Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μνημόσυνο στη μνήμη του Δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση «Τέλεση Μνημοσύνου»  που διοργανώνουμε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στην Αιανή, στη μνήμη του αείμνηστου Δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου με τη συμπλήρωση στις 26-11-2010 πέντε χρόνων από τον θάνατο του.  Ο εκλιπών υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα  με σημαντική προσφορά  στην Αιανή και  στην  ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Ο Δήμαρχος Αιανής
Γεώργιος Ν. Τζέλλος
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09,45 π.μ : Εκκλησιασμός-μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αιανής.
10,30 π.μ : Επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνων στην προτομή του στην κεντρική πλατεία Αιανής.
10,45 π.μ : Ομιλία  για τη ζωή και το έργο του .
10,55 π.μ :  Δημοτικοί χοροί από το Χορευτικό  του  Πολιτιστικού -ΜορφωτικούΣυλλόγου  Αιανής  η «Πρόοδος»
11.05 π.μ :  Δεξίωση  και διανομή του βιβλίου του ΑΙΑΝΗ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν ζούσε τον έλεγαν δεξιό.τώρα τον κάνουν μνημόσυνο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ ΘΑ ΄ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΩΣ ΑΝΑΞΙΟ.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ, ΚΑΘΩΣ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1980, ΩΣ Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ, ΩΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 1988 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΑΝΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ.ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΕΥΤΧΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΦΙΛΕ;

Ανώνυμος είπε...

Θα ήμουν ευτυχής αν τον γνώριζα αυτόν τον άνθρωπο! Τπ μνημόσυνο είναι το ελάχιστο που μπορούν να του αποδώσουν αυτοί τα παιδιά εκείνα αλλά και οι μεταγενέστεροι που γεύτηκαν ....τον σπόρο τον καλό....!

Ανώνυμος είπε...

Η προτομή του κοσμεί την πλατεία της Αιανής.
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Τετριμμένα λόγια είναι αυτά! κανείς δεν είναι αθάνατος! Το έργο του είναι αθάνατο!

Ανώνυμος είπε...

Ας μην τον αγιοποιήσουμε κιόλας το μακαρίτη,σχολιαστή της 24 Νοεμβ.6:55μμ!!!(Και δεν λέμε"τον κάνουν μνημόσυνο"αλλά"του κάνουν μνημόσυνο").Στην πρώτη έκδοση του βιβλίου του για την Αιανή("ΑΙΑΝΗ,Ιστορία-Τοπογραφία-Αρχαιολογία,1974),ο Κων/νος Σιαμπανόπουλος δεν σταματά να κάνει λόγο για ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ και για ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ(φορέας και αυτός όλων των μετεμφυλιακών παθών).Ήταν αν θυμάμαι καλά η παρέμβαση του έγκριτου DR.Ιστορικού(και νυν συμβούλου Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ)Θανάση Καλλιανιώτη(ίσως μαζί και τέως δημοτικών συμβούλων της Αιανής)που απαίτησε(-σαν)ώστε στις επόμενες εκδόσεις-συνολικά τρεις μέχρι τώρα(και στις πολλαπλές ανατυπώσεις τους)να απαλειφθούν οι δύο αυτοί απαράδεκτοι(ή-καλύτερα-σιχαμεροί)όροι και να αντικατασταθούν από τις λέξεις ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ και ΑΝΤΑΡΤΕΣ αντίστοιχα,όπως είναι το σωστό.Όπερ και εγένετο(Μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει).Και αν κάνω λάθος σε κάποιες λεπτομέρειες,παρακαλώ,αν έχουν την καλοσύνη,να με διορθώσουν οι προαναφερθέντες.Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους,γιατί έχουμε αηδιάσει από εμετικά αγιολόγια προσώπων..

ai-vreS είπε...

Οι χαρακτηρισμοί "φασίστας" και "λαμόγια" να λείπουν. Μπορείτε να εκφράζεστε ελεύθερα αλλά κόσμια.

Το Προφίλ μας