Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Δυτική Μακεδονία: «Καίνε» τα κόκκινα δάνεια

Ξεπερνούν τους 100 χιλιάδες οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας που εμπλέκονται στα κόκκινα δάνεια στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο χθεσινό (17/10/2106) περιφερειακό συμβούλιο, ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Βασίλης Ιωαννίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης η κατάσταση είναι «εκρηκτική», αφού ο μέσος όρος των δανείων που έχουν ληφθεί φθάνει σε αξία τα 120 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι εμπλεκόμενοι στα κόκκινα δάνεια δεν είναι μόνο οι λήπτες τους, αλλά και όσοι έχουν συνυπογράψει είτε ως εγγυητές, είτε ως συνοφειλέτες.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας, αφού επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις Τράπεζες, ζήτησε από το περιφερειακό συμβούλιο να υπάρξει σχετικό ψήφισμα με το οποίο να ζητείται από την Κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας των κατόχων των δανείων.
Από την πλευρά τους όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου αφού τάχθηκαν υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της έκδοσης του σχετικού ψηφίσματος.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας