Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Κεντρική ομιλία στα Σέρβια Πρωτοφανής συγκέντρωση



Σε πρωτοφανή μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010.  Η ένταση, ο ενθουσιασμός και ο παλμός ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της εκδήλωσης.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος στην αρχή της ομιλίας χαρακτήρισε το συνδυασμό του ως μια κίνηση πολιτών που νοιάζεται για τα προβλήματα του τόπου, για τους πολίτες και το μέλλον και πως αποτελείται από αξιόλογα επαγγελματικά και κοινωνικά στελέχη, με διάθεση προσφοράς και ανιδιοτέλεια.
Στη συνέχεια ανέπτυξε το πρόγραμμα του για τον νέο δήμο θέτοντας τους βασικούς του πυλώνες. Ξεκινώντας από την οργανωτική ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του Δήµου και αξιοποιώντας  µε αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς διακρίσεις του συνόλου του επιστημονικού, τεχνικού και του προσωπικού υποστήριξης που δια­θέτει ο Δήµος, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστες υπηρε­σίες και µηχανισµούς λειτουργίας στην υπηρεσία του πολίτη.





Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ποιότητα ζωής και στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, όπως είναι η ύδρευση, η καθαριότητα, το οδικό δίκτυο. Δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για να διασφαλιστεί το δικαίωµα των κατοίκων ώστε να έχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας ειδικά οι ευαίσθητες οµάδες.
Η ανάπτυξη και το περιβάλλον αποτελούν προτεραιότητα του συνδυασμού. Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτηριστικά είπε «Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια σε σταθερή συνεργασία µε τους παραγωγικούς φορείς, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη συµµετοχή όσων γίνεται περισσότερων επιχειρήσεων της πε­ριοχής µας σε αναπτυξιακά και επενδυτικά προγράµµατα». Η κτηνοτροφία, η γεωργία και ο τουρισμός θα αποτελέσουν το μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.
«Η περιοχή µας που παράγει άρι­στης ποιότητας γεωργικά προϊόντα στο πεδινό τµήµα (µήλα, ροδάκινα, δαµάσκηνα, κεράσια, σταφύλια, ελιές, κηπευτικά, κρασί) και κτηνοτροφικά προϊόντα στην ορεινή ζώνη (κρέας, γάλα, τυρί, ξινοτύρι κ.ά). Ο Δήµος µας έχει τεράστιες δυνα­τότητες παραγωγής γεωργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικότητας. Οι αρδευόµενες εκτάσεις ξεπερ­νούν τις 40.000 στρέµµατα.» Όλα αυτά θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η λίµνη Πολυφύτου σήµερα αποτελεί έναν από τους σηµαντικότερους φυσικούς πόρους του Νοµού Κοζάνης. Το νερό σε συνδυασµό µε την ορεινή περιοχή των Πιερίων -Καµβουνίων είναι από κάθε άποψη πηγή πλούτου για την περιοχή και µπορεί να στηρίξει την ανά­πτυξη εναλλακτικών µορφών τουρισµού όπως είναι το ψά­ρεµα, η κωπηλασία, η παρατήρηση πουλιών κ.λ.π. Η αναστήλωση των Βυζαντινών Κάστρων και η ταυτόχρονη τουριστική προβολή τους σε συνδυασμό με το σκεπασμένο του Βελβεντού, τα μπουχάρια και τα Νοχτάρια καθώς και τις μονές Ζάβορδας και Ζιδανίου μπορούν να προσελκύσουν τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς τουρίστες.

Η νεολαία θα πρέπει να είναι αρωγός σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και ως αυριανός δήμαρχος θα σταθεί δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Κάλεσε τους νέους στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, να συµµετέχουν ενεργά και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις συνθή­κες ζωής τους.

Την ομιλία έκλεισε παρουσιάζοντας τους συνεργάτες του και χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο νίκης και αλλαγής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποπο οραμα για την περιοχή σας...εχω πάθει την πλάκα μου....

Το Προφίλ μας