Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου 200 χιλιάδες ευρώ).!!


Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο «σφυρί» από τον ιδιοκτήτη της.
Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).Ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα, όπως εξήγησε, είναι πολλά και την παζαρεύει στα μισά. «Αν μας τη δώσουν 200χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε», είπε, προκειμένου «όταν την επισκευάσουμε, να την ανοίξουμε στους τουρίστες».
Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες για να δουν την ερειπωμένη εκκλησία....

Πριν από 10 χρόνια, η ιστορική εκκλησία, με άγνωστη μέχρι στιγμήςδιαδικασία, αγοράστηκε από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, προκειμένου να την αναστηλώσει, αλλά η Διεύθυνση Μνημείων δεν έδωσε τη σχετική άδεια και έτσι αποφάσισε να την πουλήσει.
Ο πρόεδρος του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ δήλωσε στα τουρκικά Μέσα ότι για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης απευθύνθηκαν και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά δεν πήραν θετική απάντηση. 
http://apolitistosteki.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανένας πατριώτης χριστιανός να πληρώσει γρε παιδιά!
Ελλας Ελλήνων Χριστιανών που κρυφτήκατε. Αποδείξτε τώρα ότι δεν είστε πατριδοκάπηλοι.

Ανώνυμος είπε...

Χαιντε ,αιντε 5:35.Η μακακια σου , σου βαρεσε κατακουτελα στο δοξα πατρι.Σε τυφλωσε και και εκτος απο δυο χρωματα (πρασινο η κοκκινο, αυτην την εντυπωση δινεις), δεν βλεπεις τιποτε αλλο.Ειμαι περιεργος ομως να μαθω πως θα σου κατσει αν μαθεις οτι εδω στην κω...Ελλαδα σου που ονειρευεσαι, οι κωλ..κυβερνησεις σου (Δεξιοι & Αριστεροι ,ιδιοι ειναι στο φαι), πληρωνουν εδω και χρονια τους μουφτηδες των μουσουλμανων , συντηρουν τα τζαμια , και τωρα αποφασισαν να κτισουν το μεγαλυτερο τεμενος ,στην καρδια της μητρας του ανθρωπινου πολιτισμου και ολα αυτα με χρηματα δικα σου και ολου του εληνικου λαου που δεινοπαθει αυτες τις ωρες!!Αντι να εξοργιστεις για την μεταχειρηση που υφιστανται τα μνημεια της πολιτιστικης κληρονομιας σου απο το τουρκικο κρατος , αντι να θυμωσεις με την αδιαφορια που δειχνουν εδω ο Πασοκος αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος Λιαπης και η αμερικανοδουλη κυβερνηση του Gefrey Giorgos A. Papandreous , βρηκες αφορμη να βγαλεις τη χολη σου.Τι θα καταφερεις μ'αυτο;Ξυπνα ωρε Ρωμιε!!!Ως ποτε θα εισαι ραγιας!!Μην εισαι ντιπ για ντιπ!!!

Το Προφίλ μας