Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Κατανυκτική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Οσίου Νικάνορα Ζάβορδας (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, στο καθολικό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (1534μΧ) της Ι. Μονής του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα, τελέστηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα και του Σεβασμιωτάτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και συλλειτουργούντων του καθηγούμενου της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω π. Μάξιμου και του αρχιμανδρίτου-ιεροκήρυκα της Ι. Μητρόπολης Λεμεσού Κύπρου π. Λαζάρου.
Η παρουσία στο ψαλτήρι του πρωτοψάλτη Ιωάννη Χασανίδη και των λοιπών ιερομονάχων καθήλωσε τους εκατοντάδες πιστούς.
Μετά τη Θεία Λειτουργία λειτούργησε η τράπεζα για τους πιστούς όπου παρατέθηκε γεύμα, ενώ παράλληλα υπήρξε απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων εστίασης (ταβερνών) στο χώρο της μονής.
Το συντονισμό του τελετουργικού είχε ο αγιορείτης μοναχός π. Ιλαρίων.
 Θα θυμίσουμε ότι από τον Απρίλιο του 2015 έχει γίνει επάνδρωση της Ιεράς Μονής από αδελφότητα 12 ιερομονάχων και ότι από τις 11
Μαΐου 2015, έχει επανέλθει το «άβατον» για τις γυναίκες. Οι γυναίκες παρακολούθησαν την παράλληλη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πλησίον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, στις παρυφές του Καλλίστρατου, που υπάγεται βέβαια στην Ι. Μονή του Οσίου Νικάνορα.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου