Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ενεργοί Πολίτες Δυτικής Μακεδονίας: Ποιότητα ζωής ή γαστρονομικός κατήφορος;

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην μαγευτική Σαμαρίνα των Γρεβενών την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 και είχε θέμα την "Υγεία" στα πλαίσια της Ευρωατλαντικής Συμφωνίας (TTIP).
Στην ανάγκη ενημέρωσης και πληροφόρησης όλων των Ελλήνων για το τι πρόκειται να ακολουθήσει αν περάσει αυτή η συμφωνία, ανά φέρθηκε από την πλευρά του ο πρ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός, τονίζοντας παράλληλα ότι θα έχουμε να κάνουμε με την "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" πραγμάτων που θα είναι οι πολυεθνικές που θα απαξιώσουν και θα καταστρέψουν ότι Εθνικό και Τοπικό υπάρχει και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ο κ. Κατσαρός στάθηκε ιδιαίτερα στην γαστρονομική μας κουλτούρα λέγοντας ότι αυτή θα αλλοιωθεί - καταστραφεί τελείως και θα αντικατασταθεί από μεταλλαγμένα και μόνον προϊόντα. Οι Έλληνες, οι Λαοί πρέπει να σταματήσουν αυτήν την καταστροφή.
Στην επιστροφή μιας Εθνικής και μόνον πολιτικής που θα διασφαλίζει την ύπαρξη μας αναφέρθηκε ο κ. Ανδρέας Γιαννουλόπουλος Ιατρός (Καρδιολόγος - Πνευμονολόγος), η οποία όμως θα έρθει με την επιστροφή μας στο Εθνικό νόμισμα - δραχμή και την έξοδό μας από την Ε.Ε.. Ακόμη ο κ. Γιαννουλόπουλος αναφέρθηκε στις διατροφικές μας συνήθειες, στα προϊόντα τα οποία καταναλώνουμε μι γνωρίζοντας ουσιαστικά τι τρώμε και στο
αρρωστημένο περιβάλλον του καταναλωτισμού το οποίο μας έχει επιβληθεί.
Ακόμη ο κ. Γιαννουλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κατεστημένο των Μ.Μ.Ε. δεν μας δίνει βήμα να πληροφορήσουμε τους πολίτες για όλα αυτά.
Στα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της Ρόβις αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Μιχάλης Σκάκας, Δασολόγος, παρουσιάζοντας αναλυτικά δικές του διαχρονικές έρευνες και την ωφελιμότητα που έχουν αυτές οι καλλιέργειες οι οποίες σήμερα κινδυνεύουν να εξαφανισθούν.
Τέλος τόσο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών κ. Χρυσόστομος Παυλίδης, όσο και ο εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών Δυτικής Μακεδονίας κ. Γρηγόρης Γιαννόπουλος μίλησαν για την ανάγκη πολιτικών οι οποίες θα βοηθήσουν τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνον να μπορέσει να επιζήσει μέσα σε αυτό το πολύ δυσμενές περιβάλλον που ζούμε και μάλιστα μεγαλώνει συνεχώς και λόγω κρίσης η οποία είναι και πολυεπίπεδη.
Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε ακόμη και στον προγραμματισμό των "ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" για το επόμενο διάστημα και ανακοίνωσε την διοργάνωση ημερίδας στην πόλη της Κοζάνης στα μέσα του Σεπτεμβρίου.
Στο κλείσιμο της ημερίδας τέθηκαν διάφορα ερωτήματα προς τους ομιλητές από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας