Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Π. Κουκουλόπουλος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη στελέχωση του Μαμάτσειου


Μέχρι τις γιορτές αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, μέσω ΑΣΕΠ, του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να τεθεί και πάλι σε λειτουργία η Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης. Αυτή την πληροφορία έδωσε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κοζάνης. Όπως τόνισε ο βουλευτής, επειδή πρόκειται για οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, η όλη διαδικασία θα κρατήσει γύρω στις 20 μέρες, οπότε με το νέο έτος, η Στέγη Ανηλίκων θα διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για να μπορεί να προσφέρει κανονικά τις πολύτιμες υπηρεσίες της.
Ο κ. Κουκουλόπουλος ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του στο θέμα αυτό επεσήμανε πως το σημαντικότερο απ΄ όλα θα είναι, απ΄ εδώ και πέρα, η εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, και γι΄ αυτό γίνονται ήδη συζητήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, έτσι ώστε οι Στέγες Ανηλίκων να μην αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.  
Η στελέχωση του Μαμάτσειου Στη συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα της παιδιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να ξεπεραστούν. Όπως τόνισε, λύθηκε ήδη το πρόβλημα της τοποθέτησης του Διευθυντή της κλινικής αυτής, καθώς από την περασμένη Δευτέρα στη θέση αυτή τοποθετήθηκε ο κ. Ζαρκινός, ενώ παρέμειναν και οι ειδικευόμενοι γιατροί. Αυτό σημαίνει πως σε πρώτη φάση λειτουργούν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής κλινικής και πλέον η προσπάθεια εστιάζεται στη στελέχωση και των άλλων θέσεων γιατρών που προβλέπονται. Για την επίλυση του προβλήματος αυτού οι προσπάθειες συνεχίζονται και υπάρχει η άμεση κατανόηση και συμπαράσταση και της αρμόδιας Υπουργού κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, χάρη στην οποία διευθετήθηκε το ζήτημα που αφορούσε την τοποθέτηση του Διευθυντή της κλινικής. Οι προσπάθειες πλέον εστιάζονται στο να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες που αφορούν την προκήρυξη ή την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έχει ήδη ξεκινήσει, για την πρόσληψη 14 γιατρών, οι οποίοι δεν θα στελεχώσουν μόνο την παιδιατρική κλινική, αλλά και άλλες κλινικές του Μαμάτσειου, οι οποίες σήμερα υπολειτουργούν ή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ελλείψει ιατρικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας