Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Δέσμευση για μετεγκατάσταση-Λύση για το δρόμο!

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στη διαβεβαίωση πως η μετεγκατάσταση της Ακρινής παραμένει δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προχώρησε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε συνάντηση στην Αθήνα με αντιπροσωπεία των κατοίκων, αλλά και τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό Κοζάνης. Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη άνοιξη από την κυβέρνηση και στελέχη της νέας διοίκησης της ΔΕΗ.
Παράλληλα, θετικά ήταν και τα μηνύματα για το μείζον, για τους κατοίκους της περιοχής, ζήτημα του επαρχιακού δρόμου Ακρινής-Κλείτου, ο οποίος και παραμένει κλειστός μετά από τις σχετικές ενέργειες της ΔΕΗ. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, μετά και την παρέμβαση του υφυπουργού Γ. Μανιάτη, θα έχουμε αρχικά τη διάνοιξη του δρόμου από πλευράς ΔΕΗ, την αποχώρηση των κατοίκων από το σημείο της κατάληψης, καθώς ο κλειστός δρόμος θα ανοίξει για 15 ημέρες, ενώ η ΔΕΗ θα κατασκευάσει τον εναλλακτικό δρόμο στον οποίο εκκρεμεί ασφαλτόστρωση 500 μέτρων.
Τέλος, σε ενάμιση περίπου μήνα θα έχει αποφασιστεί η χάραξη του τελικού δρόμου, έξω από το ορυχείο, ο οποίος και θα χρησιμοποιείται πλέον από τους κατοίκους, χωρίς τον κίνδυνο κλεισίματος στο μέλλον. «Δέσμευση της Κυβέρνησης για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής»
Η κοινή ανακοίνωση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης έχει ως εξής; «Μετά από πρωτοβουλία των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη, Γιάννη Βλατή και Πάρι Κουκουλόπουλου, έγινε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη για το θέμα της Ακρινής. Με την τοποθέτηση του ο Υφυπουργός ουσιαστικά επανέλαβε τα όσα είχε συζητήσει με τους τρεις βουλευτές και στην πρώτη συνάντηση τους για το ίδιο θέμα, πριν δύο εβδομάδες, περίπου. Τόνισε δηλαδή ξεκάθαρα και κατηγορηματικά πως η δρομολόγηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής δεν είναι απλώς δέσμευση του Υπουργείου αλλά και της Κυβέρνησης. Προκειμένου δε να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Άνοιξη από την Κυβέρνηση και τα στελέχη της ΔΕΗ. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τόσο τους τρεις βουλευτές όσο και τους κατοίκους της Ακρινής, θέτοντας τέρμα και στην ένταση που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας