Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Κυβερνητικό κλιμάκιο τον Σεπτέμβριο στην Κοζάνη για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου, προανήγγειλε ο Θέμης Μουμουλίδης

του Σπύρου Κουταβα, vetonews.gr
«Κυβερνητικό κλιμάκιο, επιστήμονες  από το ΑΠΘ και από άλλα ιδρύματα της χώρας θα συμμετάσχει σε μεγάλη εκδήλωση ημερίδα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης και την
αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου».
Αυτό προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης στην σύσκεψη που οργάνωσε  με τους προέδρους των  15 δημοτικών διαμερισμάτων που έχουν αναφορά στην παραλίμνια ζώνη, σημειώνοντας ότι άμεσος και ρεαλιστικός στόχος είναι, «το σχέδιο για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης να προσλάβει κυβερνητικό χαρακτήρα».

 Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Νεράιδας  και παρ'ολίγο να ματαιωθεί αφού το αεροπλάνο που μετέφερε τον κυβερνητικό βουλευτή επέστρεψε λόγω τεχνικού προβλήματος στην Αθήνα και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αρκετή καθυστέρηση. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πρόταση που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα μίλησε για την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης στην αξιολόγηση και επίλυση προβλημάτων, και προειδοποίησε ότι εάν  δεν ενωθούν ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας σε ένα κοινό στόχο η περιοχή θα βρεθεί σε πολύ δεινή θέση στο μέλλον.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θέμη Μουμουλίδη «η παραλίμνια ζώνη και η λίμνη Πολυφύτου είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες για την ανάπτυξη και οικονομική στήριξη της περιοχής».
Όπως ανέφερε, ο συνολικός σχεδιασμός αξιοποίησης της περιοχής της λίμνης, θα οδηγήσει σε δραστηριότητες που θα αλλάξουν ριζικά τον χάρτη όχι μόνο της Π.Ε.Κοζάνης, αλλά συνολικά της Δ. Μακεδονίας.  Ο κ. Μουμουλίδης επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε δημόσια με την επιστολή του στους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων ότι «τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα η περιοχή να έχει ολοκληρώσει τον διάλογο και να προκυρηχθεί  διεθνής διαγωνισμός που θα αποτυπώσει το σκελετό στον οποίο θα βασιστεί η κάθε είδους δραστηριότητα της περιοχής».
 Στο διάλογο που ακολούθησε εξήγησε ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις με επιμελητήρια της περιοχής, ενώ πολλοί εκπρόσωποι από την πλευρά της βόρειας ζώνης (Μεσιανή Λεύκαρα) και όλα τα χωριά της περιοχής έθεσαν επιτακτικά το θέμα του αρδευτικού της βόρειας ζώνης. Άλλοι μίλησαν για την άμεση ανάγκη ενός περιμετρικού δρόμου γύρω από την λίμνη, έγιναν ειδικές αναφορές για την ορθή διαχείριση των αλιευμάτων και του αλιευτικού πλούτου της λίμνης, ενώ η πρόεδρος του Πολυφύτου μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας διαχειριστικού φορέα της λίμνης Πολυφύτου. Επίσης έγιναν αναφορές στη δημιουργία υποδομών για θαλάσσιο αθλητισμό και τουρισμό, στη δημιουργία ιχθυόσκαλας  στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας, στην ανάδειξη της ιστορίας και των μνημείων της περιοχής .
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων των Σερβίων, Βελβεντού, Νεράιδας, Πολυφύτου, Ιμέρων, Βαθυλάκου, Μεσιανής Ροδίτη, Λεύκαρα, Αμυγδαλιάς, Αγ. Κυριακής, Αυλών, Κρανίδια, Γούλες, Ρύμνιο Καισαρειά,κλπ. Τον συντονισμο και την καταγραφή της συζήτησης με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε ο Γιάννης Αποστολίδης Οικονομολόγος και  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και με ευρύτερο ρόλο σε θέματα ανάπτυξης κοινωνικής Οικονομίας. 

1 σχόλιο:

  1. Ξενοφών Βαΐζογλου5 Αυγούστου 2016 - 9:07 π.μ.

    Συγχαίρω Δημόσια τον Βουλευτή μας κ. Θέμη Μουμουλίδη για αυτή του την πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου