Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Λάζαρος Μαλούτας- «Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης»: «Η παραχώρηση-μεγάλη υποχώρηση του Δήμου Κοζάνης για το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού»

Η ενσωμάτωση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της  Κοζάνης  στις καθημερινές λειτουργίες της πόλης αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου και των πολιτών (ιδίως των κατοίκων  της περιοχής Πλατάνια) και ένα θέμα μακροχρόνιων συζητήσεων με τις εκάστοτε διοικήσεις της ΟΣΕ  ΑΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ.

Σαν   “ΕΝΟΤΗΤΑ”  είμαστε καταρχήν ιδιαίτερα  ικανοποιημένοι που  η  Δημοτική Αρχή  ασπάζεται  επιτέλους τις πάγιες  και  από χρόνια διακηρυγμένες  θέσεις  μας  για  την  χωροθέτηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Κοζάνη.
Θέσεις  η  ορθότητά των οποίων αποδεικνύεται  τόσο  από την κρατούσα επιστημονική άποψη, όσο   και  απο την  ισχύουσα  πρακτική σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Θέσεις  που  κόντρα στις απόψεις  της Δημοτικής Αρχής και των ¨κολαούζων¨ της τεκμηριωμένα και δημόσια παρουσιάσαμε(http://enotitakozani.gr/sidirodromos-kozanis/).
Δεν μπορούμε όμως να μην καταδείξουμε τηναμήχανη  προσπάθεια Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής να αποκρύψουν τους όρους του προσυμφώνου με ΟΣΕ ΑΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ ώστε να παραπλανήσουν τους Δημότες.
Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν στις 21/7/2016 και κάτω  από τον παραπλανητικό τίτλο :
¨ Προσύμφωνο για την παραχώρηση της έκτασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Δήμο Κοζάνης ¨,
αποκρύπτονται  επιμελώς 
  • πρώτον ότι η λεγόμενη ¨παραχώρηση¨ συνίσταται σε αγορά μέρους της έκτασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού και σεμακροχρόνια μίσθωση της υπόλοιπης έκτασης από το Δήμο
  • δεύτερον το ασαφές περιεχόμενο των πολεοδομικών   ρυθμίσεων που θα γίνουν, για τις οποίες απαιτείται η σύμφωνη γνώμη ΟΣΕ ΑΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ.

Η αναιτιολόγητημεταστροφή  όμως Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής από τις  διακηρυγμένες προεκλογικές τους θέσεις για:
  • επιβατηγό σταθμό στα Κοίλα
  • αξιοποίηση του χώρου του σημερινού Σ. Σταθμού ως χώρου πρασίνου
  • διεκδίκηση της περιοχής  ΟΣΕ
και η υπογραφή τελικά του προσυμφώνου, ως αποτέλεσμα των κόκκινων γραμμών που η ΓΑΙΟΣΕ ΑΕ επιβάλλει ( καθ΄ ομολογία του δημάρχου),γεννά εύλογαερωτήματα.
Ερωτήματα για την τελική μορφή των παρεμβάσεων,για τη δυνατότητα της Δημοτικής  Αρχήςνα διεκδικήσει και να προασπίσειαποτελεσματικά  τα συμφέροντα  του τόπου αλλά και τους λόγους που οδήγησαν  στη μεταστροφή και την εν τέλειυιοθέτηση διαφορετικών θέσεων από το πρόγραμμά της.
Θεωρούμε ότι τελικά ο ασπασμός των απόψεων  μας  για το θέμα του Σιδηροδρομικού  Σταθμου γίνεται είτε επειδή μετά από αρκετά χρόνια πείστηκαν από τα επιχειρήματά μας (και άλλων βεβαίως), είτε επειδή  υπάκουσαν στις βουλές των πολιτικών τους προϊσταμένων, είτε επειδή όντας  πλέον Δημοτική Αρχή συνειδητοποίησαν  ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να παραπλανούν τους πολίτες,
Ό,τι  όμως και να ισχύει από τα παραπάνω, οι χειρισμοί τους προϊδεάζουν ένα ζοφερό  μέλλον για το Δήμο και τους συμπολίτες μας.
Το ίδιο συμβαίνει  και με την πρακτική του κατόπιν ενεργειών μας”, που αναβιώνει με την παρουσία κυβερνητικού βουλευτή στη συνάντηση Δήμου-ΟΣΕ-ΓΑΙΑΟΣΕ, ( αναπαράγεται και στο δελτίο τύπου και φωτογραφικά), η οποία  μας φέρνει πολλές δεκαετίες πίσω.

Θέση της ¨ΕΝΟΤΗΤΑΣ¨ παραμένει ότι  η διαχείριση του θέματος του Σιδηροδρομικού Σταθμού επιβάλλεται να γίνει με όρους διαφάνειας και ειλικρίνειας και όχι με όρους παραπλάνησης των πολιτών.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/276164#sthash.Z78567Ra.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας