Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Συναντήσεις του Δημάρχου Κοζάνης με εκπροσώπους της κυβέρνησης


Η επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος για την ταχύτατη ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του πανεπιστημίου, η ενίσχυση του ΤΕΙ, η διευθέτηση των σοβαρών προβλημάτων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής, καθώς και μια σειρά από άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, ήταν τα θέματα τα οποία συζήτησε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, κατά τη διάρκεια των επαφών και των συναντήσεων που είχε αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος:
Στην συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έθεσε όλες τις διαστάσεις του προβλήματος, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης που έχει χωροθετηθεί από το Δήμο για την ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του πανεπιστημίου, αλλά και το ζήτημα της υποβάθμισης της Πολυτεχνικής Σχολής με την διάσπασή της. Παράλληλα, εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την ανάγκη ενίσχυσής του μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω συρρίκνωσή του, για να μπορέσει να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόλο του ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά και ως ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής. Για τα σημαντικότατα αυτά θέματα, η κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο έτσι ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να προχωρήσουν, δεδομένου του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της για την Κοζάνη και γενικότερα τη Δυτική Μακεδονία, όπως επεσήμανε και η ίδια.
Στην επαφή του με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, έθεσε τα πολλά και μακροχρόνια περιβαλλοντικά αλλά και αναπτυξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τα οποία δημιουργούν εύλογη ανησυχία σε όλους τους πολίτες. Ο Υφυπουργός επεσήμανε πως η λύση αυτών των προβλημάτων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης και υπάρχει μάλιστα και η προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού γι΄ αυτό. ·
Στη συνάντηση του με το διευθυντή του γραφείου της Υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, συζήτησε το καθ’ όλα επίκαιρο ζήτημα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τις ελλείψεις του σε προσωπικό και υποδομές, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας στον τομέα της υγείας. Του έθεσε ακόμα το θέμα της έγκρισης του κτιριολογικού προγράμματος της μονάδας διημέρευσης αυτιστικών παιδιών του Δήμου Κοζάνης
Με την διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, συζήτησε την πρόταση του Δήμου Κοζάνης, για τη μείωση του Φ.Π.Α. που ισχύει σήμερα για την τηλεθέρμανση, από το 19% στο 9%, προκειμένου να εξομοιωθεί με το Φ.Π.Α. που ισχύει για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Ο κ. Μαλούτας εξήγησε πως αυτό θα πρέπει να γίνει αφ΄ ενός για λόγους ισονομίας και ισοτιμίας, και αφ΄ ετέρου διότι η τηλεθέρμανση αποτελεί μία μη ρυπογόνα εναλλακτική μορφή ενέργειας και πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση της, κάτι που δεν θα αποβεί μόνο υπέρ των καταναλωτών αλλά κυρίως, υπέρ του ίδιου του περιβάλλοντος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! πολύ ωραία όλα αυτά! Θα πρότεινα να ζητήσετε από το Δήμαρχο νέο δελτίου τύπου, μετά από έξι μήνες, με το οποίο να ενημερώνει σε πιο στάδιο βρίσκονται τα παραπάνω σημαντικά θέματα που έθεσε. Ας αρχίσουμε όλοι να παρακαλοθούμε τις δηλώσεις και να απαιτούμε ολοκλήρωση των έργων που σχεδιάζονται και προτείνονται. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ; ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ...

Το Προφίλ μας