Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

"Lord of the Rings" Διεθνή ΜΜΕ υποκλίνονται στον χρυσό Πετρούνια

Υπερήφανη όλη την Ελλάδα έκανε χθες βράδυ, για μια ακόμη φορά, ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Με μια εκτέλεση των ασκήσεων στους κρίκους που άγγιξε το τέλειο συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς και πήρε με άνεση το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ενθουσίασε με το πρόγραμμα του τους κριτές, καθώς παρουσίασε ένα πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και το εκτέλεσε άψογα μέχρι το τέλος.
Το χρυσό μετάλλιο ενθουσίασε όλη την Ελλάδα, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία να απονέμει τα εύσημα στον Λευτέρη Πετρούνια, ενώ και ο διεθνής τύπος υποκλίθηκε στο ταλέντο του Ελληνα αθλητή.
Iδιαίτερη μνεία κάνουν στο γεγονός ότι πήρε το χρυσό μέσα από τον Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι, μέσα στην έδρα του!Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από ορισμένα ξένα ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στο χρυσό του Πετρούνια:
NBC
O νέος Αρχοντας των Δακτυλιδιών: Ο Ελληνας Πετρούνιας κέρδισε τον τίτλο στους κρίκους
«Tο συνήθως θορυβώδες κοινό της Ολυμπιακής Αρένας έκανε ησυχία. Είχε έλθει η στιγμή για τον ήρωά του, τον πρώτο Βραζιλιάνο γυμναστή που είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο. Ο Αρτούρ Ζανέτι έπρεπε να αποδείξει ότι παραμένει "Αρχοντας των Δακτυλιδιών", όμως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα -φαινομενικά άκοπα- κρατήματα και την άψογη προσγείωση του Πετρούνια».


BBC
 «Αρχοντας των Δακτυλιδιών. Είναι χρυσό για την Ελλάδα, χάρη στον Λευτέρη Πετρούνια
Με βάση το βαθμό δυσκολίας, ο Πετρούνιας ξεπερνούσε μόνο έναν από τους άλλους επτά φιναλίστ. Η εκτέλεσή του όμως, τους ξεπέρασε όλους. Παραδοσιακή ελληνική μουσική πλημμύρισε την Αρένα, για να γιορτάσουν την χρυσή προσπάθειά του».
L`EQUIPE
Χρυσός Ολυμπιονίκης στυς κρίκους ο Πετρούνιας
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε ότι είναι το "αφεντικό" στους κρίκους κατακτώντας τον ολυμπιακό τίτλο, μπροστά από τον Βραζιλιάνο Ζανέτι».
REUTERS
Ο Πετρούνιας φουσκώνει τους μύες του και κερδίζει το χρυσό
«Ο μυώδης Ελληνας, Λευτέρης Πετρούνιας, έκανε επίδειξη ανωτερότητας στο αγώνισμα των δυνατών, αφού κέρδισε με μικρή διαφορά το φαβορί και χρυσό ολυμπιονίκη του 2012, Αρτούρ Ζανέτι»
AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Ο Ελληνας Πετρούνιας εκθρόνισε τον Ζανέτι
«Ο Ελληνας Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, μπροστά από τον κάτοχο του τίτλου, Αρτούρ Ζανέτι και τον Ρώσο, Ντένις Αμπλιάζιν. Ο 25χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής συγκέντρωσε την πολύ καλή βαθμολογία των 16β. στους πρώτους του Ολυμπιακους Αγώνες.
O άθλος του Πετρούνια
Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ενθουσίασε με το πρόγραμμα του τους κριτές, καθώς παρουσίασε ένα πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και το εκτέλεσε άψογα μέχρι το τέλος.
Οι κριτές των βαθμολόγησαν με 16.000. Ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγωνίστηκε 2ος, μετά τους 16.000 βαθμούς που απέσπασε, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να περιμένει να τελειώσουν οι συναθλητές του το πρόγραμμά τους, για να κρεμάσει το Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του.
Ο χρυσός Ελληνας Ολυμπιονίκης, αμέσως όταν τελείωσε το πρόγραμμα του, αγκαλιάστηκε και πανηγύρισε με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη.
«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα»!
«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του «χρυσού» Ολυμπιονίκη στην ΕΡΤ. «Πάμε Ελλάδα, έχουμε την ψυχή» είπε ακόμη ο Λευτέρης Πετρούνιας. Παραδέχθηκε ότι είχε αγωνία με την προσπάθεια του παγκόσμιου πρωταθλητή Βραζιλιάνου Αρτούρ Ζανέτι αλλά σημείωσε ότι χάρη στο πείσμα και στη σκληρή δουλειά που έκανε κατάφερε το όνειρο.
To μετάλλιο το αφιέρωσε στην μητέρα του που βρίσκεται στο Ρίο και παρακολουθούσε τις προσπάθειές του.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε ακόμη: «Είχα αγωνία αλλά είχα «κλειδώσει» στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη εκτέλεση όπως την είχα σχεδιάσει. Ηταν πολύ καλό το πρόγραμμα και η εκτέλεση. Μόλις είδα τον βαθμό, κατάλαβα».
Ενιωσε δικαίωση όπως είπε. «Η χαρά είναι όπως όταν ήμουν πρώτος λαμπαδηδρόμος».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ του έδωσε συγχαρητήρια πριν καν ολοκληρωθεί η προσπάθειά του Βραζιλιάνου συναθλητή του και πριν ανακοινωθούν οι τελικές βαθμολογίες, είπε: «Ηταν μια βαθμολογία που δεν την είχε ξαναπάρει, εγώ την είχα ξαναπάρει ευτυχώς, είχε και μια αστάθεια στην πτώση, οπότε όσοι ξέρουν από γυμναστική κατάλαβαν.
Για τα επόμενα σχέδιά του είπε: «Θέλω να έχω την υγεία μου, να κάνω διακοπές και να ξεκινήσω την προσπάθειά μου για την νέα τετραετία. Για μένα καλός αθλητής πρέπει να έχει διάρκεια».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας