Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Κατάληψη ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για νέες μονάδες & προσλήψεις προσωπικού

Από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Σε κατάληψη της κεντρικής πύλης του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, προχώρησαν σήμερα συνδικαλιστές του Σπάρτακου και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έχοντας συμπαραστάτες φορείς της αυτοδιοίκησης. Με αιτήματα αιχμής την άμεση διακήρυξη μονάδων Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2, την άμεση πρόσληψη των 2.200 επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και την άμεση προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι κατέλαβαν στις 6.30 το πρωί την πύλη του σταθμού, μη επιτρέποντας την είσοδο των περίπου διακοσίων συναδέλφων τους της βάρδιας και της συντήρησης. Με την παρουσία τους εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα των εργαζομένων, οι δήμαρχοι Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, Δ. Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη, πολλοί δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι.
Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του Σπάρτακου και οι δήμαρχοι με τον διευθυντή του σταθμού, Δημ. Παπαβραμίδη, τέθηκαν τα αιτήματα και ζητήθηκε μείωση φορτίου. Έπειτα από επικοινωνία του διευθυντή του σταθμού με την γενική διεύθυνση Παραγωγής, ικανοποιήθηκε το αίτημα των καταληψιών για «μείωση φορτίου». Από τις 10 το πρωί μειώθηκαν τα φορτία στο «τεχνικά ελάχιστο». Δηλαδή το φορτίο της μονάδας 1 μειώθηκε από τα 70 στα 52 μεγαβάτ και στη μονάδα 2 από 125 στα 102 μεγαβάτ. Η μονάδα 3 δεν «πειράχτηκε», καθώς είναι αυτή που τροφοδοτεί με τηλεθέρμανση την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ η μονάδα 4 βρίσκεται σε συντήρηση κει είναι εκτός λειτουργίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι εκπρόσωποι του συνδικάτου με τον γενικό διευθυντή Παραγωγής, Γ. Κοπανάκη, κατά την οποία βρισκόταν σε ανοιχτή ακρόαση και ο νέος πρόεδρος του δ.σ. της ΔΕΗ, Αρ. Ζερβός, δόθηκαν απαντήσεις για τα τρία αιτήματα της κατάληψης, οι οποίες κρίθηκαν «ικανοποιητικές» από τους συνδικαλιστές. Ειδικότερα, ο Α. Ζερβός που αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του στις 15 Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε ότι «όλα τα θέματα που τέθηκαν για το ενεργειακό κέντρο Πτολεμαΐδας, θα συμπεριληφθούν στην πρώτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΗ, παρουσία όλων των γενικών διευθυντών, στις 15 Δεκεμβρίου». Δηλαδή θα συζητηθούν οι νέες μονάδες Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2, η πρόσληψη των επιτυχόντων στον διαγωνισμό και οι νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ.
Στις 10 το πρωί χτες, αφού είχαν αποσπαστεί οι προαναφερόμενες απαντήσεις και αφού είχε επιτευχθεί και η μείωση των φορτίων, έληξε η κατάληψη. Ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε ότι «ξεκινούμε από σήμερα έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, προκειμένου να δεσμεύσουμε τη νέα ηγεσία της ΔΕΗ, σε αιτήματα που αφορούν το ενεργειακό κέντρο, το μέλλον της επιχείρησης και την ανάπτυξη της περιοχής. Εργαζόμενοι, φορείς, επιτυχόντες στον διαγωνισμό και τοπική κοινωνία συμμετέχουμε ουσιαστικά γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Κάποια θέματα απαιτούν άμεση λύση, διαφορετικά θα απαξιωθεί και η ΔΕΗ και η περιοχή. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής εξαρτάται άμεσα από τις νέες μονάδες, σύγχρονης και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και από τη στελέχωση της επιχείρησης με προσωπικό».Τέλος, να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστές είχαν συνάντηση και με τον διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Νικολακάκο, στον οποίο έθεσαν τα αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας