Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Τα ψέματα τελείωσαν. Βύθισαν την Ελλάδα στην ύφεση. Δυστυχώς μπορούν και χειρότερα

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο κατέρρευσε η μεγάλη πολιτική απάτη Τσίπρα – Καμμένου, με εκκωφαντικό τρόπο. Ο άλλος δρόμος που είχαν υποσχεθεί ήταν το 3o μνημόνιο, με το οποίο παραδόθηκαν η δημόσια περιουσία και ο εθνικός μας πλούτος στον έλεγχο των ξένων, με τη Βουλή των Ελλήνων στον ρόλο του παρατηρητή χωρίς δικαίωμα λόγου.
Οι δύο συνέταιροι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή οχυρώθηκαν πίσω από τη θεωρία των νέων και άφθαρτων πολιτικών, που ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το «σύστημα διαπλοκής».
Τρείς μήνες αργότερα, η νέα θεωρία πνίγηκε στον βούρκο της σκανδαλώδους χαριστικής παραχώρησης των Τραπεζών στους σημερινούς τους ιδιοκτήτες, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε χιλιάδες μικρομεσαίους μετόχους και τεράστια βλάβη στο ελληνικό δημόσιο, που έχασε πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια νύχτα.
Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και τον νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι. Η ελληνική οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πώς φτάσαμε η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, να μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα, είναι λίγο πολύ γνωστό.
   • Ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό).
   • Ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δις ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ).
   • Παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων).
   • Εξοντωτικά μέτρα στην αγροτική παραγωγή.
   • Σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές, λόγω capital controls.
  • Η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.
   • Το πακέτο Γιούνκερ παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας.
   • Η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Όλα αυτά έχουν δραματικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση και αρκεί μόνο ένα παράδειγμα. Η βύθιση της οικονομίας κατά 8% προκαλεί μεσοσταθμικά 4% αύξηση της ανεργίας και συνακόλουθα απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1,6 δις/έτος. Οι εξοντωτικές εισφορές επιστημόνων, αγροτών, επαγγελματιών και οι μειώσεις στις συντάξεις, είναι το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών.
Αυτή την πραγματικότητα που είναι εξ ολοκλήρου έργο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δεν μπορεί να την αλλάξουν ύποπτες μεθοδεύσεις στα Μ.Μ.Ε., επιπόλαιες εξαγγελίες συνταγματικής αναθεώρησης, δήθεν μεγαλεπήβολές πρωτοβουλίες εκτός συνόρων, ούτε τα φαντάσματα της συνωμοσιολογίας για το 2010  που θυμίζουν «περσινά ξινά σταφύλια».
Η ανάπτυξη, είναι το κεντρικό ζητούμενο για την Ελλάδα και προϋποθέτει σχέδιο, τόλμη, ρεαλισμό και κυρίως ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και πολιτική συνεννόηση. Το κυβερνητικό μόρφωμα γιγαντώθηκε, διχάζοντας τον ελληνικό λαό γι΄αυτό κι είναι ανίκανο να ενώσει και να εμπνεύσει. Το μόνο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματικά είναι η φτωχοποίηση της χώρας και η παραχώρηση του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.
Επί 19 μήνες δίνουν εξετάσεις, αποδεικνύοντας ότι μπορούν και χειρότερα.
Η χώρα και οι πολίτες της δεν μπορούν να συμβιώνουν με αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας