Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου.: Δείτε πότε και γιατί συμβαίνει αυτό

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00. 

Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί ώς την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017.

«Υπεύθυνος» για την αλλαγή της ώρας είναι ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο οποίος φέρεται το 1784 να κάνει λόγο στην αλλαγή της ώρας από τότε. Συγκεκριμένα, σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα, έκανε την πρόταση οι άνθρωποι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να ξυπνούν και να προσέρχονται στις εργασίες τους μία ώρα νωρίτερα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες και να ανάβουν τα φώτα αργότερα. Στην πραγματικότητα ο Φραγκλίνος πρότεινε αντί να αλλάζουν οι δείχτες του ρολογιού να αλλάζουν οι άνθρωποι τα ωράριά τους, με στόχο πάντα την εξοικονόμηση ενέργειας!

Πρώτη φόρα η ώρα αλλάζει για κακό σκοπό στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι αλλά και για να συντονίζονται καλύτερα οι πολεμικές επιχειρήσεις στα διάφορα σημεία του πλανήτη. Η αλλαγή της ώρας δεν ξαναεφαρμόζεται και ενεργοποιείται πάλι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η αλλαγή της ώρας στην χώρα μας καθιερώθηκε το 1973. Ήταν η χρονιά που ο πλανήτης έζησε μια από τις χειρότερες ενεργειακές κρίσεις και οι Ευρωπαϊκές χώρες κλήθηκαν από κοινού να πάρουν μια απόφαση ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια. Από τότε και για 20 χρόνια ίσχυε η αλλαγή της ώρας αλλά σε διαφορετικούς μήνες για τα διάφορα σημεία της Ευρώπης.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας