Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο κ. Καρυπίδης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, τις αποδίδει σε άλλους!

Της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου
Επιτέλους! Ο κ. Καρυπίδης μπορεί να άργησε δύο χρόνια και κάτι, αλλά τελικά βρήκε τους ενόχους για την απώλεια πόρων, την απένταξη έργων και τη, σχεδόν, μηδενική απορρόφηση του Π.Ε.Π. στη Δυτική Μακεδονία!

Ένοχοι είναι οι Δήμαρχοι.

Αυτούς υπέδειξε στην πρόσφατη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π. που έγινε στη Φλώρινα, κάνοντας αυτό που συνηθίζει και ξέρει καλά.

Κρύφτηκε πίσω απ΄ το δάχτυλο του.
Μόνο που πίσω απ΄ αυτό το δάχτυλο υπάρχει ένας Περιφερειάρχης που νομίζει πως διευθύνει ακόμα τηλεοπτικό πάνελ μοιράζοντας αφειδώς και αμετροεπώς ευθύνες σε όλους τους άλλους πλην του εαυτού του. Ένας Περιφερειάρχης που υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας πιστεύει πως μπορεί να κρυφτεί πίσω απ΄ τη δουλειά που κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, στα όρια και αυτοί των δυνατοτήτων τους.

Για πόσο ακόμα;

Οι πόροι εξανεμίζονται, οι ευκαιρίες στερεύουν, το Πρόγραμμα, η συγκροτημένη Δουλειά και το Σχέδιο, λείπουν.

Στον αντίποδα, διογκώνονται τα προβλήματα σε όλους τους τομείς. Η ανεργία αυτά τα δύο και κάτι χρόνια αυξήθηκε κατά 7 μονάδες, όπως αυξήθηκε και η αλαζονεία του κ. Καρυπίδη που πουλά απλώς "νταηλίκι" σε αντιπάλους και πρώην συνεργάτες και φίλους, αρνούμενος να αποδεχθεί το προφανές.
           
 Χωρίς Δουλειά, καθημερινή και αδιάλειπτη, και χωρίς Σχέδιο δεν είναι δυνατόν να γίνει τίποτα. Όσους λόγους και αν εκφωνήσεις, όσους και αν αγκαλιάσεις.    
            
Θα πρέπει και ο ίδιος να κατάλαβε πως μπορεί να παίζει με επιτυχία το κυβερνητικό δεκανίκι, όμως εισπράττει το ένα χαστούκι πίσω απ΄ το άλλο με τεράστιο κόστος για την περιοχή μας (βλέπε ΔΕΗ, Νοσοκομεία, πακέτο Γιούνκερ,  κ.α. κ.α.).
            
Το τι έπρεπε να γίνει και το τι μπορεί ακόμα να γίνει, το λέμε συνέχεια και το έχουμε γράψει πολλές φορές. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε πως ο κ. Καρυπίδης βλάπτει σοβαρά τον τόπο και τους πολίτες του.

Για να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, ούτε βέβαια οι υπόγειες συμφωνίες και η λογική που καλλιεργούν ορισμένοι "περιμένουμε απλώς να έρθει η σειρά μας για να αναλάβουμε το ρόλο του νέου σωτήρα"

Όποιος αγαπάει τον τόπο βγαίνει μπροστά, με ειλικρίνεια που θα αποδεικνύεται απ΄ τις ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις του.

Πάνω σ΄ αυτή τη βάση μπορούμε να οικοδομήσουμε συμφωνίες και συναινέσεις, για να δουλέψουμε όλοι μαζί. Κάτι που σημαίνει πως θα μοιράσουμε το έργο που έχει να επιτελέσει ο καθένας που και θέλει αλλά και μπορεί, και όχι απλώς θέλει, και όχι βέβαια μόνο τα αξιώματα.

Γιατί αν κάτι μας δίδαξε η "περίπτωση Καρυπίδη" είναι πως δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τη βιτρίνα αλλά τι υπάρχει πίσω απ΄ αυτή. Και πίσω απ΄ αυτή πρέπει να υπάρχει Όραμα, Σχέδιο και Πρόγραμμα για τον τόπο.    
                                                                                          Γεωργία Ζεμπιλιάδου
     Περιφερειακή Σύμβουλος
     Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας