Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν!


Του Σταύρου Θεοδωράκη
απο το protagon.gr
Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν αστείο. Μια από αυτές τις φήμες, δηλαδή, που κυκλοφορούν στην πόλη, φιλοδοξούν να γίνουν ειδήσεις αλλά το επόμενο πρωί έχουν εξατμιστεί. Ήρθε όμως η ανακοίνωση από το γραφείο της Τίνας Μπιρμπίλη και τα πράγματα σοβάρεψαν: «Μετά από πληροφορίες ότι η ΔΕΗ ενέκρινε και χορήγησε δάνειο στη ΓΕΝΟΠ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ζήτησε εγγράφως εξηγήσεις από τη διοίκηση».
Η ΔΕΗ λοιπόν –το ξαναγράφω για να συνειδητοποιήσετε το γεγονός- χορήγησε μισό εκατομμύριο ευρώ δάνειο στο συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων της. Οι λεπτομέρειες υπάρχουν παντού στο Ιντερνετ πλάι σε άλλες ειδήσεις που αφορούν την ΔΕΗ. Αντιγράφω: «Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 3 οικογένειες ανέργων στην Πάτρα, με 4, 3 και 2 παιδιά αντίστοιχα». «Κάθε μέρα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 160 οικογένειες». Η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας δηλαδή κόβει το ρεύμα σε κάποιους απόκληρους και ταυτόχρονα ενισχύει τους προνομιούχους συνδικαλιστές της.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει. Όλα συνεχίζουν να γίνονται όπως τα έχει διδάξει το κομματικό, πελατειακό μας σύστημα. Σε κάθε υποσύνολο της χώρας υπάρχουν «οι δικοί μας» υπάρχουν και «οι άλλοι». Τα πειθαρχικά των εφοριακών δεν τιμωρούν τους εφοριακούς – τα νοσοκομεία καλύπτουν τις ανάρμοστες σχέσεις των φαρμακευτικών εταιρειών με τους γιατρούς – οι διευθύνσεις του υπουργείου Γεωργίας καλύπτουν τους μαϊμού επιδοτούμενους αγρότες – οι φοιτητικές παρατάξεις και καθηγητές των Πανεπιστημίων ανέχονται να μοιράζονται οι έδρες σε συγγενείς και φίλους - οι εργαζόμενοι της Βουλής απολαμβάνουν πρωτοφανή μισθολογικά προνόμια – οι δημοσιογράφοι δεν μιλούν για τους επιχειρηματίες ΜΜΕ που δεν πληρώνουν φόρους, ΙΚΑ, μικα και όλα τα συναφή…
Μια ατέλειωτη αλυσίδα αλληλοεξυπηρετήσεων στο πνεύμα της παλιάς ελληνικής παροιμίας: «Κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε το βουνό». Μόνο που τώρα πια δεν υπάρχει βουνό, παρά μόνο βάραθρο. 
www.vetonews.gr 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αισχος..θα αντιδρασει κανεις...?

Το Προφίλ μας