Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Δημοτικό Στάδιο -συγνώμη- Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού: Γιατί, ο Αρετόπουλος ήταν καλύτερος; (video)

Ο αγώνας της Δευτέρας 24.10.2016 (7:00μμ) δεν ήταν αμφίρροπος. Άλλωστε οι γηπεδούχοι παίζανε με 6 παίκτες και οι άλλοι με 18, οι 8-9 προερχόμενοι από την ομάδα των γηπεδούχων, που έμειναν πρόσφατα ελεύθεροι μετά από προσφυγή. Ο κάπτεν (Κοσμάτ Αθανασ-τόπουλος) των γηπεδούχων, χαλαρός και ευδιάθετος, δεν φαινόταν να ανησυχεί για το αποτέλεσμα, τρία ακόμη χρόνια -θέλουν δε θέλουν- θα είναι στην football serv-velv.
Ο διαιτητής (Ζύγ Φωτ-γούρης) δικός του, στημένος, αλλά του έκανε «νερά» στο γήπεδο. «Τελικά με ποιους είσαι», πήγε να τον επαναφέρει στην τάξη ο κάπτεν, αλλά ο Ζυγ δεν «μάσαγε» και άφηνε το παιχνίδι να εξελιχτεί όπως αυτός ήθελε. Και μιλάμε για έναν διαιτητή που όταν θέλει, επιβάλει την τάξη στο γήπεδο. Αυτή τη φορά τι είχε στο μυαλό του ο Ζυγ, γνωστό «γατόνι» της πιάτσας, μόνο αυτός το ξέρει (και εμείς οι άλλοι το υποψιαζόμαστε βάσιμα). Εποφθαλμιά -όπως λένε οι άλλοι-, πλην της θέσης του χαλίφη στη θέση του χαλίφη (ή κάπτεν;), και μια θέση για διαιτητής Νουδουέφα, γιατί -όπως λέει ο ίδιος- έχει κονέ με το Κουλητσοτακέικο, το πάει και για κουμπαριά.
 Καμιά προφύλαξη στην ομάδα από τον διαιτητή, που υποσχέθηκε -μαζί με τον κάπτεν- να την απογειώσει. Χαβαλές στο γήπεδο. Παίζουν 7-8 πάνω σε μια φάση, δεν σφυρίζει τίποτε. Τάκλιν με τα δυο πόδια σε αντίπαλο που έμπαινε μόνος του για γκολ, τίποτε («έτσι σφύριζε χθες και ο Αρετόπουλος», δικαιολογήθηκε). Κυκλοφορούν 2-3 μπάλες στο γήπεδο, δεν σφυρίζει τίποτε. Μπαίνουν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο (Κοκ-ρταλάς, Βαρτ-κινίδης, γνωστοί συμπαθείς φίλαθλοι που αγαπούν υπερβολικά την ομάδα τους, όπως όλοι μας), ρίχνουν και κανένα ήπιο μπινελίκι -π.χ. «άσε μας ρε χαμένε»-, τίποτε ο διαιτητής (κάποια στιγμή είχα πιστέψει ότι είχε χάσει τη σφυρίχτρα, αλλά έκανα λάθος). Γίνονται αμφισβητούμενες φάσεις, παραπέμπει στον κάπτεν που εκτελούσε και χρέη 4ου διαιτητή, να απαντήσει επί του κανονισμού που δεν τον έχει ανοίξει ποτέ του, αλλά υπόσχεται ότι στον επόμενο αγώνα θα δοθούν στοιχεία μέχρι τελευταίας δραχμής. Ερωτάται ο κάπτεν για τις διαδιδόμενες -από τον ίδιο- μεταγραφές ήσυχων παικτών (αρνιών, στην κυριολεξία) στο Κουβέιτ, αν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά, απαντάει ότι «αυτά είναι λεπτομέρειες». Ο κάπτεν το αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση και για αντιπερισπασμό ρίχνει ψηλές μπαλιές στους πρώην παίκτες του, γνωστούς και σαν βελβ-γαλάτες, πικάροντάς τους ότι η ένταξή τους στην ομάδα του πριν δυο χρόνια, του «σπάσανε» το αλάθητο στις επιλογές παικτών. Τον ρωτάνε οι βελβ-γαλάτες που είναι τα 27 έργα που έγιναν στο χωριό τους, τους απαντά με θριαμβικό μειδίαμα ότι, «αφού δεν τολμάτε να βγείτε έξω, που να τα δείτε!».  Μια κυρία στην κερκίδα, νομίζω με πράσινο κασκόλ, πίσω μου ακριβώς, κάθε φορά μιλούσε ο κάπτεν, επαναλάμβανε «τωωωώρα μάλιστα». Μπερδεύτηκαν κάπως τα πράγματα, όταν ήρθαν στο προσκήνιο τα ονόματα δυο νέων παικτών που παίζουν συχνά σ’ αυτό το γήπεδο, του Τσιτσ-παράκου και του Παπ-τσιώκα, που δεν ξεκαθαρίστηκε τελικά σε ποια ομάδα έχουν δελτία και αν πράγματι δουλεύουν για τους γηπεδούχους. Το μόνο που ξεκαθαρίστηκε ήταν, ότι «δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι»…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά (και πολλά άλλα, όταν η κάμερα ήταν στο  off) τέλειωσε το ημίχρονο. Μη με ρωτήσετε πόσα γκολ μπήκαν, γιατί δεν ήταν μετρήσιμα. Είχα κρατήσει κάτι σημειώσεις για τα αυτογκόλ, το fair play του Κώνστα Βασιλη-ντόπουλου των φιλοξενούμενων (οι δικοί του διαμαρτύρονται ότι μοιράζει συνεχώς σωσίβια στους αντιπάλους του), τον Άγιο …Μόδιστρο, τα λύματα που με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Πολιτισμού μπορούμε να τα λέμε και ελλείμματα, τα δηματολόγια (μάλλον είχε γίνει κάποια αλλαγή επί υπουργίας Δήμα) κ.α., αλλά πέρασε η ώρα και ποιος κάθεται να τα γράψει… Δεν κάθισα να δω το δεύτερο ημίχρονο, που πληροφορήθηκα ότι έληξε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα (2:00πμ) χωρίς σκορ (όχι 0-0, αλλά χωρίς καταγραφή σκορ, αφού και το θέμα αύξησης των δημοτικών τελών αναβλήθηκε). Αν ήταν ή όχι η καθυστέρηση από καπνογόνα, θα σας γελάσω…
ΥΓ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, δεν είναι συμπτωματική.
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ (για ντεμί ποδοσφαιρόφιλους): Ο Αρετόπουλος ήταν ο διαιτητής του κυριακάτικου αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΟΚ.
ΣΗΜ.: Και ο κάμερα-μαν  ήταν ντεφορμέ, αφού κατέγραψε ότι να ‘ναι…
Δείτε τι έκανε, στο βίντεο (αμοντάριστο, συνεχές απόσπασμα 24’):

Μαστρo. Γιωρ-γιαννόπουλος (ή κάπως έτσι)/mikrovalto.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο συγχαρητήρια. Απέδωσες την πραγματικότητα άριστα και αντικειμενικά με ποδοσφαιρική διάλεκτο.Τώρα θα πεις και τι έγινε ; Δυστυχώς η νύχτα ειναι μεγάλη. Πάντως μπράβο για το κουράγιο σου και την αντοχή να παρακολουθείς τις συνεδριάσεις ή καλύτερα παραστάσεις και να καταγράφεις ουσιαστικές λεπτομέρειες.
Λ.Ν

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχιτσέλιγγα Κοσματόπουλε δεν είμαστε όλοι πρόβατα για να μας στείλεις στο Κουβέιτ σε μπαλέτες.

Ανώνυμος είπε...

Κουκάλη υπάρχουν πολλά ράμματα και για τη γούνα σου. Σιγα σιγά θα βγαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Θα τα κάνει πουλόβερ χειμωνιάτικο μαζί με τα ράματα του Τετου, του Κοσμά και του Ζήνου. Να έχουμε υπομονή. Ο Μίλτος θα βάλει τα κουμπιά και η Μαλιούρα τις βάτες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΤΣΟΚΑς-ΠΑΠΑΡΑΚΟς-ΔΗΜΑΡΧΟς ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΡΕΖΙΛΙΑ ΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΑΝΕ ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΏ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΠΙΟ Σ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ Η Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΦΟΡΆ ΒΆΛΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΈΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι "αποδιοπομπαίοι τράγοι" αλλά τράγοι είναι σίγουρα και μόνο πολύ αφελείς είναι όσοι συνναναστρέφονται μαζί τους ή τους αρέσουν οι κολακείες οι θεωρίες που εξαπολύουν με ικανότητα και ευκολία.

Το Προφίλ μας