Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Είμαστε ανεπιθύμητοι στο γαλατικό χωριό; – Σχόλιο του A. Πουγαρίδη για τον επίλογο του Agrofest

Ανεπιθύμητοι στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, είναι οι επαγγελματίες μη δημότες του Δήμου, από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Τέτο. Με αφορμή το Agrofest (στην επικοινωνία του οποίου είχε την τιμή να συνδράμει με τις υπηρεσίες της η επιχείρηση του υπογράφοντος – τολμώντας για πρώτη φορά να παράσχει υπηρεσίες στο συγκεκριμένο Δήμο), ο κ. Τέτος, αυτόκλητα έθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το ζήτημα της εντοπιότητας ως αποκλειστικό κριτήριο για πιθανές συνεργασίες επιχειρήσεων με το Δήμο, και απονομιμοποίησε τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας από την υλοποίηση έργων στον Δήμο “του”.
Αυτό όχι μόνο δε στέκει νομικά, αλλά και η επίσημη παραδοχή της πρόθεσης αποκλεισμού επιχειρήσεων πρέπει να ερευνηθεί νομικά.
Ο κ. Τέτος θα πρέπει να γνωρίζει ότι για όλους βγαίνει ο ήλιος, και όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία, όσοι τουλάχιστον τηρούν την ελληνική νομοθεσία και είναι πιστοποιημένοι από διεθνείς οργανισμούς. Άλλωστε από όσο γνωρίζω, η επιχείρηση του κ. Τέτου δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με επιτυχία, κάνοντας τους Δυτικομακεδόνες περήφανους.
Πάντως εμείς, ακόμα και στην περίπτωση που αποκλειστούμε στο μέλλον από το Δήμο Σερβίων Βελβεντού, δεν θα αντιδράσουμε, καθώς γνωρίζουμε πως “ουδείς προφήτης στον τόπο του”. Θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως έχουμε κάνει τόσο καιρό, όπως για παράδειγμα σε έργα που έχουμε εκτελέσει με επιτυχία για λογαριασμό του Δήμου Σπάρτης, του Δήμου Τρικκαίων κ.α.
Θα θεωρούσα τουλάχιστον απαραίτητο, άνθρωποι που ορίστηκαν να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, να απαιτούν ανοιχτές διαδικασίες, κατά τις οποίες θα προσμετρούνται παράγοντες όπως η τεχνική δυνατότητα, η επαγγελματική ακεραιότητα, η ανταγωνιστική τιμή, και οι πιστοποιήσεις.
Ένας οποιοσδήποτε θεσμικός, κάνοντας αντίστοιχες δηλώσεις, εκτός από τον εαυτό του, προσβάλλει και τις ίδιες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο του, καθώς αφήνονται σκιές που θυμίζουν περιόδους “εθνικών προμηθευτών”.
Με την ευθύνη της υπογραφής
Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας