Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Χιόνα στη Δυτ. Μακεδονία -Στα λευκά η Βλάστη, στα 25 εκατοστά το χιόνι


από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Επί ποδός για τον αποχιονισμό ο κρατικός μηχανισμός. Επιδείνωση με χιόνια και βροχές παρουσίασε ο καιρός σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία από προχτές βράδυ. Χιόνια έπεσαν χτες σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, στην πόλη της Φλώρινας έριχνε χιονόνερο, έβρεχε σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Καστοριά, ενώ πολλά ορεινά χωριά των τεσσάρων νομών της Δυτ. Μακεδονίας, ντύθηκαν στ' άσπρα. Προβληματική ήταν η κυκλοφορία σε πολλές ορεινές διαβάσεις του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκαν αντιολισθιτικές αλυσίδες για να κινηθούν τα οχήματα, αλλά στις περισσότερες δεν χρειάστηκαν αλυσίδες, καθώς ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος και τα αποχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν εγκαίρως στους δρόμους. Τα αποχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν και έκαναν αποχιονισμό στα παρακάτω σημεία:
-Στη Βίγλα, όπου το ύψος του χιονιού ανήλθε σε 20 εκατοστά, ειδικότερα από το 6ο έως το 28ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς.
-Στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο.
-Στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35ο έως το 50ο χιλιόμετρο.
-Στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς από το 6ο έως το 28ο χιλιόμετρο.
-Στον εθνικό δρόμο Κοζάνης-Λάρισας μεταξύ Λιβαδερού και Σαραντάπορου.
-Στον εθνικό δρόμο Κοζάνης-Ιωαννίνων μεταξύ Πενταλόφου και Επταχωρίου.
-Στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης-Θεσ/νίκης, στην Ζωοδόχο Πηγή.
Στη μάχη του αποχιονισμού ρίχτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της κοινότητας Βλάστης, Μηνάς Δαλακιούρης, ο οποίος από χτες τα ξημερώματα ανέβηκε στο αποχιονιστικό Ούνιμοκ της κοινότητας και κράτησε ανοιχτό τον δρόμο Βλάστης-Πτολεμαΐδας. Μέσα στη Βλάστη, σύμφωνα με τον πρόεδρο «έβαλε» 25 εκατοστά χιόνι.
Για τον αποχιονισμό του εθνικού οδικού δικτύου βγήκαν στους εννιά αποχιονιστικά της ΔΕΣΕ, ενώ στον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου συνέδραμαν τα αποχιονιστικά των νομαρχιών. Για τον φετινό χειμώνα η ΔΕΣΕ Δυτ. Μακεδονίας διαθέτει συνολικά 66 αποχιονιστικά, εκ των οποίων 15 είναι ιδιόκτητα και 51 μισθωμένα. Ο αριθμός κρίνεται ικανοποιητικός από τους αρμόδιους, καθώς όπως είπαν, «τόσα μηχανήματα έχουμε κάθε χρόνο και ανταποκρινόμαστε πολύ καλά». Στα χιονοδρομικά κέντρα Βίγλας-Πισοδερίου του νομού Φλώρινας και Βασιλίτσας, το ύψος του χιονιού έφτασε στα 40 εκατοστά. Οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών εκτιμούν πως αν συνεχιστεί η χιονόπτωση τα χιονοδρομικά θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που τη βρηκατε τη φωτο....απιστευτη...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Είναι τραβηγμένη στο δρόμο Κοζάνης - Βλάστης !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή το φωτό βάζουν οι εφημερίδες εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

An ηταν στο δρόμο προς Βλάστη, δεν θα φτάναμε ποτέ αποψε...χαχαχαχα...

Π.Π.

Το Προφίλ μας