεν υπάρχει δουλειά,δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από τους κομμουνιστές,τους καπιταλιστές με τα φράγκα και την απληστία τους φοβάμαι.

Ανώνυμος είπε...

@ 8.21
ενω φιλε μου με το πασοκ και τη νδ πηξαμε στις θετικες ιδεες και προτασεις...
ασε για το οραμα που εφεραν στη χωρα...
χορτασαμε ονειρα...

Ανώνυμος είπε...

@10:11
Το παράξενο είναι ότι αυτοί που είναι στην ίδια κατάσταση με σένα δεν εμπνέονται από το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που οι τοπικοί ινστρούχτορες άρχισαν να «δουλεύουν» για την τσέπη τους, πλέον δεν μπορούν να πείσουν και να «εμπνεύσουν» κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

Και τελικά.... Ξυπνήσατε και είδατε ότι φταίει το ΚΚΕ για τα χάλια του συστήματος στην Ελλάδα, αφού κυβερνά... τόσα χρόνια αυτή τη χώρα!!!...
Μόνο όταν δεν θέλουμε να δούμε την Αλήθεια δεν την βλέπουμε!!!!
Το ΚΚΕ δεν σου τάζει λαγούς με πετραχείλια,Αλλοι σου τάζουν!
Το ΚΚΕ προτείνει π.χ. με τα σημερινά δεδομένα και σύμφωνα με τις αναλύσεις των κυβερνόντων,...1) ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 1400 ευρώ... 2) ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1200 ευρώ 3) Μόνιμη ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.-7ωρο και 6ωρο-. 4)ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝ. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και Ανεργους 5) ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΙΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα 6) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (Καπιταλ πρωτοβουλία) δηλ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.. και άλλα πολλά, με τα σημερινά δεδομένα και παίρνοντας υπόψη τις αναλύσεις των κυβερνόντων, αλλά και τα σωματεία των εργαζομένων!!.ΚΑΙ μ΄αυτές τις προτάσεις καλεί το λαό να παλαίψει, μπαίνοντας μπροστά στους αγώνες οι ίδιοι οι κομμουνιστές, κι αν υπάρχουν και άλλοι αγωνιστές να μπουν μπροστά και να παλαίψουν για να αλλάξουν τη ζωή τους!!!
ΤΙ ΆΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΣ????
..ΠΑΡΤΗΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!..όπως λέει ένα "κομμουνιστικό" τραγούδι!! ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠ{Ο ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΚΕ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ 2500 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 6ΩΡΟ ΑΛΛΑ 3ΩΡΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ.
ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ Ε; ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ ΚΚΕ...

Ανώνυμος είπε...

Αν το Κ.Κ.Ε. σύντροφε των 4:51 ήθελε να κυβερνήσει, θα το έκανε.
Το θέμα είναι ότι τελικά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.
Και γιατί να θέλει? Ποιός είναι για ευθύνες τώρα?
Και γιατί να θέλει? Όταν έχει ένα τόσο καλά στημένο «μαγαζάκι» όπου όλοι τα «ακουμπάν» (ακόμα και ο παππούς μου την σύνταξή του την «κατέθετε» στον Περισσό), χωρίς κανένας να απολογείται για το που πάνε αυτά τα λεφτά?
Και γιατί να θέλει ρε σύντροφε, όταν οι κατά τόπους Λοχαγοί (ξέρεις εσύ), έχουν ήδη εξασφαλισμένα από το εισόδημα μέχρι τις σπουδές και το μέλλον των παιδιών τους?
Δυστυχώς σύντροφε, η Αριστερή ιδεολογία του παππού μου, που διάλεξε να χάσει τα πάντα για να είμαστε εγώ και εσύ ελεύθεροι, με αυτό το «μαγαζάκι» δεν έχει καμία σχέση.

Ανώνυμος είπε...

4:51
Όλα αυτά είναι αυθαίρετα γιαυτό δεν εμπνέουν. Αν κάποιος άλλος πει αυτά και επι πλέον προσθέσει δωρεάν ταξίδια στην Κούβα, δωρεάν αυτοκίνητα κλπ. προσθέσει και επιπλέον "όχι" σημαίνει ότι έχει καλύτερες προτάσεις; Αυτή είναι λοιπόν η παιδαριώδη λογική που δεν εμπνέει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΦΘΑΙΡΕΤΑ!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΦΘΑΙΡΕΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΑ!!
ΤΑ "ΔΩΡΕΑΝ" ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!.. ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΓΩΝΕΣ ΕΤΣΙ ΤΥΧΑΙΑ!!.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΨΕΙΣ!!
ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ "ΣΩΣΤΟ" ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚ..Α!! ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου φταίει το ΚΚΕ γιατί ενώ και τώρα φορολογούν τα σκ.. θα το πάρει χαμπάρι και θα πει "όχι" αν στο μέλλον το ανακοινώσουν επίσημα

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ καθημερινά αγωνίζεται!!.. κάθε μέρα έχει και μια κινητοποίηση!
Οι κομμουνιστές και άλλοι Αγωνιστές καθημερινά παλεύουν για τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου ακόμα και για σένα που κριτικάρεις χωρίς να είσαι ενημερωμένος και μιλάς για…’’όχι’’, Αυτά είναι παλιομοδίτικα, και ..’’οσα δεν φτάνει η αλεπού…’’ Αυτό είσαι εσύ.!!
Τα περιμένεις όλα από τους Κομμουνιστές και να τους κριτικάρεις και από πάνω,.. Λες
και κυβερνά το ΚΚΕ .. Όταν το ΚΚΕ έλεγε τόσα χρόνια, για το τι θα πράξουν οι Ευρωενωσιακοί λάγνοι, εσύ κορόϊδευες πάλι το ΚΚΕ, ότι λέει υπερβολές!!.. Τώρα αντί να ξεσηκωθείς, καταφέρεσαι ενάντια στο ΚΚΕ, γιατί δεν σου τα φέρνει στο ‘’πιάτο’’!..
Τελικά οι αγωνιστές, είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται για την κοινωνία, και αγωνίζονται γι αυτήν και όχι σαν και σένα, που δεν κάνεις ούτε μία κριτική σ’ αυτούς που σε φέραν σ’ αυτή την κατάσταση, μόνο και μόνο επειδή τους ψηφίζεις ΔΕΝ εχεις ούτε το θάρρος ΝΑ ΔΕΙΣ άλλο κόμμα, με άλλες ιδέες, και ΟΥΤΕ καν τις γνωρίζεις!!.. Απλώς θέλεις να κάνεις τον καμπόσο, για να μη πέσεις και από τον εγωϊσμό σου ότι ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ!!!..
Κοίτα και λίγο παραπέρα!! Δεν είσαι μόνο εσύ σ’ αυτήν την κοινωνία!!.. ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ??.. ΨΗΦΙΖΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!!!..ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ!!
Είναι αυτό που λένε ..’’…Φυσάς και το γιαούρτι’’..
Τώρα σου φταίνε οι Κομμουνιστές!!..

Ανώνυμος είπε...

μπλα μπλα μπλα μπλα ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ μπλα μπλα μπλα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ μπλα μπλα μπλα μπλα ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ μπλα μπλα μπλα ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ μπλα μπλα μπλα

Ανώνυμος είπε...

.............sssssssssssσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ..............ησυχία, μην πειράξουμε τους κεφαλαιοκράτες και τα λαμόγια τους ψηφοφόρους τους......σσσσσσσσσσσσσ.........

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΠΑΣΟΚοι από τα παιδιά σας τα ίδια θα το βρείτε που τα αφήνετε άνεργα ή κακοπληρωμένα στα χέρια των άπληστων λεφτάδων,τα ίδια σας τα παιδιά θα σας μιλάνε σε λίγο για δίκαιη μοιρασιά του πλούτου και δικαιώματα.

Η ιστορία σας προσπερνά και δεν παίρνετε χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Οι προϋπολογισμοί της λιτότητας και των αντιλαϊκών ανατροπών, που αυτές τις μέρες ψηφίζονται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, δείχνουν ότι,- ανεξάρτητα από το βαθμό εκδήλωσης της κρίσης σε κάθε καπιταλιστική χώρα,- το κεφάλαιο έχει ενιαία στρατηγική απέναντι στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους.
Από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, που βρίσκονται ήδη στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ, μέχρι τη Γαλλία και τη Γερμανία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη συγκριτικά ανάπτυξη σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης, οι προϋπολογισμοί για το 2011 αποτυπώνουν το μίσος που τρέφει η αστική τάξη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, αλλά και τη δίψα της να συμπιέσει στα κατώτερα δυνατά όρια την τιμή στην οποία αγοράζει την εργατική δύναμη.
Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος έχει να κάνει με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι αστικές κυβερνήσεις να συγκαλύψουν τις μεταξύ τους αντιθέσεις με αερολογίες και ευχολόγια περί «αλληλεγγύης».
Οι ανταγωνισμοί προϋπήρχαν της κρίσης και οξύνθηκαν εξαιτίας αυτής. Η αστική τάξη σε κάθε χώρα - μέλος της ΕΕ πασχίζει για τα δικά της ιδιαίτερα συμφέροντα.
Αυτά υπηρετούν οι κυβερνήσεις και το αστικό πολιτικό προσωπικό σε εθνικό επίπεδο. Τώρα που η καπιταλιστική κρίση θέτει επιτακτικά το ζήτημα της καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων, για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης, τα μονοπώλια και κατ' επέκταση οι τράπεζες της κάθε χώρας κονταροχτυπιούνται ώστε να μην είναι αυτοί που θα βγουν από το παιχνίδι και βρεθούν έτσι σε μειονεκτική θέση στον ευρωενωσιακό και παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Αυτοί που σήμερα χτυπoύν αλύπητα το λαό σε συνθήκες κρίσης, είναι οι ίδιοι που τη δημιούργησαν με την πολιτική τους.
Το κεφάλαιο και τα κόμματά του άδειασαν τα κρατικά ταμεία για να γίνονται φιλομονοπωλιακές επενδύσεις με μοναδικό κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και για να ενισχύσουν τα ντόπια μονοπώλια την ιδιαίτερη θέση τους στον ανταγωνισμό.
Αυτοί ΤΣΕΚΟΥΡΩΣΑΝ δικαιώματα και κατακτήσεις, για να έχουν φτηνότερους εργάτες και μεγαλύτερο πεδίο για την κερδοσκοπική τους δράση.
Οπως και στην προηγούμενη φάση της ανάπτυξης, έτσι και σ' αυτή που θα ακολουθήσει, η οποία με βεβαιότητα θα είναι σύντομη και αναιμική, ο λαός δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα.
Κανένας ΔΕΝ πρόκειται να του ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ έστω και το ελάχιστο ΑΠ' 'ΟΣΑ του ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ για δεκαετίες τώρα και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης.
Η ανεργία θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και αν επενδυθούν κάποια από τα συσσωρευμένα κεφάλαια, αφού πλέον θα ΈΧΕΙ ΧΑΘΕΙ κάθε έννοια ΣΤΑΘΕΡΗΣ και ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ενώ οι εργάτες θα είναι πάμφθηνοι, με μισθούς πείνας, ο βαθμός εκμετάλλευσης ακόμη μεγαλύτερος, άρα και η κερδοφορία.
Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από ένα σύστημα που ιστορικά έχει φάει τα ψωμιά του και με το παραπάνω. Οπως δεν έχει τίποτα να φοβάται από τις ριζοσπαστικές αλλαγές που ο ίδιος έχει ανάγκη στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, για να έχει αυτός το κουμάντο στον πλούτο που παράγει.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ να γίνει το μεγάλο βήμα. Λαϊκή συμμαχία για να μην έρθουν τα χειρότερα.
Διεκδίκηση με στόχους που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του, πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και οικονομία.

ai-vreS είπε...

Ρε παιδιά αν είναι να κατεβάζετε τσιτάτα από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τουλάχιστον πέστε ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ.

Στήλη "Η Άποψή μας" Ριζοσπάστης φύλλο της Τρίτης 30/11/2010.
http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=30/11/2010&id=12852&columnId=161

Έτσι, για να ξέρουμε ποιος παπαγαλίζει και ποιος γράφει την άποψή του.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Υπόθεση όλης της εργατικής τάξης να γίνει η απάντηση στην επιστράτευση των ναυτεργατών που αποφάσισε η κυβέρνηση υλοποιώντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Το ΙΔΙΟ μπορούν να κάνουν αύριο και ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ. -(όπως και στους φορτηγατζήδες)-.
Κανείς εργατοϋπάλληλος δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Πολύ περισσότερο να αφήσει τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - εφοπλιστών να περάσουν χωρίς καθολική αντίσταση.
Πρέπει να πληρώσουν. Οι εφοπλιστές και τα κόμματά τους είναι εχθροί όλων των εργαζομένων. Καμιά σχέση δεν έχει η πρεμούρα τους να σπάσει η απεργία με το δικαίωμα - όπως λένε - των ταξιδιωτών να κινηθούν ελεύθερα, να "σωθεί" δήθεν ο τουρισμός.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους και το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές συνοικίες να συζητήσουν και με τους άλλους συναδέλφους τους καιΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ο

Ανώνυμος είπε...

H ANTIGRAFI SE PIRAKSE ESENA 'H H ALITHIA???..
AI-VRES, VRES KANA MAKSILARI NA KSAPLOSIS!!!
KALINIXTA!!! PASOKOFROYRE

Ανώνυμος είπε...

2:02
Για να αγωνιστεί κάποιος για τα συμφέροντα του λαού πρέπει να ξέρει ποια είναι αυτά. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό δεν ξέρει γιαυτό τις περισσότερες φορές είναι εναντίων των συμφερόντων του λαού επειδή δεν καταλαβαίνει τι συμφέρει και τι όχι.

Ανώνυμος είπε...

O LAOS DEN KSEREI - KSEREI OMOS TO PASOK!!
KAI GI' AYTO TA KANEI AYTA, MEXRI NA MATHI O LAOS!!
EE..REE FOYRKAAAA!!!!...

Ανώνυμος είπε...

4:32
To KKE έιναι ο λαός!!!
Αλλοίμονο τότε στο λαό

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!
ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο 11:52, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ AI VRES,..
EXOYN MIA ANTIΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ? ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ!!..ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ AI VRES, ΕΧΟΥΝ ΤΑ "ΓΟΝΙΔΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΓΑ (ΠΑ"ΔΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ),ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ..ΓΟΝΕΙΣ!!
ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ??
ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ??
ΞΕΡΕΤΕ?, Ή ΑΠΛΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΠΟΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?..ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

- Ο ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ --

Ανώνυμος είπε...

Είναι οφθαλμοφανές πλέον ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μεγάλο βαθμό, επενδύουν στην χρεοκοπία και στην καταστροφή της χώρας.
Η χρεοκοπία όμως αυτούς που θα πλήξει περισσότερο είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μεροκαματιαρήδες αυτούς που τα συμφέροντα των οποίων ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι εκπροσωπεί το ΚΚΕ.
Επαναλαμβάνω ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ … γιατί άλλη είναι η πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

Ε, ΠΕΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ??..
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ??..ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ??..
ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ "ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ "ΠΑΣΟΚΙΚΑ΄", ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΜΕ ΑΙΜΑ, ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΈΝΑ ΧΡΟΝΟ!!
ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!!!.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ???..

- Ο ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ --

Το Προφίλ μας