Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών, η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Μεντεσίδου - Πινίδου

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών, η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου, πρώην αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη την τετραετία 2010-2014. Επίσης διετέλεσε και νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Ιορδάνη Ανδρεάδη.
Στέλεχος του ΟΑΕΔ, η Ελένη Μεντεσίδου έδωσε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια και η κηδεία της θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πρωτοχώρι.
Η Ελένη Μεντεσίδου Πινίδου γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1958 στο Δρέπανο, του Δήμου Ελλησπόντου, από οικογένεια προσφύγων ποντιακής καταγωγής. Ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά του Παναγιώτη και της Δέσποινας Μεντεσίδη.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου και στη συνέχεια αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Κοζάνης το 1976. Συνέχισε τις σπουδές της στη Μέση Επαγγελματική Σχολή Κοζάνης, όπου πήρε το πτυχίο τμήματος Λογιστών.
Από το 1977 εργάστηκε στον ΟΑΕΔ, όπου υπήρξε και Δ/ντρια του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2005. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής του Νόμου 1648, από το 1996 έως το 2001, για τοποθετήσεις προστατευόμενων του Νόμου (ΑΜΕΑ – Πολυτέκνων – Αναπήρων Πολέμου κ.λ.π.) στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας το 1995 έως το 2001. Δραστηριοποιήθηκε στο τομέα της Παράδοσης και του Πολιτισμού ως μέλος του χορωδιακού τμήματος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.
Εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος με το Συνδυασμό «ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ» στην Πρώτη Γραμμή από το 2006.
Ήταν παντρεμένη με τον οδοντίατρο Πινίδη Γεώργιο, που κατάγεται από τον Τετράλοφο του Δήμου Ελλησπόντου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήθος, ευγένεια, σεμνότητα, αρχές και αξίες, μαζί με μια απέραντη αγάπη για τον άνθρωπο ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τη ζωή της Ελένης Μεντεσιδου σε όλους τους χώρους που δραστηριοποιήθηκε. Η απώλεια της μας λύπησε βαθύτατα και το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Αγαπημένης μας Ελένη θα σε θυμόμαστε πάντα.
Γιάννης Σοκουτης, αντιπρόεδρος Π.Σ. Δ. Μακεδονίας

Ανώνυμος είπε...

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Ελένης Μεντεσίδου-Πινίδου
από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης
Με λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της Ελένης Μεντεσίδου - Πινίδου. Η απώλειά της αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Με την Ελένη συνεργαστήκαμε και συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες από τη θέση της Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
Πορεύτηκε στη ζωή της έντιμα, με αίσθημα ευθύνης, αρχές και αξίες. Έφυγε από κοντά μας όρθια μετά από σκληρό αγώνα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.
Μεγάλη απώλεια. Θα την θυμόμαστε πάντα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης
Παναγιώτης Πλακεντάς

Ανώνυμος είπε...

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ν. Κοζάνης, Γιάννη Θεοφύλακτου για τον πρόωρο θάνατο της Ελένης Μεντεσίδου - Πινίδου:


Την Ελένη Μεντεσίδου - Πινίδου είχα την τύχη, πέρα από προσωπικούς και οικογενειακούς δεσμούς, να την γνωρίσω τόσο στην επαγγελματική της διαδρομή όσο και στην προσφορά της στα κοινά, όπου και τιμήθηκε επανειλημμένως με ιδιαίτερη αγάπη από τον κόσμο της περιοχής μας.
Η θλίψη σε όλους μας είναι μεγάλη όταν ένας άνθρωπος της ποιότητας, της σεμνότητας και της ευγένειας της Ελένης φεύγει σε τέτοια ηλικία...
Τα ολόθερμα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για το θάνατο της Ελένης Μεντεσίδου

Για όλους κ για όλα είχε έναν καλό λόγο, στις αρχές κ τις αξίες της ήταν αταλάντευτη κ συνεπής. Μια όμορφη κ ξεχωριστή παρουσία έφυγε από κοντά μας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της που τη λάτρευε. Καλό ταξίδι Ελένη.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/277117#sthash.5xp9nvAT.dpuf

Ανώνυμος είπε...

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου για το θάνατο της Ελένης Μεντεσίδου

Τι κρίμα να φεύγει τόσο νωρίς ένας τόσο όμορφος, χρήσιμος , χαμογελαστός και καλός άνθρωπος όπως η Ελένη Μεντεσίδου. Την Ελένη την γνώρισα Διευθύντρια στον ΟΑΕΔ. Την έβαλα στην καρδιά μου όταν την είδα να δουλεύει σκληρά με τους συνεργάτες της και με σπάνια ευαισθησία και ανθρωπιά, πέρα από τα στενά δημοσιουπαλληλικά όρια, να προσπαθεί να εξηγήσει με απέραντη υπομονή, τα στριφνά κοινοτικά προγράμματα στους άνεργους και δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που διάβαιναν την πόρτα του γραφείου της. Την εκτίμησα ακόμη περισσότερο όταν συνυποψήφιες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένιωσα την αγωνία της για τον τόπο και την πίστη της, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο αν βάλουμε πλάτη όλοι. Την καμάρωσα όταν εκλέχτηκε Περιφερειακή Σύμβουλος και με την αξιοπρέπεια που την διέκρινε δίδαξε ήθος και συνέπεια σε έναν θεσμό που τότε έκανε τότε τα πρώτα του βήματα. Μέχρι τέλους μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης η Ελένη πρόσφερε στο κοινό καλό. Πρόσφερε στο τόπο της. Γιαυτό είναι πολύ μεγάλη η λύπη που σήμερα την αποχαιρετάμε. Θα μας λείψεις Ελένη. Θέλω να ξέρεις ότι μπορεί να μην βλεπόμασταν συχνά, αλλά θα έχεις πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου..

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Ανώνυμος είπε...

O Γιάννης Παπαϊορδανίδης για το θάνατο της Ελένης Μεντεσίδου

Ο πόνος είναι μεγάλος στο άκουσμα της απώλειας της πολυαγαπημένης φίλης Ελένης Μεντεσίδου. Με την Ελένη ζήσαμε πολλά και μας ένωναν κοινές αξίες και οράματα. Η Ελένη μου έδινε δύναμη και θάρρος σε κάθε δύσκολη στιγμή και στήριζε τις επιλογές μου. Όταν μου εμπιστεύτηκε το πρόβλημα υγείας της, ήμουν βέβαιος ότι θα καταφέρει να βγει νικήτρια και σε τούτη τη μάχη. Η πίστη της στο Θεό και τις δυνάμεις της, στο αστείρευτο χαμόγελό της, στο σύζυγό της Γιώργο αλλά και στα δυο της παιδιά τον Πέτρο και τον Παναγιώτη, συνηγορούσαν στο να τα καταφέρει.
Η μάχη για μια ακόμη φορά ήταν άνιση.
Ελένη μου, με πολύ κόπο και με δάκρυα στα μάτια προσπαθώ να γράψω ασυνάρτητα ίσως τις σκέψεις μου.

Σε αγαπώ πολύ…Καλό ταξίδι Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Ελένης Μεντεσίδου-Πινίδου απο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Η αυτοδιοικητική οικογένεια έχασε ένα πολύ άξιο μέλος της, καθώς έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου, μετά από σκληρό αγώνα που έδωσε με μαχητικότητα και θάρρος.

Η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου για χρόνια υπηρέτησε τα κοινά, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών της, απο τη θέση της νομαρχιακής συμβούλου (2006-2010), της περιφερειακής συμβούλου και της αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (2010-2014), αλλά και τη δημόσια διοίκηση μέσα απο την επαγγελματική της σταδιοδρομία.
Θα την θυμόμαστε πάντα ως έναν μάχιμο άνθρωπο, μια ακέραιη προσωπικότητα και μια ευγενική ψυχή.

Στους πολύ δικούς της ανθρώπους εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης

Ανώνυμος είπε...

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Ελένης Μεντεσίδου-Πινίδου απο τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Η αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη έναν πολύ δυνατό κρίκο της, την Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου, πρώην αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και περιφερειακή σύμβουλο κατά την τετραετία 2010-2014.

Η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου ήταν μια ευγενής ψυχή, η οποία με χαμόγελο, ήθος και συνέπεια, υπηρέτησε με εξαίρετο τρόπο την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κερδίζοντας το σεβασμό και την αγάπη των συνεργατών της, ταυτόχρονα με την εμπιστοσύνη των πολιτών που την τίμησαν με την ψήφο τους.

Εκ μέρους του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Γεώργιος Κωτσίδης

Ανώνυμος είπε...

Oι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ- ΚΠΑ2 Κοζανης αποχαιρετουν σήμερα την συνάδελφο τους Ελένη Μεντεσίδου

Aγαπημένη μας Ελένη…
Απίστευτα δύσκολο το τελευταίο Αντίο..
Αξέχαστη και μοναδική …Πάλεψες γενναία αυτό το διάστημα, με τη δύναμη και την τόλμη που σε ξεχώριζε… Έδωσες ένα διαφορετικό αγώνα, έναν άνισο αγώνα. Στις μάχες όμως όπως ξέρεις δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι.
Σήμερα οι ουρανοί είναι ανοιχτοί για να σε υποδεχθούν και εμείς πενθούμε που χάσαμε μια φίλη, μια αγωνίστρια, μια συναδέλφισσα.
Ενώνουμε τη θλίψη μας, με τη θλίψη και τον πόνο του συζύγου σου, των παιδιών σου και των συγγενών σου.
Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Ελένη
Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!!
Οι συναδελφοί σου στο ΚΠΑ2 Κοζάνης

Το Προφίλ μας