Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εγκαινιάζεται χωρίς να έχει παραδοθεί το ειρηνοδικείο Σερβίων

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Τα εγκαίνια του σύγχρονου ειρηνοδικείου Σερβίων, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 15 τρέχοντος, αναμένεται να αναβαθμίσουν την απονομή της δικαιοσύνης στην περιοχή και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας υπαλλήλων και δικαστών.
Το ειρηνοδικείο δρομολογήθηκε επί υπουργίας δικαιοσύνης Φίλιππου Πετσάλνικου, γι’ αυτό ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. «Επιτέλους το παλιό και ακατάλληλο κτίριο αποτελεί παρελθόν. Η δικαιοσύνη στην ευρύτερη περιοχή θα απονέμεται σε ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο αναβαθμίζει τις συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και των δικαστών», δήλωσε ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος.


Να σημειωθεί ότι το νέο ειρηνοδικείο άρχισε να λειτουργεί εδώ και ένα έτος, ωστόσο δεν παραδόθηκε ακόμη από τον εργολάβο, απλώς παραδόθηκε μόνο «για χρήση». Έχει υπόγειο, ισόγειο και όροφο, με δομημένη έκταση περίπου 300 τ.μ. Το ισόγειο έχει σύγχρονη αίθουσα – ακροατήριο και αίθουσα αναμονής με σταθερά καθίσματα. Στον όροφο έχουν ξεχωριστά γραφεία ο εισαγγελέας, η επιμελήτρια και η γραμματέας, ενώ στεγάζεται και το αρχείο του ειρηνοδικείου. Υπάρχει επίσης μπάνιο και κουζίνα, καθώς και ένα δεύτερο μπάνιο στο γραφείο των δικαστών. Στο υπόγειο βρίσκεται μία «περιστροφική» βιβλιοθήκη, αρχείο, αποθήκη και λεβητοστάσιο, καθώς και από τρεις τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ αντιστοίχως.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την ανέγερση του ειρηνοδικείου στα Σέρβια ξεκίνησε το 1997, αλλά για πολλά χρόνια είχε κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Τελικώς άρχισε η κατασκευή του πριν από έξι χρόνια, ολοκληρώθηκε εδώ και τρία χρόνια, αλλά για κάποιους λόγους δεν παραδινόταν και όπως προαναφέρθηκε ακόμα δεν παραδόθηκε κανονικά.
Έστω και μ’ αυτήν την παραδοξότητα, τα Σέρβια είναι η πρώτη κωμόπολη που απόκτησε σύγχρονο ειρηνοδικείο, καθώς: Η Νεάπολη είναι η δεύτερη κωμόπολη που έχει καινούργιο κτίριο, αλλά δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει γραμματέα, ενώ επίκειται και η κατάργηση του ειρηνοδικείου. Το ειρηνοδικείο Σιάτιστας στεγάζεται στο δημαρχείο, ενώ το ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας, που καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες μιας μεγάλης πόλης και ολόκληρης της Εορδαίας λειτουργεί προβληματικά σε ένα ανεπαρκές και ακατάλληλο κτίριο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα αν διαβαζω καλα κυριε Βηττα επι Κοκολιου ξεκολησε, κατασκευαστηκε, ολοκληρωθηκε, λειτουργησε,και ο Κωνσταντοπουλος θα κοψη την κορδελα μετα απο ενα χρονο λειτουργιας. Υπαρχει λογος να κοπη η κορδελα η πρεπει να χειροκροτησουμε τον Πετσαλνικο και τον κωνσταντοπουλο;!!!!!!!!! Συγχαρητηρια για τα μεγαλα εργα του ΠΑΣΟΚ αλλα και του Δημαρχου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κορδελάκιας δήμαρχος και οι συν αυτώ θα δουλέψουν το ψαλίδι, θα κορδωθούν απέναντι από το φακό και θα πουν, μεταξύ τους, ιστορίες για το πόσο άξιοι νόμιζαν οτι θα γίνουν. Εμείς όμως ξέρουμε.
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ. ΒΑΣΙΛΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ. ΕΧΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΚΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 3.13 ΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο Τ Ε ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ 2 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Η ΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΟΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΤΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση
κάνει μεταθέσεις...
στην τελική αυτοί οι δύο οικογενειάρχες δεν είναι (καταν)αναγκασμένοι να δουλέυον στον ΟΤΕ.
Αν δεν τους συμφέρει να παραιτηθούν...
ΚΚΝ

Το Προφίλ μας