Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ελληνικού Τραγουδιού


Ένα μουσικό ταξίδι με συνοδοιπόρους τις χορωδίες των Πολιτιστικών Συλλόγων «Μακεδνοί» Κοζάνης, «Ιωακείμ Λιούλια» Κρόκου, «Θρακιωτών και Μικρασιατών» του Δήμου Ελλησπόντου και «Έντεχνου Παραδοσιακού Λαϊκού Τραγουδιού» του Δήμου Αιανής, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 27-11-2010 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Αιανής κατά τη διάρκεια του 3ου  φεστιβάλ χορωδιών  . Τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε, που τραγουδήσαμε με τους χορωδούς και τους μουσικούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής και τον κόσμο να σιγοτραγουδά μαζί τους.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αιανής τόνισε:
«Το φεστιβάλ αποτελεί για εμάς σημαντικό σημείο αναφοράς στο τραγούδι. Το καλό τραγούδι που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε... Πιστεύουμε στο θεσμό των χορωδιών γιατί απλά μέσα από το μεράκι εραστών της  μουσικής μπορεί να διασωθεί και να διαδοθεί η μουσική παράδοση και κουλτούρα του κάθε τόπου. Το τρίτο  χορωδιακό φεστιβάλ, που γίνεται σήμερα  ,έχει έναν άλλο διαφορετικό και  συμβολικό χαρακτήρα καθώς,   συμμετέχουν  χορωδίες τεσσάρων Δήμων  από τους  πέντε  που συνενώνονται και συστήνουν το νέο δήμο Κοζάνης. Ευκαιρία λοιπόν να γνωριστούμε καλύτερα , μιας και από τον επόμενο χρόνο θα είμαστε όλοι συνδημότες . Με  τη διοργάνωση για τρίτη φορά του φεστιβάλ αυτού στοχεύουμε στην καθιέρωση του ως θεσμό.»
Οι χορωδίες τιμήθηκαν με έπαινο συμμετοχής καθώς και με έντυπο υλικό από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, ένα αντίγραφο ειδωλίου της «Κόρης» της Αιανής και το Βιβλίο του αείμνηστου δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου «Αιανή».
Στο τέλος της βραδιάς η Δημοτική αρχή δεξιώθηκε τα προεδρεία των συλλόγων και τα μέλη των χορωδιών στο οικογενειακό κέντρο «Υδρόγειος» όπου και πραγματοποιούνταν ο ετήσιος χορός του ΠΜΣ Αιανής « Η Πρόοδος».
 
Γραφείο τύπου Δήμου Αιανής 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαγική βραδυά υψηλής ποιότητας,υπέροχοι οικοδεσπότες!!!Συγχαρητήρια και στη νεαρή χορωδία της Αιανής που μας κατέπληξε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ,,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΧΙΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΕΣ(6:44ΜΜ)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΕΔΩ.ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κακός γίνεσαι και εσύ 7.31 που διώχνεις τον 6.44, απο που? Από το σπίτι σου? Είπε ο γαιδαρος τον πετεινό κεφάλα!
Η αλήθεια όμως είναι ότι η συνάντηση ήταν πολύ πετυχημένη, το ίδιο και όλες οι χορωδίες ...αν και ο κόσμος πάντα έχει κάτι αρνητικό να σχολιάσει!!!

Το Προφίλ μας