Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση ΚΚΕ στο Τρανόβαλτο για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από την 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.
Η Κ.Ο. Καμβουνίων του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση στις 30 Οκτώβρη για  τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) 1946-1949.
Ο ΔΣΕ ήταν λαϊκός στρατός. Στηρίχτηκε στην οργανωτική - πολεμική πείρα του ΕΛΑΣίτικου αγώνα στην Κατοχή και το Δεκέμβρη 1944. Η ΕΑΜική Αντίσταση στην Κατοχή και η κρίσιμη αντικειμενικά ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη είχαν αφήσει μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά στη λαϊκή συνείδηση, στις μορφές οργάνωσης και πάλης.
Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε δίκαιος, ηρωικός και μεγαλειώδης. Η συγκρότηση και η δράση του έχει κατασυκοφαντηθεί και διαστρεβλωθεί από τις αντιδραστικές  δυνάμεις του τόπου μας. Για να μη μάθουν οι κατοπινές γενιές, ότι εξέφραζε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της, ότι εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της βασικής συμμαχικής της δύναμης, της εξαθλιωμένης αγροτιάς και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων των πόλεων. Η αστική κρατική εξουσία γνώρισε τότε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή της. Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον εικοστό αιώνα.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τη στρατιά ηρώων που διαπαιδαγώγησε. Χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, για να πάρει σάρκα και οστά η εποποιία του ΔΣΕ, πολεμώντας και περπατώντας μερόνυχτα, συχνά δίχως τροφή, πολλοί και ξυπόλητοι, στους πάγους και τις θύελλες.  
Η ΚΟ Καμβουνίων του ΚΚΕ τιμά τους δεκάδες μαχητές και μαχήτριες που  έδωσε το Τρανόβαλτο στον ΔΣΕ, που πριν 70 χρόνια με το όπλο στο χέρι, πολέμησαν για λευτεριά και προκοπή, για την λαϊκή εξουσία.
Κυριακή 30 Οκτώβρη 2016, στις  12:00 το μεσημέρι
Στην ψησταριά του Τζιδημόπουλου
Θα μιλήσει ο Γεωργακόπουλος Νίκος, στέλεχος του ΚΚΕ
Θα προβληθεί ιστορικό φιλμ για το ΔΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας