Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Καμβούνια (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)


Με επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στα Καμβούνια η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, η επέτειος του μεγάλου «ΟΧΙ» απέναντι στις ιταλικές φασιστικές δυνάμεις εισβολής, η επέτειος της επικής αντίστασης και των θυσιών στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας.
Τη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν το Τρανόβαλτο, ενώ ξεχωριστές επιτόπου εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα υπόλοιπα χωριά των Καμβουνίων.
Στο Τρανόβαλτο μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία και ακολούθησαν στο χώρο του μνημείου στην πλατεία του χωριού η επιμνημόσυνη δέηση, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη δασκάλα Μαρία Καλαφάτη, η κατάθεση στεφάνων
και ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση παιδιών του νηπιαγωγείου, του -μοναδικού στα Καμβούνια- Δημοτικού Σχολείου (σημαιοφόρος ο Λεωνίδας Κορδέλας από την Ελάτη) και του Γυμνασίου Τρανοβάλτου (σημαιοφόρος η Σταυρούλα Τσικοπούλου από το Τρανόβαλτο).
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από παιδικές χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Τρανόβαλτο τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος.
  ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ
Θεία Λειτουργία, δοξολογία και πανηγυρικός της ημέρας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (εκφώνηση πανηγυρικού από τον π. Χαράλαμπο).
Ακολούθησαν στο χώρο του μνημείου στην πλατεία του χωριού, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου και κλείσιμο της εκδήλωσης με τον Εθνικό Ύμνο.
Συμβολικά εκ μέρους της κοινότητας, το στεφάνι κατέθεσαν οι μικροί Σπύρος Δ. Παπαδημητρίου και Αντώνης Αθ. Αλεξόπουλος, προκαλώντας χαρμολύπη στους -κατά συντριπτική πλειοψηφία- υπερήλικες κατοίκους του χωριού, με την αναπόληση παλιότερων εποχών που το Δημοτικό Σχολείο πλησίαζε σε αριθμό μαθητών τους 200!
Γ.Μ./περισσότερα στο mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας