Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου παίρνει σάρκα και οστά. Σε χρονικό ορίζοντα, σχεδόν ενός εξαμήνου, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η χώρα παραγωγής του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων στις συσκευασίες τους.
Έτσι ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα επιλογής, σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες, με διαφάνεια και ασφαλέστερη ιχνηλασιμότητα, όταν μάλιστα επιβάλλεται υποχρεωτικά, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, η αναγραφή της χώρας άλμεξης , της χώρας επεξεργασίας και της χώρας συσκευασίας.
Οι πρώτες προσπάθειες γι’ αυτό το μέτρο είχαν ξεκινήσει από το 2002, μετά την πανευρωπαϊκή επιδημία της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών. Από τότε μέχρι σήμερα όμως καμιά κυβέρνηση δε θέλησε να αγγίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κερδοσκοπούσαν σε βάρος των κτηνοτρόφων μας, με αποτέλεσμα να παραπληροφορείται ο καταναλωτής, να χάνει σε έσοδα ο κτηνοτρόφος και να κυκλοφορούν στην αγορά αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης κτηνοτροφικά προϊόντα.
Ήδη, η υπουργική απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Χαράλαμπου Κασσίμη για προώθηση και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παρόμοια διαδικασία έκδοσης Εθνικής νομοθεσίας υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις χώρες Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία.
Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης βρίσκεται σε ευθεία αναλογία με την το 84% των Ευρωπαίων καταναλωτών ( σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου ), που επιθυμούν την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης στο γάλα.
Την ίδια διαδικασία προτίθεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα για το κρέας και στη συνέχεια και για άλλα αγροτικά προϊόντα, με στόχο, όπως προαναφέρθηκε, τη προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών και των τοπικών προϊόντων.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Αγροτικό Τμήμα

1 σχόλιο:

  1. Τετοιες αποφεσεις μαλιστα.
    Τις επικροτουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου