Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Εορτασμός του πολιούχου Κοζάνης Αγίου Νικολάου



Θρησκευτικές εκδηλώσεις, από σήμερα Παρασκευή έως την Κυριακή, θα τελεστούν με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Κοζάνης Αγίου Νικολάου. 
Σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων. 
Αύριο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας στον οποίο θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. Θα παρευρεθούν οι μητροπολίτες Καστοριάς κ. Σεραφείμ και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Μετά τον εσπερινό θα ακολουθήσει αγρυπνία «μετά των χαιρετισμών» του εορταζόμενου Αγίου. 
Tέλος την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του πολιούχου Αγίου Νικολάου από 7.30 έως τις 11 το πρωί θα τελεσθεί η ακολουθία του όρθρου και η πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία υπό των μητροπολιτών Καστοριάς κ. Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στις 11 το πρωί θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου, μέσω των οδών Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη (ΟΤΕ), Πλατείας Εμπορίου, Κεντρικής Πλατείας, οδού Ειρήνης, Πλατείας Ελευθερίας, οδού Παύλου Χαρίση και πάλι από την οδό Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη επιστροφή στον ιερό ναό. 
Πηγή: ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας