Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κοζανίτες και Πλατανορεματινοί στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Χριστιανοί από την Κοζάνη (με λεωφορείο) και από το Πλατανόρεμα (με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους) επισκέφτηκαν (11-8-2016) τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, συμμετείχαν στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, σιγο-έψαλλαν, ακολουθώντας το χορό των ψαλτών, τα γνωστά τροπάρια της Παράκλησης και της Αρτοκλασίας  και ‘’προσκύνησαν’’ (ασπάστηκαν) το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό.   
Φιλοξενήθηκαν και πήραν κέρασμα, μετά την Παράκληση και την Αρτοκλασία, στο αρχονταρίκι και στο δροσερό, καταπράσινο προαύλιο του ιερού ναού.

Σχηματίστηκαν συντροφιές (και με το από εδώ εκκλησίασμα), έγιναν συζητήσεις, απευθύνθηκαν ευχές με επίκεντρο το πρόσωπο της Παναγίας.

Ιλαρά, ειρηνικά και χαρούμενα τα πρόσωπα τους απηχούσαν το όλο κλίμα της προηγηθείσης
Ακολουθίας της Παράκλησης. Λες και τους συντρόφευε η Παναγία.

Κατά την αναχώρησή τους τραγούδησαν στο προαύλιο όλοι μαζί: Εμείς εδώ δεν ήρθαμε – κέρνα μας, κέρνα μας – να φάμε και να πιούμε - άντε να περνάς, να καλοπερνάς…

Λίγο πριν, μέσα στο Ναό, ο παπάς κατέληγε το σύντομο λόγο του με τη φράση: Με την Παναγία μαζί μας να είμαστε αισιόδοξοι ό,τι κι αν συμβαίνει. Καλή Παναγιά! 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
12-8-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλες αναμνηστικες φωτογραφιες βγαλατε πατερ.

Το Προφίλ μας