Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Υποβολή Επενδυτικών σχεδίων της 1ης προκήρυξης του τοπικού προγράμματος "Εφαρμογή της προσέγγισης Leader"


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  19 Νοεμβρίου  2010, η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της από 27 Αυγούστου 2010, 1ης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER», που υλοποιεί η Ομάδα Τοπικής Δράσης: Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.-ΑΝΚΟ, με συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υποβλήθηκαν 28 επενδυτικά σχέδια συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 6.594.203,69€ με δημόσια δαπάνη 3.620.272,58€, το δε ποσό που προκηρύχθηκε ήταν συνολικού ύψους
9.177.500,00€ με δημόσια δαπάνη 4.981.500,00€.

Το είδος των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων αφορά στη μεταποίηση  αγροτικών προϊόντων, στη δημιουργία - επέκταση και εκσυγχρονισμό βιοτεχνικών μονάδων, στη δημιουργία μικρών καταλυμάτων, στην ίδρυση και εκσυγχρονισμό χώρων εστίασης και αναψυχής καθώς και στη δημιουργία επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου και την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Τέλος, κατατέθηκαν και 2 προτάσεις από ΟΤΑ α΄βαθμού για την ανακαίνιση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων με σκοπό την αναβάθμιση των οικισμών.

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης της ΑΝΚΟ έχει ξεκινήσει ήδη την αξιολόγηση των προτάσεων σύμφωνα με τα κριτήρια του οδηγού του προγράμματος, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ www.ankoleader.gr κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να δει συγκεντρωτικά στοιχεία της προκήρυξης καθώς και αναλυτικούς πίνακες με τα υποβληθέντα σχέδια.  


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια οτι κλεινει η Ανκο και απολύονται οι υπάλληλοι της.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Διαφάνεια και εδώ. Να δημοσιευτούν οι αμοιβές όλων και τα λοιπά έξοδα ώστε να μην υπάρχουν υποψίες.

Ανώνυμος είπε...

Θα μείνετε με την όρεξη αρουραίοι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ 11:16 π.μ.

Το Προφίλ μας