Ο Καιρός: "Δεν κατάλαβαν τι σημαίνει Κοσματόπουλος!" Αντιθέτως, καταλάβαμε όλοι... καταλάβαμε!

Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Οι λυκειακές τάξεις είναι γεγονός για τα παιδιά με αναπηρία στο Νομό Κοζάνης

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Μια σημαντική προσπάθεια του συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ και των γονιών παιδιών με αναπηρία είναι πλέον πραγματικότητα, αφού από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και λυκειακές τάξεις στο Νομό Κοζάνης!
Η πολύ θετική είδηση ήρθε μετά από σχετική έγκριση που έδωσε το υπουργείο Παιδείας και πλέον ξεκινάει ο αγώνας των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να γίνει πράξη το ειδικό λύκειο στο Νομό.

Ο αγώνας για την εύρεση χώρου που θα στεγάσει τις λυκειακές τάξεις ξεκίνησε για τους γονείς και τους αρμόδιους του υπουργείου, με τη λύση να βρίσκεται με τη δημιουργία δύο αιθουσών στον υφιστάμενο χώρο στο Γυμνάσιο της Άνω Κώμης, όπου στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης .

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και παιδιών με αναπηρία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Σάκης Λότσιος, πρόκειται για μια πολύ θετική είδηση, που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου. Όπως σημείωσε ο κ. Λότσιος, οι λυκειακές τάξεις θα καλυφθούν με δύο πλακάτ αίθουσες στον υφιστάμενο χώρο του γυμνασίου , με τους γονείς να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα προλάβουν να γίνουν οι εργασίες ώστε να μπορέσουν οι μαθητές με αναπηρίες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, αφού σήμερα μετά το γυμνάσιο δεν υπήρξε η δυνατότητα για τα παιδιά να συνεχίσουν το σχολείο!
Ήδη εφέτος 11 μαθητές αποφοίτησαν από το Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης και τους δίνεται η δυνατότητα και σε αυτούς όπως και σε δεκάδες άλλους μαθητές, να παρακολουθήσουν λυκειακές τάξεις, εφόσον το σχολείο λειτουργήσει από Σεπτέμβριο.

Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου